BIH i Gruzija imaju dobre veze

Povodom diplomatske note koju je Gruzija uputila Bosni i Hercegovini, a kojase odnosi na dolazak u Bosnu i Hercegovine delegacije Južne Osetije sa gospodinom Anatolijem Bibilovim na čelu, Ministarstvo inostranih poslova BiH saopštilo je da izražava stav da Bosna i Hercegovina i Gruzija imaju dobre i prijateljske odnose zasnovane na uzajamnom poštovanju teritorijalnog integriteta isuvereniteta.

Republika Srpska 10.01.2018 | 16:48
BIH i Gruzija imaju dobre veze
"S obzirom da je problem samoproglašenja nezavisnosti gruzijske pokrajineJužne Osetije otvoreno pitanje za koje se nadamo da će dvije strane naći rješenje, Bosna i Hercegovina zauzima stav nemiješanja u unutrašnja pitanja drugih država i izražava nadu da će problemi biti riješeni mirnim putem i posredstvom dijaloga strana koje imaju suprotstavljena gledišta", kaže se u saopštenju.

Dalje se navodi da Ministarstvu inostranih poslova BiH nije bio službeno najavljen dolazak delegacije na čelu sa gospodinom Anatolijem Bibilovim, niti je na bilo koji način bilo obaviješteno ili uključeno u dolazak i boravak navedene delegacije.

"Odgovor na notu Gruzije će biti pripremljen u skladu sa prethodno navedenim navodima i u skladu sa pozitivnom diplomatskom praksom očuvanja prijateljskih bilateralnih odnosa dvije zemlje", kaže se u saopštenju i dodaje da će ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak sutra, 11. januara 2018.godine u 16 časova, u Kabinetu člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske u Banjaluci, održati konferenciju za medije na pomenutu temu kao i na temu sastanka sa ministrom inostranih poslova i trgovine Mađarske Peterom Sijartom koji će se održati sutra u Budimpešti.

BN televizija

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

popara

10.01.2018 15:58

Sto znaci da i delegacija Kosova moze doci u Sarajevo i pregovarati o ekonomskoj,kulturnoj i drugoj saradnji i da Crnadak na protest Srbije da isti ovakav odgovor.

ODGOVORITE
Name

007

10.01.2018 16:15

BIH unutar svojih granica nema dogovora.

ODGOVORITE
Name

Brane Modriča

10.01.2018 16:24

Mislio sam da CRNADAK odskače u poštenju od ostalih, ali ga nađoh na listi BIJELOG HLJEBA, SRAM DA GA BUDE !! http://balkans.aljazeera.net/vijesti/objavljen-spisak-korisnika-bijelog-hljeba-i-iznosi

ODGOVORITE
Name

re

10.01.2018 18:05

Svi duvaju u istu tikvu, ali imaju skečeve za nas običan narod. Zato olovke u ruke za dan izbora i smjena..

Name

re Brane Modrica

11.01.2018 11:43

Pogledao sam listu i vidim da je prvi na listi Mirko Okolic.Igracina!Razumije se u kako da mazne lovu.Kada je bila poplava u Doboju i on je imao neku stetu.Pricalo se po gradu da je prijavio neki basnoslovni iznos.Da Ti mozak stane. A po cemu si mislio da Crnadak odskace u postenju?Mislio si da ova sva njegova bezglava putovanja imaju za cilj nas prosperitet?Mnogo ga vise interesuje prosperitet njegovog bankovnog konta.

Name

cudim se

11.01.2018 11:28

Kako to da ovaj ministar vec nije sjeo na avion pa pravac Tbilsi?

ODGOVORITE