Real vreba plen i sluti Interov krah!

Ako ne bude Lige šampiona, Ikardi odlazi iz Milana! Budućnost argentinskog napadača u dresu Nerazura zavisi isključivo od plasmana u ovoj sezoni. Madriđani spremni da plate klazulu od 110. 000. 000 evra.

Fudbal 16.01.2018 | 22:40
Real vreba plen i sluti Interov krah!
Inter i Mauro Ikardi su na raskrsnici. Budućnost sjajnog argentinskog napadača u dresu Nerazura zavisi isključivo od plasmana u Ligu šampiona naredne sezone. Ukoliko se velikan iz Milana ne vrati na veliku scenu, biće teško zadržati kapitena u klubu, a sve to pomno prati Real Madrid, koji neće propustiti priliku da u svoje redove konačno dovede jednu pravu devetku.

Inter je opterećen, italijanski velikan do 30. juna mora da inkasira između 60.000.000 i 70.000.000 evra kako bi bi ispeglao kljige i reuglisao finansijski fer plej. Mali deo toga može da bude pokriven nekim sponzorskim ugovorom, koji takođe može da zavisi od Lige šampiona, dok bi ostatak morao da se nadomesti nekim velikim transferom.

Prema pisanju Gazete delo Sport, komplikacije bi mogle da nastanu i prilikom pregovora oko produžetka Ikardijevog ugovora, na čemu insistiraju Nerazuri. Argentincu aktuelni ističe u junu 2021. godine i u njemu stoji izlazna klauzula od 110.000.000 evra, ali ona važi samo za inostrane klubove. Tu cifru je Real Madrid spreman da plati, pa se u Madridu nadaju lošim rezultatima kluba sa Đuzepe Meace u nastavku sezone.

U Interu, s obzirom na dešavanja na tržištu, smatraju da je to isuviše mala cena za njihovog najboljeg igrača, pa žele da uvećaju klauzulu, koja je prilikom potpisivanja aktuelnog ugovora delovala kao naučna fantastika, a sada predstavlja sasvim uobičajenu svotu za velike transfere na Starom kontinentu. Inter je Argentincu spreman da ponudi produžetak saradnje do 2023. godine i platu od 9.000.000 evra po sezoni. Naravno, i daleko veću izlaznu klauzulu. Ali, sve zavisi od učinka Nerazura u ovoj sezoni.

Inter se nakon 20. odigranih kola Serije A nalazi na trećem mestu Serije A, ali mu je forma u padu, pa bi ubrzo mogao da sklizne na neko niže mesto. Prve četiri pozicije garantuju učešće u elitnom takmičenju naredne sezoene.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar