BOMBA: Sančez u Mančesteru, ali kod Murinja?!

Gradski rivali bore se za potpis Aleksisa Sančeza. . .  Sprema li se građanski rat u Mančesteru?! Murinjo zvao Aleksisa! Žoze Murinjo namerava da ukrade Pepu Gvardioli pojačanje do kraja januara.

Fudbal 11.01.2018 | 21:15
BOMBA: Sančez u Mančesteru, ali kod Murinja?!
Kakva borba za potpis Aleksisa Sančeza!

Fenomenalni Čilenac, jedan od najboljih fudbalera Premijer lige, ima ugovor sa Arsenalom do kraja juna, a već sada može da pregovara sa klubovima o selidbi. Pred "tobdžijama" su dve opcije - da ga prodaju po znatno nižoj sumi u odnosu na vrednost ili da ga sačuvaju još šest meseci i da potom na njemu ne zarade ništa...

Ako se pita Arsen Venger - njemu je druga opcija daleko primamljivija, ali i klub i sam igrač bi se najradije "zahvalili jedni drugima na saradnji" već u januaru.

Navodno, Mančester siti je već dogovorio i lične uslove sa Sančezom, za koje će dobiti i "debeo bonus", ali se u čitavu priču sada uključio i Mančester junajted!

Ugledni "Gardijan" prenosi da su "đavoli" ponudili 25 miliona funti Arsenalu za Sančeza, što je za pet miliona više od novca koji nudi Siti, a u čitavu priču, potencijalno, mogao bi da bude uključen i reprezentativac Jermenije Henrik Mkhitarjan.

Ipak, iako je Venger ranije bio zainteresovao za Mhitarjana, Arsenal ne želi da "parira" plati koju je on imao u Mančester junajtedu (200.000 funti nedeljno) i okrenuo se drugom igraču.

U pitanju je Brazilac Malkom iz Bordoa, koji ove sezone oduševljava u Ligi 1 - golovima, asistencijama i driblinzima, ali je za njega zainteresovan i Junajted, Totenhem, PSŽ...

Navodno, Bordo za njega traži 45 miliona funti i pokušaće da ga zadrže do juna, što je želja Vengera sa Sančezom.

Činilo se da je samo pitanje dana, ako ne i časa, kada će Mančester Siti da objavi kako je zvanično dogovorio bombastični transfer Aleksisa Sančeza, ali sada je izglednije da ćemo gledati fudbalski rat dva ljuta gradska rivala za najveći potpis na Ostrvu ove zime!

Ne, nije u pitanju šala - Žoze Murinjo je zvao Aleksisa Sančeza i hoće ga u Mančester junajtedu po svaku cenu! Bilo na zimu, ili na leto - nebitno je. Samo da Murinjo pobediPepa Gvardiolu i preotme mu već ucrtano pojačanje u šampionski mozaik! 

Bombastičnu najavu je pod vinjetom "ekskluzivno" objavio italijanski transfer guruĐanluka di Marcio, a vest je ispratio i italijanski Skaj, čije je Di Marcio zaštitno lice! 

Poslednjih dana se ozbiljna prašina podigla zbog Aleksisa Sančeza! U Arsenalu su se pomirili sa sudbinom i da gube čileanskog golgetera možda već ove zime, zbog čega je klub odredio cenu od 28.000.000 evra. Gvardiola je u međuvremenu na sto izneo kofer sa 34.000.000 evra kako bi osigurao najveći potpis ove zime, ali bi Murinjovo uletanje moglo da ugrozi posao. Iz cele situacije mogao bi da profitira Arsenal, ukoliko se gradski rivali odluče da bitku za Aleksisa vode već sada, što bi dodatno moglo da uveća obeštećenje!

Doduše, Murinjo je izabrao rešenje kojim bi mogli da profitiraju Arsenal, Junajted,Aleksis i Henrik Mhitarjan! Di Marcio tvrdi da je Murinjo ponudio Arsenu Vengeru upravo jermenskog krilnog napadača u zamenu. Problem bi mogla da predstavlja Mikijevaplata, koja na sedmičnom nivou iznosi čak 160.000 evra. 

Ono što bi mogla da bude Junajtedova prednost u odnosu na Siti jeste to što bi Žoze Murinjo Aleksisu mogao da ponudi zacementirano mesto u startnih 11, dok bi u Sitiju imao strašnu konkurenciju na svim potencijalnim mestima. I baš zato se Murinjo nada da bi mogao da izvuče najveću krađu na Ostrvu poslednjih godina. 

Pitanje je samo - kakvu ambiciju ima Aleksis? I Junajted i Siti gađaju najviše ciljeve, s tim da je Siti u daleko boljoj početnoj poziciji, s obzirom da je praktično već obezbedio šampionsku krunu u Premijer ligi i da je među glavnim favoritima za osvajanje Lige šampiona. Junajted je i dalje u periodu rekonstrukcije, a Aleksis je viđen kao idealan partner za Romelua Lukakua, ponajviše jer konkurencija nije tako jaka. 

Murinjo bi u međuvremenu mogao da završi još jedan važan transfer ove zime. Radi se oLukasu Mori, za koga je Portugalac spremio 15.000.000 evra, dok PSŽ traži pet miliona više. Ali prema tvrdnjama britanskih i francuskih medija, transfer će biti završen vrlo brzo. 

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar