Jokić protiv šampiona zabeležio prvi tripl-dabl!

Srpski košarkaš Nikola Jokić zabeležio je prvi tripl-dabl u sezoni.  Kao na ringišpilu – Jokić "provozao" Grina! Nikola Jokić još jednom je potvrdio da voli da igra protiv najjačih ekipa u NBA ligi, ali se čini da poseban "pik" ima u duelima sa Drejmondom Grinom.

Košarka 09.01.2018 | 12:45
Jokić protiv šampiona zabeležio prvi tripl-dabl!
Košarkaši Golden Stejta pobedili su Denver sa 124:114, a centar Nagetsa odigrao je odličan meč.

Jokić je bio najefikasniji u svojoj ekipi sa 22 poena (9/16 iz igre, 1/1 za tri, 3/3 slobodna bacanja), 12 skokova, 11 asistencija, tri ukradene i šest izgubljenih lopti.

Aktuelni šampioni imali su prednost od samog početka meča, da bi gosti iz Kolorada na startu trećeg kvartala uspeli da izjednače 69:69. Ipak, ekipa Stiva Kera uspela je da se vrati i nastavi pobedničku seriju za peti uzastupni trijumf na Zapadu (33-8).

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Stef Kari sa 32 poena, uz devet asistencija, dok je Drejmond Grin upisao 23 poena, pet skokovai deset asistencija.

Denver je posle ovog poraza sedmi na tabeli sa učinkom od 21-19.



Kao na ringišpilu – Jokić "provozao" Grina! Nikola Jokić još jednom je potvrdio da voli da igra protiv najjačih ekipa u NBA ligi, ali se čini da poseban "pik" ima u duelima sa Drejmondom Grinom.

Jokić i Grin su imali nekoliko ozbiljnih duela u prošlosti, poslednji od pre nekoliko nedelja američki defanzivac završio je na parketu, pošto ga je Nikola nokautirao laktom.

Novi susret dvojice igrača prošao je bez fizičkog duela, a momak iz Sombora je sada Grinu pokazao svo umeće na parketu i jednom prilikom mu prodao "kartu za ringišpil". 

Sredinom četvrte deonice bili su u reketu, Jokić je po ko zna koji put demonstrirao sjajnu leđnu tehniku i lagano položio loptu u koš.



On je prvi put u sezoni upisao tripl-dabl sa 22 poena, 12 skokova i 11 asistencija, ali to nije bilo dovoljno da se izbegne poraz od aktuelnog šampiona – 124:114.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar