Partizan krenuo: Nema Evertona, Stojković je tu...

Fudbaleri Partizana počeli su pripreme za drugi deo sezone. Everton Luiz nije došao, tu su Tavamba i Vladimir Stojković. Nekolicina tinejdžera opet uz prvi tim.  Krenuo i Partizan uz motivacionu poruku predsednika: Vi ste nepobedivi! Na prvom okupljanju u Zemunelu 34 igrača.

Fudbal 12.01.2018 | 12:15
Partizan krenuo: Nema Evertona, Stojković je tu...
Fudbaleri Partizana okupili su se u petak prvi put u 2018. godini i zvanično počeli pripreme za drugi deo sezone.

Na spisku trenera Miroslava Đukića našlo se 34 imena. Na spisku je i Everton Luiz, koji, za sada, odbija da produži ugovor sa Partizanom, iako su mu ponuđeni bolji uslovi. Novinarima je rečeno da će se on "pridružiti ekipi narednih dana".

Na pripreme su došli: Vladimir Stojković, Marko Jovičić, Nemanja Stevanović, Jovan Trnić, Nemanja R. Miletić, Nemanja G. Miletić, Svetozar Marković, Filip Jović, Strahinja Bošnjak, Bojan Ostojić, Milan Mitrović, Miroslav Vulićević, Dušan Vlahović, Luka Cucin, Slobodan Urošević, Nemanja Antonov, Zoran Tošić, Marko Janković, Strahinja Jovanović, Everton Luiz, Nebojša Kosović, Jovan Nišić, Marko Jevtović, Milan Radin, Saša Ilić, Armin Đerlek, Sejduba Suma, Danilo Pantić, Veljko Birmančević, Ognjen Ožegović, Vladimir Đilas, Leandre Tavamba i Đorđe Jovanović.

Đukić je bio kratak u obraćanju igračima koji su se ponovo okupili posle pauze: "Nalazimo se u Partizanu i sve što je prošlost - zaboravlja se, iako je bilo prelepo. Mi moramo da živimo od budućnosti. Znam da će ova ekipa dati sve od sebe da ostvari ciljeve koji su pred nju postavljeni".

Fudbaleri Partizana treniraće u Beogradu do 24. januara, kada će se presiliti na Kipar gde ostaju do 9. februara. Prvu takmičarsku utakmicu u novoj sezoni Partizan igra 15. februara u Beogradu protiv Viktorije Plzenj u šesnaestini finala Lige Evrope.

Vreme odmora završeno je i za fudbalere Partizana! Trener srpskog šampiona Miroslav Đukić izvršio je prozivku na koju se javilo 34 igrača.

Klub iz Humske je ove zime već finiširao transfer levog beka kruševačkog Napretka Slobodana Uroševića, Grobari grozničavo čekaju naredne poteze i nadaju se da će crno-beli dres zadužiti Radoslav Petrović.

Dok traje neizvesnost prelaznog roka Đukić je okupio stare snage. Na današnjem okupljaju u Zemunelu bili su svi kreatori jesenjih radosti. Pored proverenog kadra ekipi su priključeni i najtalentovaniji izdanci omladinske škole poput Bošnjaka, Cucina, Birmančevića, Đerleka, Nišića i Strahinje i Đorđa Jovanovića.

Crno-beli su do sada raskinuli saradnju sa osmoricom fudbalera. Klub su sa papirima u rumama napustili Petar Đuričković (otišao u Škodu), Filip Kljajić (pozajmljen Platanjasu), Mohamed El Monir, Saša Marjanović, Teofilus Solomon, Alen Stevanović, Đorđe Lazović i Lazar Ćirković.

„Dragi Partizanovci, ukoliko budete pobeđivali bićemo srećni. I vi i mi. Dragi momci, sreća Partizana je u vašim rukama. Vi ste šampioniove zemlje, vi branite Kup Srbije i uz to učestvujete u evropskom takmičenju, koje ste isto tako zaslužili. Vi branite trofeje, a ja kad vas vidim, posto vas sve znam, vi meni izgledate nepobedivo. Prosto, ne mogu da zamislim ko vas može da pobedi. Molim vas da u svakom trenutku budete svesni za koji klub igrate. Nemojte unapred posezati za izgovorom da ćete biti umorni, zbog ičešća u tri takmičenja, jer ove pripreme i služe da ne budete umorni. Trenirajte vredno i predano. Želim vam mnogo pobeda“, poručio je predsednik crno-belih Milorad Vučelić.

Miroslav Đukić je pre dva dana govorio o tome kakav Partizan želi i kakav očekuje da bude:

"Očekujem veliki boljitak u odnosu na prvi deo sezone, pogotovo u igračkom smislu. Ekipa ima savladano gradivo i sad je na redu obnavljanje gradiva. Sigurno je da bi trebalo da igraju jednostavnije, brže, tečnije. Mislim da imamo kapacitet da se popravimo".

Dodao je da Partizan ima okosnicu tima.

"Ne treba da nas boli glava. Partizan će sve učiniti da se poboljša, a ako za neke igrače dođe ponuda, nije problem ako odu. Jer, mi smo ekipa i to smo pokazali tokom ove sezone - koga nema, bez njega se može i neće biti problema oko toga. Okosnicu ćemo zadržati i pojačati se gde treba". 

O meču sa Viktorijom u šesnaestini finala Lige Evrope kaže: 

"Spremamo se kao da je protivnik Mančester siti! Mi moramo da budemo dobri, kako treba, a Viktoriju ćemo doživeti kao Mančester siti".

Njegova vizija je jasna: 

"Mi moramo da napravimo sistem, da svake godine da igramo Evropu, da ovo ponavljamo, da budemo ozbiljna ekipa, sa što više mladih igrača. Mi moramo da pravimo mlade igrače i dovedemo dva, tri igrača koji prave razliku. Ne može stranac da bude isti kao domaći, već samo ako prave razliku i ako vidimo da mi nemamo ono što nam treba". 

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar