Tresla bi se planeta da je ovo ostvareno!

Realov megalomanski plan i 250. 000. 000 evra za Mesija 2013. godine! Otkrivena cela strategija. . .  Potpis u privatnom avionu, plata 23. 000. 000 evra, ugovor na osam godina, bonus od 1. 000. 000 evra za oca. . . !

Fudbal 17.01.2018 | 23:52
Tresla bi se planeta da je ovo ostvareno!
Niko ne može da nam zabrani da sanjamo, a zna se da mašta uvek može svašta. Ne znamo koliko vas je tokom godina zamišljalo kako bi izgledalo kada bi se Lionel Mesi i Kristijano Ronaldo našli u istom timu, ali verujemo da bi to bio nezapamćeni spektakl! 

A Real Madrid je 2013. godine imao megalomanski plan da takav san postane stvarnost! 

U danu kada se priča o Mesijevim novim problemima sa porezom i nezakonitim malverzacijama, odnosno da je platio 12.000.000 evra kako bi izbegao određene „superporeze“, ugledni nemački list Špigl je u javnost izneo neverovatnu informaciju - Real je 2013. godine bio na pragu aktiviranja Mesijeve otkupne klauzule od astronomskih 250.000.000 evra!

Potpisnik obe vesti, o Mesijevim malverzacijama i bombastičnom planu Reala od pre gotovo pet godina, i to pod vinjetom „ekskluzivno“ je upravo Špigl.

Navodno, samo nekoliko meseci pre nego što je odlučeno da se kupi Geret Bejl za tada rekordnih 100.000.000 evra, Florentino Perez je ozbiljno razmišljao o tome da aktivira Mesijevu tadašnju otkupnu klauzulu od 250.000.000 evra i učini ono što se, u finansijskom smislu i fudbalskom smislu, desilo četiri leta kasnije sa Nejmarom i PSŽ - napravi transfer koji pomera sve granice ove igre. S tim što bi, da se ovaj transfer kojim slučajem desio, imao dodatnu težinu i verovatno bi zauvek bili promenjeni svi fudbalski tokovi.

Kako Špigl tvrdi, Mesi je čak razmišljao o tome da pređe u Real tog leta, pošto je na stolu imao neverovatne uslove - ugovor na osam godina (do juna 2021. godine), godišnju platu od 23.000.000 evra, plus još milion evra za Mesijevog oca Horhea, koji je navodno lobirao da njegov sin obuče dres Kraljevskog kluba.

Mada Horhe Mesi sada tvrdi da takve priče uopšte nisu tačne i da se radi o potpunim lažima, nemački dnevnik piše da je postojala i cela strategija kako bi transfer bio završen da je klauzula aktivirana. U vazduhu, tokom leta privatnim avionom, na sastanku gde bi prisustvovali Leo, Horhe, Florentino Perez, tadašnji sportski direktor Reala Migel Pardezai niz advokata Kraljevskog kluba.

Teško je iz sadašnjeg ugla proceniti koliko ova priča zaista ima realnih osnova, ali teško da bi Špigl tek tako izašao u javnost sa ovakvim informacijama, s obzirom na težinu ovakvih tvrdnji...

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar