ZVANIČNO: Rikardinjo u Rusiji!

Igraće za Tosno! 

Fudbal 12.01.2018 | 09:15
ZVANIČNO: Rikardinjo u Rusiji!
Rikardinjo u Rusiji! Doskorašnji fudbaler Crvene zvezde trebalo bi da bude uzdanica ekipe Tosna u borbi za opstanak...

Rikardinjo Kavalkante Mendeš (28) od četvrtka je član ruskog prvoligaša Tosna, sa kojim je potpisao ugovor na 18 meseci.

On će probati da pomogne Tosnu da izbori opstanak u elitnom društvu, u koje se plasirao prošlog leta. Novi Rikardinjov klub će u prolećni deo sezone ući sa 14. pozicije u ligi koja broji 16 timova.

Ofanzivni "vezista" obreo se u Rusiji nakon što je u decembru sporazumno raskinuo ugovor sa Crvenom zvezdom, koja ga je dovela kao veliko pojačanje iz moldavskog Šerifa. Tamo je kao najbolji strelac doprineo osvajanju "duple krune", ali u Srbiji nije uspeo ni izbliza da ponovi takva dostignuća.

U crveno-belom dresu je nastupio na svega devet mečeva, od toga šest u Ligi Evrope, odnosno kvalifikacijama za to takmičenje.

On je potpisao ugovor na godinu i po dana, a klub ga je i zvanično predstavio na svom Tviter profilu.

Danas u toku dana pojavila se informacija u turskim medijima da ga želi Genčlerbirligi, ali se ispostavilo da se bivši igrač Šerifa i Zvezde odlučio za Tosno.

Tamo je otišao kao slobodan igrač, pošto je prethodno raskinuo ugovor sa Crvenom zvezdom. Nekako nije uspevao da se nametne u Zvezdi i ispuni zahteve stučnog štaba, sakupio svega 624 minuta na terenu.

Zanimljivo, Rikardinjo će u Tosnu igrati sa bivšim igračem Partizana i Vojvodine Nikolom Trujićem.

Tosno se trenutno nalazi na 14. mestu na tabeli Premijer lige Rusije sa 20 osvojenih bodova i čeka ga grčevita borba za opstanak.

U ovom ruskom timu smatraju da će im ovaj 28-godišnji Brazilac pomoći u tome.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar