Idemo dalje, sljedeći je Grizman!

Spremite se za Drim tim. . . ! Biće plaćeniji od Kutinja, Atletiko nemoćan!

Fudbal 12.01.2018 | 23:35
Idemo dalje, sljedeći je Grizman!
Dugo je Real Madrid sa svojim Galaktikosima bio sinonim kupovne moći i dominacije na fudbalskoj pijaci, a onda je i Barselona videla da ne može samo sa La Masijom i ponekim skupim pojačanjem da prati ljutog rivala, pa je otključala riznicu sa blagom.

I krenulo je... Sve što može Real, može i Barselona. Na listi najvećih transfera svih vremena, situacija se vrlo brzo okrenula. Među deset najvećih transfera u istoriji su čak četiri Barselonine kupovine (Kutinjo, Dembele, Nejmar, Suarez) i jedna njena prodaja (Nejmar), ali tu nije kraj. Barselona za sledeće leto sprema još jedan megatransfer - Antoana Grizmana!

Francuski napadač iz Atletika bi trebalo da upotpuni Barselonin Drim tim i jednu od najjačih ofanzivnih linija u istoriji fudbala. Barsa je još letos pustila pipke ka Francuzu, jesenas su počeli pregovori sa njegovom sestrom i ocem koji ga zastupaju, a Atletiko pripretio je da će Katalonce prijaviti FIFA za nedozvoljene pregovore sa igračem. Ipak, Atletiko je nemoćan u celoj situaciji...

Prošlog leta, kada je Grizman imao ponudu Mančester Junajteda, odbio ju je zbog Atletika koji u to vreme nije mogao da registruje pojačanja i ne bi mogao da dovede zamenu za Grizmana. Francuz je tada pristao da pomogne klubu i ostao je, ali je zauzvrat dobio smanjenje otkupne klauzule sa 200.000.000 na 100.000.000 evra.

Sa skokom cena na tržištu i današnjom situacijom, Grizmanova klauzula je sasvim prihvatljiva za Barsu. Plan Katalonaca je da sledećeg leta kupe Grizmana i još jednog štopera čime bi kompletirali Drim tim na Kamp Nouu. S povratkom Dijega Koste u formu i 100.000.000 evra koje će dobiti za šopring, i Atletiko će narednog leta lakše podneti odlazak Grizmana. Jedini problem je što ide u tabor direktnog rivala.

Barsa je već mesecima u kontaktima sa Grizmanom i njegovom porodicom. Katalonski mediji tvrde da je dogovor oko ugovora jako blizu. Poput Dembelea i Kutinja, Francuzu je ponuđen ugovora na pet godina, sa platom od 15.000.000 evra po sezoni čime će se na listi najplaćenijih u klubu izjednačiti na drugom mestu sa Suarezom. Ispred je samoMesi, a iza je Kutinjo sa 14.000.000 evra.

Jedina pretnja Barseloni je Mančester Junajted koji bi opet mogao da krene poGrizmana kao zamenu za Ibrahimovića i upari ga sa Lukakuom. Junajted bi mogaoGrizmanu da plati i 20.000.000 evra godišnje, ali po svemu što se dešavalo do sada, čini se da je Francuz raspoloženiji za selidbu na Kamp Nouu nego na Old Traford.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Dzons

13.01.2018 06:00

Mesi, Kutinjo, Suarez, Dembele, Grizman ijooooo pa ovi ima da se izivljavaju nad ostatkom konkurencije..

ODGOVORITE
Name

Da

13.01.2018 09:21

nema ko, da im na put stane. Ima da gaze sve ! Elita Fudbala.