Upozorenje za Partizan: Viktorija Plzenj uz rame Sitiju!

Česi, uz lidera Premijer lige, imaju najbolji procenat osvojenih bodova ove sezone u nacionalnom prvenstvu.

Fudbal 15.01.2018 | 16:00
Upozorenje za Partizan: Viktorija Plzenj uz rame Sitiju!
Viktorija Plzenj možda nije klub "jakog" imena, ali jasno je da se radi o izuzetno ozbiljnom timu i da fudbalere Partizana čeka težak posao u šesnaestini finala Lige Evrope.

Na oprez, dodatno, poziva statističko istraživanje koje je objavila španska "Marka".

Češki klub nalazi se uz rame Mančester sitiju, kao najbolji u Evropi po procentima osvojenih bodova ove sezone u nacionalnom prvenstvu.

Sa 15 pobeda u 16 utakmica, Viktorija prosečno osvaja 2,9 bodova po meču. Isto koliko i Mančester siti, s tim da su "građani" odigrali čak šest utakmica više - 22.

Vodeći tim češkog prvenstva već ima ogromnih 14 bodova u odnosu na najbliže pratioce, Slaviju Prag i Sigmu Olomuc.

Dobra stvar za crno-bele je što i Viktorija u prvi meč šesnaestine finala Lige Evrope ulazi posle zimske pauze, tako da je sjajna forma ekipe prekinuta, a videćemo hoće li biti nastavljena. Utakmica u Beogradu igra se 15. februara, dok je revanš u Plzenju nedelju dana kasnije.

Na listi koju je objavila "Marka", među vodećim evropskim timovima po uspešnosti u domaćem šampionatu, nalazi se i Crvena zvezda, kojoj je procenat uspešnosti 82 odsto. Crveno-beli po utakmici osvajaju 2,6 bodova i nalaze se ispred Juventusa, Bajern Minhena, Atletiko Madrida... Bilo bi lepo da pobednički započnu i 2018. godinu, pošto će im prvi duel biti protiv moskovskog CSKA, takođe u šesnaestini finala Lige Evrope, 13. februara u Beogradu.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar