Premijerov sin izazvao skandal

Zaposlena u striptiz klubu u Tel Avivu izjavila je da je sin premijera Izraela Benjamina Netanjahua, Jair Netanjahu, nekoliko godina dolazio u takve klubove.

Svijet 10.01.2018 | 07:03
Premijerov sin izazvao skandal
Ta izjava dolati nakon što je na videlo izbio novi skandal vezan porodicu izraelskog premijera.

Netanjahuov stariji sin nije uopšte mario da li ga je neko video i što su ga pratili telohranitelji, preneli su izraelski mediji prateći reagovanja na emitovanje audio snimka razgovora iz 2015. godine u kome se omalovažavaju striptizete, kelnerice i druge žene, uključujući jednu Jairovu bivšu devojku. 

Ta devojka je u međuvremenu izrazila nezadovojstvo zbog takvog rečnika i žaljenje što se zabavljala sa premijerovim sinom. 

Na snimku se čuje takođe prepirka pripitog Jaira Netanjahua i njegovog druga, sina jednog od najbogatijih Izraelaca, Kobija Maimona, o gasnom sporazumu za koji Netanjahuov sin verovao da je obezbedio milijarde dolara tom tajkunu. 

Snimak je sinoć objavio Kanal dva izraelske televizije u trenutku kada se protiv Netanjahua vode dve istrage, uključujući onu koja se tiče primanja skupih poklona od pristalica milijardera. 

"Moj tata je sredio 20 milijardi dolara za tvog tatu, zašto se prepireš sa mnom oko 400 šekela (115 dolara)", rekao je Jair Netanjahu, sudeći po snimku u razgovoru sa svojim prijateljem nakon što su izašli iz striptiz kluba. 

Netanjahu je naknadno rekao da je tih 400 šekela bilo namenjeno za prostitutku. 

"Govoreći o prostitutkama, šta je otvoreno u ovoliko sati", upitao je druga stariji Netanjahuov sin, pre nego što su seli u poznati bistro. 

Snimak je izazvao ogorčenje i podstakao pitanja o vozaču i telohranitelju koji su išli s Jairom Netanjahuom u takve razvratničke obilaske klubova, navodi AP. 

"Jedne večeri sam shvatilia da su ispred vrata jedne od soba u koje su muškarci otišli sa ženama bila dva telohranitelja koji nisu bili povezani s klubom. Nosili su odela. Pitala sam šefa o čemu se radi i on je rekao da je Netanjahuov sin u jednoj od soba s jednom devojkom. Posle 20 ili 30 minuta on je izašao i ja sam bila u šoku", rekla je neimenovana radnica kluba. 

To se dogodilo, kako je rekla, još nekoliko puta i telohranitelji su bili prisutni. Jairova bivša devojka, izraelska manekenka Li Levi, za koju se veruje da je osoba koja se pominje u razgovoru, izjavila je danas da joj je važno da objasni, izrazi svoje mišljenje o snimljenom razgovoru i istakne činjenicu da reči iako izrečene posle večeri zabave pune alkohola ni na koji način ne umanjuju ozbiljnost stvari. 

"Ako postoji stvar zbog koje žalim i čak osećam veliku sramotu zbog toga, jeste činjenica da sam bila njegova devojka, makar i samo kratko vreme, (devojka) osobe koja ima mračno mišljenje o ženama", rekla je Levi. 

Na snimku se čuje kako Netanjahu predlaže drugu da mu sredi sastanak sa svojim devojkom. Sumnja se da je Netanjahuov vozač snimio razgovor. 

Jedan od Jairovih prisutnih drugova Roman Abramov šalio se u razgovoru da bi telohranitelj morao biti ubijen ako bi ikada napustio svoj posao kako razgovor ne bi procurio u javnost. Najviše reakcija izazvalo je pominjanje kontroverznog sporazuma o gasnim poljima pronađenim u Sredozemnom moru u vreme kada hiljade Izrelaca svake subote protestuje zbog korupcije vlade i poziva na Netanjahuovu ostavku. 

Premijer Izraela je rekao da su on i njegova supruga Sara odgajali svoju decu da poštuju žene i da mu je sin bio pod uticajem alkohola u razgovoru s prijateljima ispred striptiz bara u odgovoru na emitovanje snimka. 

AP navodi da taj snimak možda neće direktno naneti politčku štetu Netanjahuu koji je već skoro devet godina na funkciji premijera, ali je nesumjivo još jedan udarac njegovom imidžu.

Izvor: Agencije

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Normalno

10.01.2018 06:45

Pa normalno da covjek ide u put.. Mlad ima pare i treba da J... :)

ODGOVORITE