Zvezda prodala Kangu - Sparti iz Praga?!

Fudbaler Crvene zvezde Gelor Kanga navodno je dogovorio saradnju sa Spartom iz Praga, pa će napustiti Beograd pola godine pre isteka ugovora.

Fudbal 12.01.2018 | 10:00
Zvezda prodala Kangu - Sparti iz Praga?!
Sparta i Kanga - blizu je! Zvezdi 800.000 evra! Danas se očekuje realizacija transfera.

Prema nezvaničnim informacijama, Kanga bi u petak trebalo da potpiše ugovor sa češkim velikanom, koga je Zvezda proteklog leta eliminisala u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Kanga ima 27 godina, u Zvezdu je stigao 2016. iz ruskog Rostova, te na 59 utakmica postigao 13 golova.

Crvena zvezda bi u narednih nekoliko dana, možda već i danas, mogla da ostane bez Gelora Kange! Prema pojedinim informacijama Sparta iz Praga je odlučila da kupi vezistu iz Gabona koji je tokom letnjih kvalifikacija urnisao češkog velikana. Ponuda od 800.000 evra je na stolu čelnika Crvene zvezude, čeka se finiširanje transfera.

Saga oko statusa sjajnog veziste traje već nekoliko meseci. Crveno-beli su imali želju da sa njim produže ugovor, ali do završnog čina nije došlo.... Kako je vreme prolazilo, tako je bilo sve izvesnije da postoje veliki izgledi da Kanga napusti Marakanu. Tim pre što mu je ostalo samo šest meseci ugovora sa Crvenom zvezdom.

Posle slabe jeseni Sparta je krenula u rekonstrukciju tima. Otišao je Masnđen, dok bi Kanga trebalo da predstavlja idealnu zamenu za Tomaša Rosickog koji se penzionisao.

Odlazak Kange ubrzao bi transfer Danijela Aleksića.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar