Ovo je mnogo bitno! Novak: Igrao sam bez bola!

Novak Đoković, nekada najbolji teniser sveta, vratio se posle šestomesečne pauze i za jedan dan odigrao dva egzibiciona meča.  Đoković sija: Lakat je dobro, zadovoljan sam! Novak Đoković se osvrnuo na period koji je proveo van terena, ali nije skrivao zadovoljstvo zbog povratka i načina na koji je to učinio.

Tenis 10.01.2018 | 18:15
Ovo je mnogo bitno! Novak: Igrao sam bez bola!
U prvom je savladao Dominika Tima (6:1, 6:4), dok je u drugom poražen od Lejtona Hjuita sa 10:6 u taj-brejku.

Posle poraza, reporter sa stadiona u Melburnu prišao je Novaku da ga pita za utisak.

"Presrećan sam što sam se vratio, igrao sam bez bola... Sada mi ostaje da treniram još i da budem spreman za Australijan open", kratko je rekao Đoković posle meča. 

Novak Đoković imao je povratak iz snova posle najduže pauze u karijeri, koja je trajala gotovo šest meseci.

On je bio veoma zadovoljan, nasmejan i dobro raspoložen posle trijumfa nad Dominikom Timom na egziciji Kujong u Melburnu (6:1, 6:4).

"Lepo je vratiti se na teniski teren. Ne mogu opisati koliko sam srećan zbog toga. Nedostajala su mi takmičenja nakon nimalo lakog perioda koji je iza mene. Povreda je nešto što najmanje želite kao sportista, ali se i takve stvari dešavaju. To je život i to je sport. Šest meseci je prošlo od mog poslednjeg meča, a iako ovo nije zvaničan turnir, i dalje je duel, igramo na rezultat. Zadovoljan sam kako sam odigrao", izjavio je Đoković koji je u karijeri osvojio 12 grend slem trofeja.

Novak je odsustvovao sa terena tačno 191 dan, najduže u karijeri, ali uprkos tome nije pomišljao o tome da se možda neće vratiti.

"Nisam o tome razmišljao, činio sam sve što mogu da saniram povredu. Borio sam se, znao sam da ću morati da stanem i odem na dužu pauzu. Ali ovo sve je kao mašina, kada kreneš ne možeš da staneš. Imamo najdužu sezonu u svim sportovima, koja traje 11 meseci i pauza je došla u pravo vreme", napomenuo je Đoković.

On je objasnio zbog čega pauzu zbog povrede nije doživeo kao nešto veoma teško.

"Povreda je nešto što ne želite kao sportista. Ali desila se u pravom trenutku, jer nekoliko meseci kasnije supruga i ja smo postali roditelji drugi put. Treba i njoj dati aplauz, jer je i ona prošla kroz teške trenutke. Kada vidite na porođaju kroz šta žena prolazi, morate imati još veće poštovanje. Volim svoju sprugu i šaljem joj svoju ljubav i poljupce", naveo je trenutno 14. reket sveta i objasnio da je sada sa dvoje dece malo teže i da njegova porodica nije sa njim u Australiji.

Đoković je rekao i da uprkos impresivnoj igri u povratničkom meču ne razmišlja o renkingu, već samo o igri.

"Ovo je bio odličan start. Jedva sam čekao da odigram meč. Želeo sam da zaigram u prvoj nedelji sezone, ali jednostavno nije mi se dalo. Igrao sam protiv Dominika koji je imao najbolju sezonu u karijeri. Ja sam imao vremena da se oporavim i sada predstoji veliki turnir Australijan Open, koji želim da dočekam spreman".

On se osvrnuo i na "rukav" koji je nosio tokom duela, odnosno steznik za lakat.

"Lakat je dobro. Odigrao sam prvi meč sa 'rukavom' u karijeri i kradem tajne od Nika Kirjosa. Trudiću se da serviram dobro", našalio se Đoković, aludirajući na to da je Australijanac promovisao tu vrstu steznika.

"Radim sve što je neophodno kako bi mi ruka i lakat bili spremni za Aus Open. Tim ljudi okupljen oko mene zna šta je potrebno da se uradi. Pokazalo se da je u nekim situacijama strpljenje vrlina, iako ponekad želiš što pre da se vratiš na teren i zaigraš", objasnio je najbolji srpski teniser svih vremena.

Novak Đoković će posle nastupa na još jednog egzibiciji, takođe u Melburnu "Taj brejk tens" zaigrati na Australijan Openu, koji startuje 15. januara. Na tom turniru je najuspešniji teniser sa šest pehara, čak polovinom od ukupnog broja grend slemova osvojenih tokom karijere.

Na egzibicionom turniru "Taj-brejk tens" Novak je izgubio od Lejtona Hjuita sa 10:6, koji se tako plasirao u polufinale. 

Za Novaka je dosta važniji bio onaj prvi meč na Kujong Klasiku, gde je posle 64 minuta igre pobedio Austrijanca Dominika Tima, 6:1, 6:4. 

Podsećamo, Novak je zbog povrede lakta propustio drugi deo sezone i sada se konačno vratio na teren i raduje što može da igra bez bola. 

Australijan open na programu je od 15. do 28. januara.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar