ŠPA - Kup: Sevilja i Espanjol u četvrtfinalu!

Fudbaleri Sevilje i Espanjola plasirali su se u četvrtfinale španskog Kupa kralja.  Espanjol nadoknadio izgubljeno i prošao u četvrfinale Kupa kralja! Za Sevilju je Kadiz bio rutina! Gosti iz Barselone napravili podvig u Valensiji, bez iznenađenja na Ramon Sančez Pishuanu.

Fudbal 11.01.2018 | 22:00
ŠPA - Kup: Sevilja i Espanjol u četvrtfinalu!
Sevilja je nakon 2:0 u Kadisu, savladala niželigaša i na svom terenu sa 2:1, za lagan prolazak u narednu fazu.

Domaćin je poveo preko Ben Jedera u 31. minutu, a plasman je "overio" Korea u 54. Gosti su ublažili eliminaciju golom Garsije pet minuta pre kraja.

S druge strane, Espanjol je nakon poraza kod kuće od Levantea sa 2:1, slavio 2:0 u predgrađu Valensije i preokretom stigao do osam najboljih.

Junaci gostujućeg tima iz Barselone bili su Leo Baptistao i Moreno golovima u prvom poluvremenu.

Barselona je od 21:30 dočekala Seltu koja je odolela u prvom susretu u Vigu sa 1:1.

Espanjol se izdigao iznad neugodne situacije i nadoknadio propušteno iz prve utakmice osmine finala Kupa kralja protiv Levenatea, kada je poražen sa 2:1. Izabranici Kikea Sančeza Floresa večeras su na Sijudad Valensiji slavili sa 2:0 i domogli se četvrtfinala. Plasman među osam najboljih u Kupu Španije obezbedila je i Sevilja, ali daleko lakše, pošto je i u drugoj utakmici rutinski izašla na kraj sa slabašnim Kadizom (2:1).

Da li je ovo bila poslednja utakmica Sančeza Floresa na klupi kluba iz Barselone, biće jasno u tokom sutrašnjeg dana, ali je večeras njegov tim odigrao odličan takmičarski meč, iskoristio je propuste domaće odbrane, došao do sigurnog vođstva golovima Baptistaa i Herarda Morena, a onda tu prednost ljubomorno sačuvao do kraja utakmice.

Na stadionu Ramon Sančez Pishuan sve je bilo gotovo već u 31. minutu, kada je Ben Jeder povećao prednost Sevilje u ukupnom rezultatu na 3:0. Svaku dilemu na početku drugog poluvremena razrešio je Karlos Hoakin Korea, dok je počasni pogodak u ovom dvomeču za drugoplasirani tim Segunde postigao Alvaro Garsija.

Kup kralja, osmina finala:

Levante – Espanjol 0:2 (prvi meč 2:1)
Sevilja – Kadis 2:1 (2:0)

21:30 Barselona – Selta (1:1)

Sreda:

Real Madrid – Numansija 2:2 (3:0)
Alaves – Formentera 2:0 (3:1)
Viljareal – Leganes 2:1 (0:1)

Ranije odigrano:

Atletiko Madrid – Ljeida 3:0 (4:0)
Valensija – Las Palmas 4:0 (1:1)

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar