„Nejmar 2019. u Realu“ za 400.000.000 evra!

Početak nove ere u Real Madridu! Sve navodi na to da će Brazilac biti Galaktikos.

Fudbal 15.01.2018 | 23:00
„Nejmar 2019. u Realu“ za 400.000.000 evra!
Polako se bliži kraju jedna era u Real Madridu, generacija koja je osvojila tri titule prvaka Evrope se nalazi u silaznoj putanji, ali u klubu Realovih ambicija nema mesta senimentalnosti i uvek se traži samo najbolje. Zato Florentino Perez gleda u kristalnu kuglu budućnosti, a u njoj mu se sve više pričinjava lik Nejmara.

Španska Marka jutros ističe ono o čemu se šuška poslednjih meseci: Nejmar je naciljan kao sledeći Galaktikos Real Madrida !

Brazilac je još kao tinejdžer iz Santosa bio bliži prelasku u Real nego u Barselonu, ali su Katalonci pristali na sumnjive uslove Nejmarovog oca i menadžerske bulumente koja je bila uključena u transfer. Platili su više nego novca nego što je prikazano u papirima, transfer je bio mutan kao močvara zbog čega su se na kraju umešali i pravosudni organi. Realu je tada izmakao za dlaku, ali sada su spremni da rizikuju zbog njega.

Plan za dovođenje Nejmara počeo je da se razvija u glavama Realovih čelnika, a vrhunac bi trebalo da bude leto 2019. kada Real planira dovođenje Brazilca. Do tada će se na Santajgo Bernabeu polako iugasiti zvezda Kristijana Ronalda, Geret Bejl je već sada zreo za povratak na Ostrvo, a pitanje je kako će se do tada razvijati karijere Iska i Asensija. Realu će biti potrebna velika zvezda u napadu, a od Nejmara ih je malo većih...

Realova strategija je jasna otkako je Perez preuzeo klub 200. godine: što veća zvezda - to bolji sportski i finansijski rezultat. Real je majstor kako da zaradi novac od dovođenja velikih zvezda. Od 2014. godine i Hamesa Rodrigeza na Bernabeu nije gošao Galaktikos, Perez nije trošio velike pare tako da ne treba sumnjati u Realove kapacaitet da za operaciju Nejmar koja bi prema pisanju Marke mogla da košta oko 400.000.000 evra! Ostala imena koja se pominju poput Azara, Kejna ili Dibale nisu Nejmarovog kalibra i ne garantuju da će na terenu vratiti uloženi novac.

Najteži deo Realovo zadataka je da ubedi PSŽ u prodaju igrača kojeg su učinili najskupljim svih vremena. Trenutno, u Parizu niko ne razmišlja o tome, a Real neće „ići đonom“ zbog dobrih odnosa sa Al Kelaifijem. Ipak, ključnu ulogu bi mogao da odigrao sam igrač. Nejmar ima želju da jednog dana zaigra u Real Madridu o čemu se razgovaralo i nedavna na dodeli FIFA nagrada. Ako Brazilac bude insistirao kao što je to uradio u Barselonu, onda se Realu otvaraju vrata za početak nove ere...

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar