Ko potpiruje Amfilohija?!

Stručnjak i profesor bezbjednosti Darko Trifunović je, za Radio Crne Gore, ocijenio da je Mitropolit Amfilohije Radović izjavama o politici Aleksandra Vučića u vezi Kosova počinio krivično djelo.

Region 10.01.2018 | 21:02
Ko potpiruje Amfilohija?!
"Potpuno je neprimjereno da neko ko se bavi crkvenim i duhovnim stvarima izlazi van tog okvira i ulazi u polje političke bitke. Davajući izjave da je premijer Srbije izdajnik, Amfilohije čini i krivično djelo - ugrožavanje bezbjednosti izabranog lica, što je kvalifikovano djelo", tvrdi Trifunović.

Na potezu je, kaže Trifunović, Tužilaštvo Crne Gore, koje mora da uzme izjavu od Amfilohija, kako bi utvrdili da li u njegovim tvrdnjama ima krivične odgovornosti.

"Mitropolit crnogorsko-primorski kao da ne zna da kada stavljate metu na glavu predsjednika jedne države ugrožavate njegovu bezbjednost", objasnio je Trifunović za Radio Crne Gore.

Profesor Trufunović smatra da se Amfilohijevi postupci uklapaju u jednu širu sliku rušenja i paljenja Balkana, po naređenju direktno iz Moskve.

Trifunović navodi kako Amfilohije pokušava da poremeti odnose Crne Gore i Srbije, i da u tome nije sam.

Trifunović je, komentarišući pisanja pojedinih medija u Srbiji da je Amfilohije napao politiku Vučića po nalogu lidera DPS-a Mila Đukanovića, ocijenio da je jasno je da je na snazi zamjena teza.

"Dobro se zna koji podanički vjetrovi duvaju i motivišu te medije, odnosno mitropolita Amfilohija. Žalosno je što se crkva upotrebljava na taj način i što se manipuliše dijelom vjernika", konstatovao je profesor Trifunović.

On kaže da su njegove tvrdnje utemeljene na izjavama patrijarha Irineja, te da su tvrdnje mitropolita Amfilohija na jednoj, a patrijarha SPC Irineja na drugoj strani i da takva situacija neće moći dugo da traje.

(Radio Crne Gore)

Komentari / 28

Ostavite komentar
Name

radovic

10.01.2018 20:48

Staces covek ostarijo nije vise za posla koi obavlja trebaga penzijonisat on da zna staradi nebi iso onom licemeru na noge u vatikan svetice sava njega da kazni izda crkvu i gura sve srbe papi u krilo toje veci greh radovica vidite sta radi po ostrogu daje pametan nebi to radijo sram ga bilo mantije koju nosi boljebi bilo da uzme od pape biskupsku mantiju i prsten biskupa.

ODGOVORITE
Name

Gavrilo Princip

10.01.2018 21:13

Prvo, ovaj sajt nikada i niko nepismeniji od tebe posjetio nije. Drugo, Amfilohije ima pravo, kao veliki patriota i Srbin koji je pomogao / a i danas pomaže! / mnogim našim ljudima na Kosovu, da iznese svoj stav i mišljenje, bez obzira što je svešteno lice. Treće, ja vjerujem u to da on nikada izdati neće, a za, u tekstu pomenute /uključujući i Trifunovića!/, nisam ni blizu siguran. Živi bili i dočekali! Pozdrav za velikog i mudrog čovjeka mitropolita Amfilohija.

Name

Bajker

10.01.2018 22:11

Odma sazvat savjet za nacionalnu bezbednost kao i kad je Bakir rekao Da ili mozda

Name

Re Radovic

11.01.2018 10:31

Stvarno si nepismen al dobro!! A sto se tiče ovog Trifunovica slušam ga 15-stag godina i koliko je čovjek revidiro svoje stavove za nepovjerovat je.sada mu je Putin lopov kriminalac omalovažava rusku ulogu u 2 svjetsko ratu

Name

???

11.01.2018 12:12

Нажалост,црквени,,великодостојници,,дубоко су загазили у политику??? Било би много боље да не завађају народ и баве се оним за шта су постављени!!!

Name

Дража

11.01.2018 15:57

Ко ти даде оловку, таквом неписменом!? Држи се ти мотике, боље ће ти бити..вјеруј.

Name

глас народа

10.01.2018 20:53

Још једна поштењачина који ради за америчке интересе. Питање за "стручњака" јел човијек не смије да каже своје мишљење? Човијек рекао истину па сад многима стао на жуљ. Јел то та демократија да се говори само оно што амери хоће да чују и да се народ лаже?!

ODGOVORITE
Name

$

10.01.2018 21:11

Ниси у праву кад кажеш да ради за Америчке интересе,он ради за паре, па ко више плати.Кад га престану да плачају онда он прича против њих па ако има ко да плаги за тај хир, онда плати. Некад се наплати, некад се свети, а некад и рекламира неби ли кога преварио. Далеко је његова прича о интереса народа...

Name

Dosta bre!

10.01.2018 21:14

Za sve su nam krivi ”Ameri”. Jesul Ameri odsjekli glavu karadjordju? Ubili Aleksandra Obrenovica? Djindjica? Isporucili Mladica u Hag? Rasprodali sve po rs i na vlasti drze Dodika? Ogledalo nama treba a ne durbin.

Name

Re glas

10.01.2018 22:09

Previse se popovi mjesaju kod nas u politiku.Ko crveni su postalu.Samo je njihova tacna.A nije.Dakle najbolje da se drze crkve i etike i morala.Jer to bi trebala biti crkva.

Name

re dosta bre

11.01.2018 06:39

Sve rečeno.Baš tako

Name

@Dosta bre!

11.01.2018 07:16

Интересантно, али све (БАШ СВЕ!) што си набројао се десило због утицаја запада (Енглеза, прије свих, а онда и Аустријанаца, Њемаца и Американаца; не причам о тим народима него о њиховој олигархији). И данас ти запад кроји судбину преко окупационих намјесника које је овдје тихо или државним ударом поставио. Запад их одржава на власти кредитима (ММФ) а задатак намјесника је да униште сваку могућност за било какав економски бољитак БиХ (или Србије) и да производе јефтину радну снагу за исти тај запад. Примјер је Предсједник Пинокијо који је на власти дошао на НАТО оклопним возилима и државним ударом, који добија кредите ММФ-а па се тиме и хвали и који врло радо испуњава услове запада (увођење акциза).

Name

rajko

10.01.2018 20:58

To jkada neko za nekoga kaze da je izdajnik tzv ';erbalni delikt' Pa koliko puta je Dodik rekao za Srbe - svoje politicke protivnike da su izdajnici da ima sto zivota, sve bi ih odlezo u zatvoru.

ODGOVORITE
Name

Da se zna..

11.01.2018 06:44

Drugo je to. Dodik Milorad je iznad i izvan zakona. Narod mu dao mandat da mlati.

Name

055

10.01.2018 20:59

Galijasevicovaj,Ceranic,Lazanski i drulate li mlate,zabrana javnog nastupa u RS.

ODGOVORITE
Name

Goran

10.01.2018 21:03

Istina uvjek boli.

ODGOVORITE
Name

Zoki

10.01.2018 21:16

Dok god se vjerske vodje mjesaju u politiku i Drzavu,na ovim prostorima nece biti mira ni prosperiteta.Dok Narod nema posla,a jos malo i hljeba,vjerski vjerodostojnici se bahate u izobilju.

ODGOVORITE
Name

Makarije

10.01.2018 21:34

Crkva je kao i partija uredjena,neplaca se porez,ako dodje do afere nekog bozijeg sluge visokog ranga,sklone ga u drugu eparhiju ili penzija.Posle Patrijarha Pavla krenulo se putem velike nevolje i male Politike.

ODGOVORITE
Name

БиХ

10.01.2018 21:40

Укратко: КиМ је окупирано, ако је тако зашто РЕЖИМ то не каже, боји се да не изгуби изборе! Истина боли господо подрепи западни!

ODGOVORITE
Name

Qw

10.01.2018 22:55

DOSTA JE VISE RASKOLA U SRPSKOM NARODU GDJE SU KRIVCI RUSIKA ILI AMERIČKA LINIJA.NOVO DOBA JE GEOPOLITIKE.DRZAVI SVAKOJ SE MORA VRATITI UDARAC OD CRKVE,A KONKRETNO SRBIJI.NAJMINORNIJI SKUP MORA OTVORITI SVESTENIK,A KADA ZASJEDA SVETI SINOD NIKO OD POLITICARA NE SMIJE PRIĆI.SVAKI VLADIKA,MITROPOLIT,PATRIJAH ŽIVE NAJRASKOSNIJI ŽIVOT, PRODAJU CRKVENU ZEMLJU I U SVAKOJ SU KRIMINALNOJ RADNJI.KOME PLACAJU POREZ.KAKO SU POSTA LI POLITIČARI CRKVE PRETVORISE U RUINE,U ŠTABOVIMA SU POLITIČKI STRANAKA I UMJESTO ISPOVJEDI I PRICESCA VODE POLITICKO UJEDINJENJE. ŠTA SU VIŠE NAVALILI U B.LUKU I DODIKA KAO DA MI OSTALI NISMO SRBI PREKO DRINE. ZATVORITI IH SVE IZA MANASTIRSKIH VRATA I RADE SVOJ DUHOVNI POSAO, A KO NECE RASCINITI.

Name

Vlstko

11.01.2018 05:53

KiM je bre oduzeto i u dogledni vreme izgubljeno.Kosovo će se morati oriznati sko se ide u EU.To je jedan od uslova.To Vučić zna ali ne sme da kaže,zbog izbora

Name

Aco

10.01.2018 22:55

Sto nepricas Darko o izmisljenom drzavnom udaru u CG...

ODGOVORITE
Name

Piksi

10.01.2018 23:34

Evo ga još jedan “ekspert”...a gdje si frajeru da pitaš za rad Poreske uprave, UIO, Rafinerije ili Alumine?

ODGOVORITE
Name

Draganče

11.01.2018 06:57

Ko plaća ovog stručnjaka?

Name

HOS

11.01.2018 04:55

Vecih blebana od Srba na zemaljskoj kugli nema,sta god po zanimanju bili ili radili,politika im je na prvom mjestu,odnosno ono od cega se ne zivi.

ODGOVORITE
Name

Radomir

11.01.2018 06:23

Kad se religija mjesa u politiku rezult je sta se izdesavalo 90tih u SFRJ i to nebitna koja i dalje desava u SRB BIH CRO naj veci huskas ratova... Gde je pravoslavna crkva katolicka crkva ili islmaska zajednica otvorila gradsku kuhinju za narod koj nema hljeba da jede

ODGOVORITE
Name

Ateista

11.01.2018 06:51

Političari su vjerske poglavice uvele u politiku. I uvode na velika vrata. I dobre su im dok navode vodu na njihov mlin, dok udaraju u njihove talambase, dok sviraju po njihovim notama. A kada iskorače iz tih štrangi, onda je nevolja i kuknjava. Religiju treba sjaviti u crkve/džamije i vrata za njima zamandaliti na vijek vijekova. Kome treba naći će.

ODGOVORITE
Name

Samo onaj gore zna.

11.01.2018 18:48

Vladika Amfilohije je pošten i svom narodu odan sveštenik.Ovi kvazi analitičari skacu odmah na mig Velikih Vodja i plaze svoj plaćenički jezik narodu. Na sve su spremni samo je pitanje ko je vladar i ko placa.Galijasevicu gdje si coveculjak? Šta je s tobom? Nema uplate ili si se razbolio,nedaj bože.Dobio si zamjenu, evo ih iskaču i iz frižidera,ljube skute vladarima,laju na sva usta.I ova gnjida iz BG postaje grlat,legle pare izgleda. Za sve vas je Amfilohije gromada ljudska,duša pravoslavna. Narod vjerujuci zna i vidi šta ste u stanju uraditi onome ko dirne “VODJU” Ali nemate vi muda koja ima narod,nemate vi obraza da bi vas bilo ko slušao a još nedaj bože pratio.

ODGOVORITE