Inter - ništa Deulofeu! Imaju dve nove mete!

Za treću je borba sa Napolijem! Nerazuri promenili kurs u prelzanom roku.

Fudbal 12.01.2018 | 23:50
Inter - ništa Deulofeu! Imaju dve nove mete!
Finansijski fer-plej i veto iz Kine na velika ulaganja su Interovim operativcima vezali ruke u zimskom prelaznom roku. Od Pastorea i Mhitarjana nema ništa, najverovatnije ni odDeulofeua kojeg Barsa želi da pusti samo na pozajmicu s obaveznim otkupom ugovora.

Zato je Inter promenio kurs i okrenuo se drugim rešenjima. U prvi plan interesovanja milanskog kluba su iskočili Rafinja Alkantara i Andre Širle! Obojica su višak u svojim klubovima koji bi ih rado dali na pozajmice, što je i ključ Interove priče. Nerazuri mogu da dovedu pojačanja samo na pozajmicu, zbog problema sa finansijskim fer-plejom i zabrane kineskih vlasnika na trošenje velikog novca za pojačanja.

Širle je nezadovoljan u Dortmundu, rečeno mu je da će dobijati šansu sa klupe, a on je preko svog agenta poručio klupskoj upravi da želi da ode. U Dortmundu nemaju ništa protiv, samo da ga skinu sa platnog spiska. Zainteresovani su Everton, Vest Hem i Štutgart, ali Inter je ipak veći klub od svih njih i zanimljiva prilika. Ostaje da se vidi da li će Nerazuri prihvatiti da plaćaju ceo ugovor Širlea do kraja ili će pokušati da izboksuju da deo plaća i Borusija. Nemcima svakako ne odgovara ova druga opcija i zato bi ga oni radije pustili u Englesku.  

Slična situacija je sa Rafinjom. Valverde ne računa na njega, a i prošlog leta je nuđen preko menadžera Milanu i Interu. Posle dolaska Kutinja i oporavka Dembelea, za Rafinjutek nema mesta u Barsi. Problem je što je dugo bio povređen. Tek se vratio i predstavlja rizik za svakog poslodavca. Ali je makar jeftin što je Interu najbitnije u ovom trenutku.

Treća Interova opcija se ukrstila sa Napolijevim interesima. Reč je o Simoneu Vrediju koji blista u Bolonji. Napoli pokušava svim silama da ga angažuje i Bolonja je već prihvatila ponudu Napolitanaca od 28.000.000 evra. Međutim, igrač za sada odbija selidbu u Napoli jer ga je strah da će završiti na klupi poput Maksimovića, Roga, Đakerinija i nekih pojačanja na kojima je Sari insistirao, a onda ih zakucao za klupu. S obzirom da ga Napoli hoće kao prvu alternativu Insinjeu, Kaljehonu i Mertensu, Verdijev strah je opravdan. Ako ne prihvati ponudu, Napolitanci će se okrenuti dovođenju Deulofeu, čime će Interu ostaviti otvoren put za Verdija narednog leta.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar