Od gotovog transfera do znaka “STOP”!

Kepin autogol! Golman Bilbaa mogao bi da pauzira tri meseca zbog povrede druge metatarzalne kosti.

Fudbal 12.01.2018 | 23:20
Od gotovog transfera do znaka “STOP”!
Šta se dogodilo? Zašto Kepa Arizabalaga nije u Real Madridu? Viđen je kao gotov transfer. Nedostajao je samo potpis. Svi ugledni španski mediji preneli su da je samo pitanje momenta kada će se mastilo naći na papiru i da će na dnu stranice s grbom Madrida stajati Kepin potpis. Ali sve je pokvarila jedna koščica u Arizabalaginom stopalu.

Pogađate - povreda.

Golman Atletika je pregledan u četvrtak. Pregledali su ga doktori Real Madrida, a takvim stručnjacima nije mogla da promakne povreda koju ima ovaj golman. I to, je zasad, stopiralo transfer. 

Španska Onda Cero javlja da će Arizabalaga morati na operaciju te da ga posle toga čeka tri meseca oporavka i neigranja fudbala. Dakle, pauza do marta.

Dakle to je, a ne nešto drugo, stopiralo i odložilo njegovu kupovinu barem do leta ove godine.

Poznato je da Real Madrid i njegov predsednik Florentino Perez imaju ideju kada je kupovina mladih igrača po Španiji u pitanju. Po sistemu - imamo brdo novca, kupićemo sve što ima oko 20 godina i predstavlja budućnost španskog fudbala. Tako je kupljenTeo Ernandez, tako je doveden Dani Sebaljos.

Ista ideja je bila i sa Arizabalagom, posebno jer Realu treba golman. Bio je spreman ugovor na šest godina, godišnja plata od 2.500.000 evra i 20.000.000 evra za otkupnu klauzulu Bilbau koju je Real bio spreman da premaši za 5.000.000 kao znak dobre volje prema klubu koji je proizveo ovakvog talenta. Na sve to Arizabalagi na leto ističe ugovor.

A tu je i još jedan problem kod Arizabalage. On ne želi da ide na operaciju već je više za to da se leči nekom od konzervativnih metoda lečenja kako bi mogao da se oporavi i izbori mesto na Svetskom prvenstvu u Rusiji.

Naime, Đulen Lopetegi mu je rekao da ako želi da igra u Rusiji, mora da ima igrčki kontinuitet.

Na sve ovo Zinedin Zidan je izašao sa izjavom da mu ne treba golman i da će cela priča biti nastavljena na leto.

A ugovor je bio potpuno dogovoren. Samo je nedostajao autogram. Eto, i to je prelazni rok. zato ga volimo.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar