AO - kvalifikacije: Petrović šokirao iskusnog Maua!

Petrović iznenadio i izbacio iskusnog Francuza! Srpski teniser Danilo Petrović plasirao se u polufinale kvalfikacija za Australijan open, pošto je u dva seta pobedio favorizovanog Nikolu Maua – 7:6, 6:3.  Polovičan učinak Srba u kvalifikacijama.  Dvojica od četvorice srpskih tenisera prošli su prvo kolo kvalifikacija za Australijan Open.

Tenis 10.01.2018 | 11:45
AO - kvalifikacije: Petrović šokirao iskusnog Maua!
Petrović, koji ima 25 godina, u karijeri nije imao veće rezultate, a ovim rezultatom napravio je veliki podvig.

Srpski igrač, trenutno 255. igrač planete, mogao je u prvom setu da dođe laške do vođstva, pošto je u dva navrata ima prednost brejka.

Čak je i servirao na rezultatu 5:4 za set, ali je Mau uspeo da vrati brejk i potom se ušlo u taj-brejk. Petrović je tamo bio bolji i slavio sa 7:4. U drugom setu bio mu je dovoljan jedan brejk kako meč priveo kraju, 7:6, 6:4. 

Peđa Krstin otišao je njegovim putem jer je bio bolji od Čeha Adama Pavlaseka posle lavovske borbe koja je trajala dva sata - 3:6, 6:3, 7:6 (7:3).

Protivnik Petrovića u narednom kolu biće Denis Novak iz Austrije, a Krstin će igrati protiv Francuza Kventina Hajlsa.

Srbija je imala još dva predstavnika u kvalifikacijama za prvi grend slem turnir u sezoni, ali su Miomir Kecmanović i Nikola Milojević pretrpeli poraze u prvoj rundi.

Milojevića je pobedio Italijan Stefano Travalja (6:4, 6:7, 6:4), dok je od Kecmanovića bolji bio Hrvat Viktor Galović, takođe, posle tri seta (4:6, 7:6, 6:4).

Plasman u glavni žreb izboriće 16 tenisera koji ostvare tri bode u kvalifikacijama.

Australijan Open startuje 15. januara u Melburnu, a titulu brani Rodžer Federer.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar