Srpska čuva prava svoga naroda

Republika Srpska slavi 26. rođendan! U Banjaluci se Dan Republike obilježava nizom manifestacija kojima prisustvuju zvaničnici Republike Srpske, Srbije, predstavnici Srpske u institucijama BiH, te brojne zvanice iz regiona i svijeta.

Republika Srpska 09.01.2018 | 14:23
Srpska čuva prava svoga naroda
Svečana Akademija povodom Dana Republike održana je u dvorani "Borik".

U obraćanju prisutnima predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je stvaranjem i odbranom Srpske, zaštićeno kolektivno pravo srpskog naroda, a njenim ekonomskim jačanjem, izgradnjom i modernizacijom osigurana prava svih građana Srpske.



On je napomenuo da život u Srpskoj proteklih 26 godina nije uvijek bio lak, na šta su uticale razne okolnosti, poput ratnih razaranja, skoro uništene privrede i infrastrukture, potpune izolacije i neopravdanog nepovjerenja drugih u mogućnost da je Srpska spremna da se uzdigne, stvori novu vrijednost i izgradi mirno i moderno evropsko društvo.

Dodik je dodao da su, nažalost, uz brojne iskrene i dobronamjerne strance, u Sarajevu boravili i oni koji su pokušavali da Srpsku učine bespomoćnom da bi lakše upravljali mimo narodne volje.

On je rekao da su pred Republikom Srpskom brojni investicioni projekti koji će biti realizovani, a čiji je cilj razvijenija Republika Srpska u kojoj svi njeni građani žive bolje i sigurnije.

"Svako od nas treba da učini ono što je do nas - govorio je pokojni patrijarh Pavle. Svako od nas treba misliti na otadžbinu Republiku Srpsku, onako kako su to činili brojni junaci i velikani kroz vjekovnu istoriju. Trebamo biti ponosni na sebe i svoje uspjehe, ali se radovati i onim tuđim. Od naših planova i ciljeva nećemo odustajati, nekada to neće biti u željenim rokovima", rekao je Dodik.

Predsjednik Srpske je naglasio da je Republika Srpska uspjela očuvati finansijsku i bezbjednosnu stabilnost, u kojoj svi parametri pokazuju, iako nekada nedovoljan, ali ipak postojan rast, u kojoj penzioneri redovno dobijaju penzije, a radnici plate, u kojoj su izgrađene brojne institucije i realizovani mnogi kapitalni infrastrukturni projekti.

"Uskoro ćemo završiti i auto-put po imenu `9. januar`, trasa Banjaluka-Doboj, čije smodionice od Laktaša do Drugovića i od Doboja do Prnjavora već otvorili. Gradimo puteve po najmodernijim standardima, našim znanjem i ne planiramo se zaustaviti dok takvim putevima ne povežemo cijelu Republiku Srpsku. Ne planiramo se zaustaviti i dok se auto-putem preko svoje teritorije, ne povežemo i sa našom Srbijom", poručio je Dodik.

On je istakao da su po svjetskim standardima izgrađeni bolnički objekti u Bijeljini i Nevesinju, te da se grade u Doboju i Istočnom Sarajevu, a u Banjaluci renovira Univerzitetski klinički centar Republike Srpske.

Dodik je naveo da su na ponos svih građana Republike Srpske izgrađena i sjedišta državnih institucija u Banjaluci i Istočnom Sarajevu.

"Radimo i gradimo oslanjajući se i na podršku i pomoć Srbije. Srpski narod je u nacionalnom, jezičkom i kulturnom pogledu, jedinstven i nedjeljiv. Srbija je naša matica i naša ljubav i to ne bi trebalo nikome da smeta", rekao je Dodik.

On je najavio da će na Sretenje, 15. februara, biti potpisan dokument kojim će Srbija i Srpska obavezati svoje državne organe da stvore materijalne, društvene i političke uslove za uspješan razvoj i očuvanje nacionalnog identiteta srpskog naroda.

"Naš odnos prema Srbiji nije usmjeren protiv bilo koga. I narod Srbije, kao i narod Srpske, želi da živi u miru i poštovanju sa svim drugim narodima u našem okruženju. Svima na Balkanu treba mir zauvijek, a sve sporove treba ostaviti u prošlom vremenu i da pitanja rješavamo dogovorom. Republika Srpska nastavlja dalje, svojim korakom", poručio je Dodik.

On je podsjetio da je na referendumu pokazano narodno jedinstvo, a na brojnim proteklim izborima i podrška politici i vlastima koje vode Republiku Srpsku.

Dodik je izrazio nadu da će narodno jedinstvo biti osnova za jedinstvo svih političkih subjekata kada je riječ o pravima i interesima Republike Srpske.

"Uz praznik Republike, u januarskim danima proslavljamo i hrišćanski praznik koji poziva na mir. Želim da vas pozdravim pozdravom - `Mir Božiji, Hristos se rodi`! Srećan nam Dan Republike. Živjela Republika Srpska. Živjela Srbija i srpski narod. Živjeli svi građani Republike Srpske", rekao je Dodik.

Lazar Ristovski, proslavljeni srpski glumac, je na početku Svečane akademije "Misli na otadžbinu", koja se održava povodom Dana Republike Srpske rekao je da je danas 100 godina od slavne 1918. godine te da su tada Srbi živjeli u jednoj državi, a da su danas u dvije države.

On je rekao da se jedino taktikom i diplomatijom danas može ostvariti pomak.

"Srbija je srpskoj majka. Nije ljudski i civilizacijski držati ljude pod istim krovom ako ne žele da žive zajedno", rekao je Ristovski podsjećajući da su Srbi prije sto godina dali svaku treću mušku glavu upitajući se zašto Srbi s obje strane Drine ne žive zajedno.

Takođe, naglasio je, da Srbi u RS i Srbiji treba da žive u jednoj državi te da se mlađi moraju učiti poštovanju.

"Slobode za srpski narod nema dok se Srbija i Srpska ne spoje u jedno i sloboda nema cenu", rekao je Ristovski.

Pozvao je sve da kada dođu kući napišu poruku "Srpska je zaljubljena u Srbiju" i "Srbija voli Srpsku" i da to stave na sve društvene mreže koje imaju.

Akademiji prisustvuje patrijarh srpski Irinej, Mladen Ivanić, srpski član predsjedništva BiH, zamjenik predsjedavajuće Predstavničkog doma PS bIH Mladen Bosić, predsjedavajući Doma naroda PS BiH Ognjen Tadić, Željka Cvijanović, predsjednica Vlade RS, Tomislav Nikolić, bivši predsjednik Srbije, Aleksandar Vulin, ministar odbrane Srbije, Kralj Aleksandar i kraljica Katarina Karađorđević, Emir Kusturica i mnogi drugi uvaženi gosti i građani Srpske.



ODLIKOVANJA

Obilježavanje Dana Republike je počelo programom za djecu, odnosno informativno-zabavnom predstavom u Dječijem pozorištu Republike Srpske.

Zatim su dodijeljena odlikovanja zaslužnim institucijama i pojedincima u Palati Republike

Predsjednik Srpske odlikovao je bivšeg predsjednika Srbije Tomislava Nikolića Ordenom Republike Srpske na lenti za naročite zasluge u razvijanju i učvršćivanju saradnje i političkih odnosa između Srbije, Republike Srpske i drugih država i za izuzetan doprinos od šireg značaja u afirmaciji u poslijeratnom razvoju Republike Srpske.



Nikolić je, nakon što je primio odlikovanje, rekao je da se 27 godina bavio politikom i da je, između ostalog, bio predsjednik Srbije.

"A za predsjednika Srbije dva najveća izazova su Republika Srpska i Kosovo i Metohija", rekao je Nikolić.

Dodao je da je Srpska svih ovih prethodnih godina bila na iskušenjima, naročito za vrijeme rata.

"I kada ostarim i ne budem u mogućnosti da budem sa vama ovdje, ovaj orden će me uspraviti u znak poštovanja i ljubavi prema Srpskoj", rekao je Nikolić.

Povodom Dana Republike, Dodik je između ostalih odlikovao i Emira Kusturicu, kao i Hajnca Kristijana Štrahea, predsednika Slobodarske partije Austrije.

SVEČANI DEFILE U CENTRU BANJALUKE



Svečani defile povodom Dana Republike, 9. januara, održan je u centru Banjaluke.

Svečani defile, koji je pozdravio veliki broj građana, krenuo je od Trga Republike ka Trgu Krajine, gdje su njegovi učesnici svečano postrojeni, a dočekao ih je predsjednik Srpske Milorad Dodik i drugi zvaničnici.

VUČIĆ UPUTIO ČESTITKU


Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić uputio je danas čestitku predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku povodom Dana Republike Srpske.

"U ime građana Republike Srbije i u svoje ime, Vama, Vladi i narodu Republike Srpske čestitam Dan Republike Srpske, čvrsto vjerujući u Vašu volju i istrajnost da joj obezbijedite prosperitet i blagostanje, ujedno čuvajući mir i stabilnost u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini - piše u čestitki predsednika Srbije.

"Srbija će uvijek biti uz Republiku Srpsku, pružajući joj iskrenu i nesebičnu podršku i njegujući naše ekonomske i neraskidive kulturne i duhovne veze. Želim Vam mnogo uspeha u radu, a Republici Srpskoj postojanost i dugovečnost", navodi se u čestitki predsjednika Vučića.

Vladu Srbije na obilježavanju Dana Republike sutra u Banjaluci predstavljaće ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, a proslavi će prisustvovati i ministar odbrane Aleksandar Vulin.

DODIK SE ZAHVALIO VUČIĆU NA ČESTITKAMA

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik zahvalio je predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću na čestitki povodom Dana Republike Srpske i, kako je naglasio, svemu što čini na dobroj i uspešnoj saradnji između RS i Srbije.

Dodik je za Pink rekao da ga je Vučić jutros nazvao i čestitao mu obilježavanje tog dana, kao i da je predsjednik Srbije uputio telegram građanima Republike Srpske. On je ocijenio da su odnosi između RS i Srbije odlični i da "nikad nisu biil bolji".



PАТRIJARH IRINEJ SLUŽIO U SABORNOM HRAMU HRISTA SPASITELJA 

U Sabornom hramu Hrista Spasitelja u Banjaluci služena je Sveta arhijerejska liturgija koju je služio Njegova svetost patrijarh srpski Irinej povodom trećeg dana Božića posvećenog Svetom prvomučeniku i arhiđakonu Stefanu.



Patrijarhu su sasluživali Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit dabrobosanski Hrizostom, Njegovo preosveštenstvo episkop banjalučki Jefrem, vladika zvorničko-tuzlanski Fotije, episkop bihaćko-petrovački Sergije, te sveštenici i đakoni Srpske pravoslavne crkve.

 


Svetoj arhijerejskoj liturgiji prisustvovali su predsednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović, ministri Republike Srpske - industrije, energetike i rudarstva Petar Đokić, saobraćaja i veza Neđo Trninić, rada i boračko-invalidske zaštite Milenko Savanović, zdravlja i socijalne zaštite Dragan Bogdanić, finansija Zoran Tegeltija, prosvjete i kulture Dane Malešević.

Liturgiji su prisustvovali i generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković, princ Aleksandar Drugi Karađorđević i princeza Katarina, Darko Mladić, sin generala Ratka Mladića, kao i predsednici SDS, PDP i NDP Vukota Govedarica, Branislav Borenović i Dragan Čavić.

Prije liturgije organizovan je doček Njegove svetosti patrijarha Irineja pred banjalučkim Sabornim hramom.



Republika Srpska je osnovana 9. januara 1992. godine kao Republika srpskog naroda u BiH. Osnovali su je poslanici Skupštine srpskog naroda u BiH, nakon što su preglasani u ključnim pitanjima u Skupštini BiH koja su se ticala opstanka Јugoslavije i nakon što su pripadnici druga dva naroda krenuli u secesiju mimo volje Srba koji su imali konstutitivni status.



(BN / Agencije)

Komentari / 120

Ostavite komentar
Name

Aco

09.01.2018 07:01

Super.sad ce nam se standard povecati i zivicemo bolje.

ODGOVORITE
Name

ТЕШКИ- РЕПУБЛИКА СРБСКА

09.01.2018 07:38

БРАЋО И СЕСТРЕ,СТАЊЕ ДА ЈЕ ДОБРО НИЈЕ,АЛ БАР ДАНАС НА ДАН РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ И НА ТРЕЋИ БОЖИЋ И НА СТЕФАНДАН,УЗДРЖИТЕ СЕ ОД КРИТИЧКИ КОМЕНТАРА,ДАЈ БАР ДА ДАНАС БУДЕМО КО ЈЕДАН,НИЈЕ БИТНО КО ЈЕ ВЛАСТ,БИТНО ЈЕ ДА ПОСТОЈИ РЕПУБЛИКА СРПСКА.

Name

Boki

09.01.2018 08:06

Povecao se ne povecao se ,komentari takve vrdte su obicna zluradost i nista drugo.Republika Srpska slavi 26 rodjendan i to ima znacenje i tezinu.

Name

Ozlojeđeni SNSD-ovac

09.01.2018 08:08

Ovaj dan treba čestitati Bogdanu i Miloradu Dodiku jer ova republika funkcioniše kao da smo svi mi i imovina u vlasništvu porodice Dodik. Izdržaćemo do oktobra 2018, a onda ćemo ih rasporediti, Tunjice, Doboj,Foča, Trebinje...

Name

Šamac Grad Heroj

09.01.2018 08:10

I kakve to sad ima veze što si ti izjavio sa danom republike?

Name

re teski

09.01.2018 08:16

U kom ti svijetu zivis care.Covece mani se sovinizma i ti i ostale ovce.Kako tako nasjedate na te gluposti nije mi jasno

Name

Re "ТЕШКИ-РЕПУБЛИКА СРПСКА" RASPUCHIN

09.01.2018 08:54

Данас смо ко један и није битно ко је борац а ко дезертер и ратни профитер , ко је сит а ко је гладан , ко је на "државним јаслама" а ко ради за мизерну дневницу , ко лети хеликоптером а ко пуже земљом ...! И могао бих тако још набрајати колико Вам срце жели.

Name

Realno

09.01.2018 09:16

Opaa guzicari i kriminalci mogu slaviti svaki dan jer sve su pokrali sto su mogli za obican narod sutra rano u red u konjtenjer ako sta ostane iza njih jaka slava

Name

re aco

09.01.2018 09:57

Ti bi sa takvim komentarom i u Njemackoj bio nezadovoljan

Name

re realno

09.01.2018 10:17

Lijeci se

Name

Re

09.01.2018 10:30

Osim iz Rs i Srbije koji su to drugi gosti kako pise? Manifestacija za Baju i njegove poltrone.

Name

Crni Bombarder

09.01.2018 11:10

Dajte bar danas da budemo ko jedan jer daleko je 1. februar i nova poskupljenja.

Name

dnk

09.01.2018 13:38

FALE :PUTIN, VUČIĆ,ČOVIĆ,MIŠKOVIĆ,GRIGORIJE,PAVIĆ,LUKA PETROVIĆ,ZOKI STEVANOVIĆ,STANKOVIĆI,ĆUBIĆ.DJURIĆ,KOKEZA,DŽAFEROVIĆ,MATO DJAKOVIĆ..... I OSTALI BLISKI PRIJATELJI VELIKOG VODJE!

Name

Pukni Zemljo

09.01.2018 14:06

Za dan Republike Srpske, Marko Pavić i Emir Kusturica dobijaju odlikovanja, a Radovan Karadžić, Ratko Mladić ili njihova djeca umjesto njih zašto oni, zašto Šarović jer je prošo sve torture za stvaranje RS, a ima ih dosta koji su trebali dobiti odlikovanja. Nažalost on dodjeljuje Marku Paviću da bi ga zadržao u sklopu vladajuće koalicije, da nebi izgubio izbore, a Emira Kusturicu da bi ga vodio po predizbornim mitinzima i hvalio jer to on dobro čini i činio je u prethodnom njegovu mandatu kada su bili izbori. Je li to dan RS i dodjela odlikovanja za zasluge pri stvaranju RS. Da nije tužno bilo bi žalosno.

Name

pikaso

09.01.2018 15:30

Vec je zasticena,omladina odlazi,parada slicna iz bivse juge,statisti slicni,zastave slicne boje,odijela skupa,zaklinjanja,televizija,svi u igri,bogati na jednoj strani siromasni na drugoj,dal neko zna kakav nas rasplet za par godina ceka

Name

Re ТЕШКИ-РЕПУБЛИКА СРПСКА

09.01.2018 16:41

Ajde reci dodiku i dodikovićima da НИЈЕ БИТНО КО ЈЕ ВЛАСТ..!! Pa da vidiš kako se pljuje i psuje, kako je biti popljuvan i ispsovan..

Name

RAJKO

09.01.2018 18:52

Moze li ista bez popova proci u RS ??? Nek je njima dobro a narod ko j....

Name

Milan

10.01.2018 14:03

A od koga štiti ?

Name

Istok

11.01.2018 07:47

Tekst od jada nisam citao. Sramota me sta mi radi Republika Srpska sa Miloradom Dodikom na celu. Borac sam prve kategorije ,srbin, intelektualac . Al` sto sam ponizenja dozivio , dozivio sam ga od Republike Srpske . Za mene je Republika Srpska , ovakva kakva jeste TESKA TAMNICA. Ovde se ubijaju svi kvaliteti pojedinaca dok se poltroni , ulizice i tzv.lojalni velicaju i subvencionisu od strane vlasti i institucija prema prosperitetu. Sve je postavljeno " na curak". Popovi se lizu sa vlasti koja kao krvopija sisa krv i narodnih karotida. Za taj nemoralan i Srbina nedostojan posao koriste sve institucije . Uspostavio je sistem u kome najlosiji prosperiraju a najbolji moraju da bjeze jer ovde im opstanka nema. Pa jeli to ljubav prema srbinu i Srpskoj Republici? I onaj RUDONJA MI KAZE DA CE SRPSKA BITI BOLJA!?. ZEMLJO OTVORI SE!

Name

Re "Istok" RASPUCHIN

11.01.2018 10:59

Истомишљеник , саборац и сапатник.

Name

Draško

11.01.2018 22:00

Da su borci 92. znali ko će slaviti i predstavljati Srpsku, ne bi ratovali ni dan. Oni što su švercovali i bogatili se na tuđoj muci, sad slave i spominju otadžbinski rat bez trunke stida.

Name

E, moja Republiko!?

09.01.2018 07:10

Pa zar si dozivjela da ti tvoje ratne veterane postrojava laktaski prevarant Zeljko Milinkovic? Ovaj laktaski konobar je dva puta dezertirao tokom rata, a to najbolje zna Dusan Beric iz Prijedora, koji ga je morao tjerati iz jedinice. Takodje to zna i pukovnik Dupljanin koji ga je pritvarao u Brckom. Poslije rata nema koga nije prevario u Banjaluci i takav sada predvodi Veterane u Gradu. Ali, od jednog Duska Vukotica se i ne moze nista drugo ocekivati. E, tako nam je sve u Republici. SRECAN TI RODJENDAN - REPUBLIKO!

ODGOVORITE
Name

055

09.01.2018 09:32

Veterani to su papci Milorada Dodika,placenici da razbijaju BORS,a podizu rejting dezerteru i profiteru Dodiku!

Name

Dijagnoza

09.01.2018 11:03

SVE TO ONI RADE RADI SEBE, ZABOLI NJIH ZA NAROD.

Name

General

09.01.2018 07:13

Treba samo organizovati slavlje za one koji su bili na liniji a ove sve politicke priredbe ukinuti. Samo je vojska zasluzila da slavi ali nazalost danas vojska pati a dezerteri slave!

ODGOVORITE
Name

re

09.01.2018 15:19

Upravo tako.dezerteri su bruka R.S.pravi borci njen ponos.

Name

P

11.01.2018 10:55

Milina privatna prćija!

Name

Бијељина

09.01.2018 07:27

Волимо те отаџбино наша! Срећан Дан републике!

ODGOVORITE
Name

Samac

09.01.2018 10:19

Tako je, volimo nasu Republiku Srpsku. Zivot ni u jednoj drzavi nije lak pa tako ni kod nas u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini. Danas je dan sloge i jedinstva, a ne dan podjela i svim gradjanima Republike Srpske zelim srecan Dan republeke i svim pravoslavcima Mir Bozji- Hristos se rodi.

Name

ПА

09.01.2018 10:46

Отаџбино!

Name

???

09.01.2018 07:29

Zašto na proslavu nije došao Vučić ?? Ako predsjednik i premijer Srbije nisu mogli naći vremena za RS, puno to govori?? p.s. izgovor da Vučić ima ranije preuzete obaveze može progutat samo totalni idiot, jer sve i da je tako, trebalo bi se zapitat kako to da je nešto planirao na datum za koji se unaprijed zna da se obilježava u banjaluci ?? !

ODGOVORITE
Name

re ???

09.01.2018 08:36

Ili nas ne postuju ili moraju igrati kako zapad hoce,mislim da niko u svijetu ne pridaje toliko paznje proslavama kao mi u Republici Srpskoj,ne znam zasto je to tako,ali znam da dajemo puno vise znacaja stvarima od kojih se ne zivi.

Name

Peki

09.01.2018 08:42

Srecan ti dan republiko srpska

Name

Peki

09.01.2018 08:42

Republika srpska je svetinja

Name

Peki

09.01.2018 08:43

Sto bosnjavi vise mrze srpsku mi je vise volimo i cuvamo

Name

Meni

09.01.2018 08:45

Bosnjsci puknite od muke srpska slavi svoj rodjendan a vi puknite

Name

Dragutin

09.01.2018 08:56

Predsjednik Vucic je bio prosle godine pa ne moze i nema smisla da svaki put dolazi.Poslao je svoje ministre i to je dovoljno.Patrijarh Irinej je dosao sasvim dovoljno gostiju iz Srbije...

Name

Vuk

09.01.2018 10:45

Čuj, bio prošle godine !?? I to onda znači ove godine ne mora biti!?? E moj tikvane, ...to ti isto dođe kao kad bi ti najbliži rođak u prvom koljenu, došao rođendan djetetu ove godine, a iduće godine rekao da neće doći jer je već jednom bio !!

Name

Zoran

09.01.2018 14:54

Ja mislim da Vucic nije dosao is razloga sto je suvise jaka politicka figure, pa nije hteo svojom pojavom da zasenjuje druge. Konkretno mislim na Nikolica. U smislu, velicina Nikolica je sama po sebi kao Predsednik. Da je dosao I Vucic izgledalo bi da Nikolic nije dovoljan. Ali posto Nikolic polako odlazi sa politicke scene, ovo je lep gest da mu se ukaze cast.

Name

RE Vuk

10.01.2018 01:30

"Predsjednik Vucic je bio prosle godine pa ne moze i nema smisla da svaki put dolazi.Poslao je svoje ministre i to je dovoljno.Patrijarh Irinej je dosao sasvim dovoljno gostiju iz Srbije..." To je izjavio Dodik i slažem se sa tobom da je tikvan.

Name

Па

09.01.2018 07:34

Срећан рођендан Република Српска ! ! !

ODGOVORITE
Name

E

09.01.2018 10:54

Srecna slava presedniku Vukoti Govedarici ziveli

Name

banja luka

09.01.2018 14:47

Predsjednice Govedarica, srećan Dan Republike i slava..........i ako Bog da 2019.godine na današnji dan da svi s tobom slavimo. Živjeli!

Name

neso bl

09.01.2018 07:50

Srecan ti rodjendan Republiko!!!

ODGOVORITE
Name

Republika Zvornik

09.01.2018 08:10

Cijeli svijet ce znati za ovu paradu ..Sljedece godine ocekujem Putina

ODGOVORITE
Name

Hrsuz

09.01.2018 08:30

A Hojt Li iz odlazeće administracije sjeđeće pored Liliputina.

Name

Dragutin

09.01.2018 09:03

Slijedece godine ocekujemo da srpska komponenta u OS-ma BIH bude na celu pocasne kolone parade u cast dana republike a ne da budu u nekom cosku i da odaju pocast samo jednom covjeku...

Name

Srbo

09.01.2018 08:23

Nešto tu smrdi, čim nije došao vučić !! da neće biti kakvih hapšenja za one koji krše odluku Ustavnog suda BiH!!!

ODGOVORITE
Name

lemilica

10.01.2018 19:18

Srbo..svaka ti čast..malo ko to tako vidi...ima Bruxeles kažiprst i kaže"ti mravojedu sad primiri",mi ćemo malo da igračke ispreturamo..

Name

Hrsuz

09.01.2018 08:26

Ja kupijo kokica......I.......Jedva čekam da na dalekovidnici motrim paradu ponosa.

ODGOVORITE
Name

DRAGUTIN

09.01.2018 10:14

I ja isto!

Name

TICA VRNDA

09.01.2018 08:33

DAN REPUBLIKE, NEKO CE SLAVITI PRISUSTVOM NA PARADI, A MNOGI CE OBILAZECI KONTEJNERE, NEMA SE VREMENA ZA GUBLJENJE, NIJE LAKO DANAS DOCI DO RUCKA! KOME JE DO CESTITANJA I SLAVLJA?

ODGOVORITE
Name

Mir

09.01.2018 08:37

Da li nam dolazi presednik Severne Koreje

ODGOVORITE
Name

007 Bond

09.01.2018 08:41

Живела Република Српска! Граница је привремена! Један народ, једна држава ! СРБ+РС!

ODGOVORITE
Name

James

09.01.2018 22:17

Kako ste smijesni s ovom paradom policajaca i vatrogasaca. Pa samo vam fale djeca iz osnovne... Cirkus citav. A Dodik tamo-amo ko coban oko ovaca. I ko vam je dosao - sve neki sporedni likovi. Niko iz inostranstva. Vi Srbi cete sebi napraviti grobnicu od RSa, zapamtite to dobro, na inatu prema okruzenju se ne gradi sreca.

Name

lemilica

10.01.2018 19:19

..aferim...james.

Name

SMILJKO ŠAGOLJ

09.01.2018 08:50

Koliko vidim čestitke pljušte sa svih strana!

ODGOVORITE
Name

ПА

09.01.2018 08:54

Какав грандиозан програм? Мало позоришта за дјечицу,подјела безвезних некаквих одликовања и кич парада ватрогасаца!

ODGOVORITE
Name

Rerere

09.01.2018 09:49

Pravi opis ovog cirkusa,nekad u moje vrijema kasarna Kozara u BL je imala bolju paradu

Name

Cestitam

09.01.2018 08:56

Interesantno je da Dan republike slave najvise oni koji bi prodali rodjenu majku za njemacku vizu.

ODGOVORITE
Name

Federacija

09.01.2018 09:06

A gdje je Ruski ambasador..gdje je ta podrska..ima obaveze kao i Vucic..dobro proslavite jer provjereno dolazi olupina Hojt Lee za novog ambasadora u Bih tako da Dodik iduce godine moze samo slaviti dan obozavatelja Ronhil cigareta..a svim Srbima koji su kosmopoliti sretan Bozic jer takvi mogu biti samo oni koji su vjernici i kojim bozicne ppruke uistinu znace i svakodnevni zivot..pozz

ODGOVORITE
Name

Aca

09.01.2018 22:19

I od mene srecna slava svim dobronamjernicima, i srecna Nova Godina i Bozic. Manite se paradiranja koja niko ne priznaje.

Name

lemilica

10.01.2018 19:21

..ja sutra idem u stranku da se isčlanim,nakon 6 godina čekanja-sramota me više.

Name

Moj narode

09.01.2018 09:19

Ovo nam dođe kao slavlje za doček nove godine....potrošimo se, nečemu veselimo a onda hajmo bijedo kući, radi za dnevnicu, ... i tako nam život prođe.

ODGOVORITE
Name

Sa strane

09.01.2018 09:25

Botovi, koji mešate babe i žabe i u svaku priču ubacujete svoje političke mantre, srećan vam Dan republike! I vi ste nekakvi ljudi...

ODGOVORITE
Name

Real-an

09.01.2018 09:39

Druga slika govori vise od rijeci,radost na licima prisutnih neopisiva!A misli negdje daleko....

ODGOVORITE
Name

ZELJINA PEJAKOVIC

09.01.2018 10:44

Zastavice osmesi radost!

Name

Zeljina Pejakovic

09.01.2018 09:41

Republika Srpska je osnovana 9. januara 1992. godine

ODGOVORITE
Name

OPET JA

09.01.2018 10:19

Ah kakva grandiozna čestitka!

Name

Re

09.01.2018 22:20

Moze li to pateticnije?

Name

Regan

09.01.2018 09:41

Ja kad ovo gledam nekako mi smijesno,ratni profiter i hohstapler sad postrojava i pravi nekakav defile a borci,oni sto su trunuli 4 god.nemaju ni dobru zimsku odjecu i obucu da izadju napolje,sreca toplo ove godine,ovi je smijesno i zalosno

ODGOVORITE
Name

Miladin

09.01.2018 10:11

Bas tako istog sam misljenja samo da je iole pravde ovi kriminalci bi bili postrojeni ali uz zid a ne da olos polaze vence casnim borcima.Koja nepravda ali opet mi smo za to krivi

Name

Re-Regan

11.01.2018 08:04

Dobro zapazanje. Postavite li si pitanje koga to Mile postrojava. One prepadnute za posao i one koji su mu do kosti odani jer im je obezbjedio prosperitet na taj nacin sto ih je postavio na mjesto iznad boljih od njih i to stanje odrzava. Ovo su isti oni koji ce srbe ubijati u zasjedama ,bombama pod automobilima ako se slucajno srbin usprotivi ovoj tiraniji i nepravdi.

Name

Đorđe

09.01.2018 10:09

Bal dezertera, švercera, šljama, ološa, fukara i polusvijeta. Do slobode...

ODGOVORITE
Name

Pomen

09.01.2018 10:17

Slava i vjecni mir onima koji su ugradili svoj život u temelje RS. Ratovao sam za ovu državu i zao mi što se ne mogu obradovat rodjendanu RS jer su mi je ogadili oni koji ju danas vode i nju predstavljaju.

ODGOVORITE
Name

Armija

09.01.2018 22:20

Da, samo sto nisi dobio drzavu. Malo su te prevarili, braco moj.

Name

ZELJINA PEJAKOVIC

09.01.2018 10:18

Evo maloprije mile podijelio odlikovanja! Ordenje ordenje ordenje!

ODGOVORITE
Name

ILIJA IZ ZVORNIKA

09.01.2018 10:53

Oću ija otaj jedan ordjen.

Name

MARA IZ ZVORNIKA

09.01.2018 11:04

Ilija duso ti si se u ratu krio po podrumima! Kakav orden crni moj Ilija!

Name

Borac

09.01.2018 10:27

Svi samo borce niko ne spominje tu su razna odlikovanje koje dijeli dezerter i politickim pojedincima bruka .

ODGOVORITE
Name

budalastina

09.01.2018 10:36

Opet cubrilovic dodik i zeljana u prvim redovima sve lopov do lopova jadnom narodu bacaju prasinu u oci

ODGOVORITE
Name

Borac RS

09.01.2018 11:01

Ne mogu da ne volim RS ali jadna je ona kad je dezerteri proslavljaju i dodjeljuju ordenje borcima oni sto su pokrali sve sto je se moglo pokrasti

Name

NEKO IZ MASE

09.01.2018 10:55

Masala,a gdje Galijasevic ???

ODGOVORITE
Name

Ne Znam

09.01.2018 11:04

Zasto su odlikovani Pavic i Micic?

ODGOVORITE
Name

ZELJINA PEJAKOVIC

09.01.2018 11:10

Osmesi radost zastavice ljubav! Vatrogasci i lovci!

ODGOVORITE
Name

Kusturica

09.01.2018 11:30

Nema Slave i Proslave a da Kusturica ne dobije orden. Svaka čast Kusti!

ODGOVORITE
Name

Da

09.01.2018 12:05

Lopovi se paze,oni su visokomoralni u postovanju svoih kodeksa!

Name

Re

09.01.2018 14:00

Samo nema Stjepana Arapovica!!!!Jako bitan covjek,najstariji i najveci lopov na balkanu i sire!!!

Name

Boki

09.01.2018 11:42

Jeste li namerno propustili napisati da je rdenom zastave Republike Srpske sa zlatnim vijencem za rad i izvanredne zasluge u poslijeratnom razvoju Republike Srpske, učvršćenju mira i međunarodne saradnje, za rezultate i dostignuća od šireg značaja i razmjera u afirmaciji Republike Srpske,dobio i gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić.Da vas nije možda nešto stid gospodo?

ODGOVORITE
Name

član

09.01.2018 14:57

Čestitke i gospodinu Mici! Puna podrska i cestitke i preddjedniku SDS-a gospodinu Vukoti, sa zeljom da sljedece godine bude predsjednikRepublike Srpske. Gospodin Vukota uziva veliko povjerenje naroda, a na to ukazuje i ubjedljivo najveci broj komentara na vijest o mogucoj kandidaturi za predsjednika. Mislim da nijedna vijest nije imala toliki broj komentara podrske.

Name

brcak

09.01.2018 12:20

Ko u Titino Vrijeme,150 stranih delegacija na proslavi,Velicanstveno

ODGOVORITE
Name

Vigo

09.01.2018 13:36

Srećan rodjendan REPUBLIKO SRPSKA!!!

ODGOVORITE
Name

pop

09.01.2018 13:36

Dezerterski pir

ODGOVORITE
Name

Res

09.01.2018 13:37

Pa ne mozemo brate bit svi ko jedam velika je razlika izmedu jednog i drugog jedni imaju stotine miliona drugi nist

ODGOVORITE
Name

Turbo Tajkun

09.01.2018 16:22

Ko ti je kriv kada se nisi snasao za vrijeme tranzicije,da budes pratio stanje na berzama i pametno ulagao.

Name

Ponosni

09.01.2018 14:12

Ponosni na nasu domovinu Republiku Srpske, sjecam se rata i prvih godina poslije rata koji je sve ovo bio cemer, tama, jad sve unisteno. Srpska se obnovila, narod je cvrsto stao iza drzavnika Dodika kao i danas i ostaje samo da se kaze - ponosni! Zivjela Srpska.

ODGOVORITE
Name

...

09.01.2018 15:38

Prijatelju moj i danas je čemer, tama i jad.

Name

Re Ponosni

09.01.2018 16:14

Sumnjam da si ti u vojnoj knjižici upisao 4 godine učešća u ratu? Nek' da bog da griješim. Međutim, nisi mi ti problem što tako zboriš, nego čitajući masu ovih komentara, pregledavajući slike pade mi u oči sledeće: na prvoj slici vidim bar 8 faca za koje garantujem da svi zajedno nemaju čestito 1 dan učešća u stvaranju RS onda kad se to krvlju dokazivalo. Sledeće mi je indikativno da na toj slici ne vidim Manojla Milovanovića, Boška Kelečevića, Momira Zeca i još nekih, a vjerujem da su još uvjek među živima, pa mi nekako dođe žao kad patriote izgiboše ili ostadoše po strani, a dezerteri, profiteri, fukare i hohštapleri pokupiše kajmak, a sirotinji ni sirutke ne osta za volju. Mir božiji. Hristos se rodi

Name

OPET JA

09.01.2018 16:14

Ponosni!

Name

www

09.01.2018 18:36

Sirotinja je u ratove uvek slal sinove a bogati volove.

Name

Dezerter

09.01.2018 19:25

Danas je odred boraca imao jedinstvenu priliku da dodiku predaju ratne zastave koje je mile vidjao samo na punktovima kad je vozio robu.

Name

Sofija

09.01.2018 14:33

Živela Republika Srpska i da budete složniji nego dosad!Pozdrav iz Srbije!

ODGOVORITE
Name

Aca

09.01.2018 14:57

U ovo jos samo Dodik vjeruje. Meanwhile srpska mladez seli k zapadu, gdje su plate bolje.

ODGOVORITE
Name

tomovaca

09.01.2018 15:10

Vidi doso i onaj bradati,dodikov lobista,a velike svecanosti i lovaca.

ODGOVORITE
Name

Ogi

09.01.2018 15:29

Čestitam ovaj dan političkim pobačajima,švercerima,ratnim profiterima i dezerterima.Pozdravlja vas vaša marva.Gadite mi se....borac nažalost.,..i zašto,....za smeće od ovog naroda...

ODGOVORITE
Name

Ama

09.01.2018 16:21

Svi vi kojo imate lose komentate pod hitno na pregled, zarazeni ste opasnim virusom od kojeg nema lijeka...trk na lijecenje...

Name

Prijatelju

09.01.2018 16:27

Nije ovde narod smece,on ti je nesto poput glavnog grada Cecenije.

Name

Djekna

09.01.2018 19:07

Isto mislim kao i Borac.

Name

Dule

09.01.2018 15:54

Svi praznuju, a derventski načelnik (SNSD) proglasio Dan Republike radnim danom.

ODGOVORITE
Name

Milenko

09.01.2018 19:04

Koliko smo mi mutav i nesposoban narod.umjesto da se sa borcima organizuje proslava dana RS mi dozvoljavamo da nas postrojavaju tamo neki dezerteri ratni profiteri i kriminalci od politicara koji su se dobro obogatili na racun boraca koji su zivote dali za tu istu RS.

ODGOVORITE
Name

K

09.01.2018 21:21

Ja pomslih dosli :Merkelova,Britanska kraljica, Putin,Tramp i mnogi presednici drzava .A ono :Nikolic,Vulin. i Kusturica.

ODGOVORITE
Name

Da

10.01.2018 11:54

Sve,sve ali sto odlikova onag potrona Milica,direktora fonda PIO,valjda st potpisuje pljacku i izvlacenje pera iz PIO ka sto je slucaj u BOKSIT Milici,radnicim se odbija od plate ali se doprinosi ne uplacuju i nemogu ovjeriti knjizice,da se lijece ili kupe lijekove,vec Dukic te pare uzima za sebe i dijeli lopovima kao sto je on.Samo da de zna Mladen Milic je clan upravnog odbora boksita i prima mjesecnu naknadu od 2000 KM.

ODGOVORITE
Name

Dodik i Nikolić ; SANJAJU mrtav SAN ,!!

10.01.2018 18:05

Imate čovjeka koji sanja čitav život ,, što bi se reklo ,, snovi PUSTI snovi ,” jedan takav san je Sanjao i jos sanja Tomislav Nikolić , samo neki ljudi ; SANJAJU i UMRU u Snu , e pa tako ce se upravo SAN desiti i Nikolicu .Sanjajući o NE opstvarneim snovima, pustim Željama ,,nažalost ;; UMRIJET će a PROBUDIT se neće , ode i on i snovi sa Njim . Sigurno da Dodik i Nikolić imaju ista krvna grupa pa sanjaju isti ,, NIKAD “” NEOSTVARENI san. A mrtav čovjek ne SANJA .!!

ODGOVORITE
Name

neko iz mase

10.01.2018 20:31

A gdje je Ceca ? je li to helikopter pokvaren ili se ne smije ici po nju ... ma jok bolan ne smije mi niko nista....

ODGOVORITE
Name

PetarPan

11.01.2018 07:27

Kakva ludjacka propaganda. Od koga su ugrozena prava srba. Ako su ugrozena od samih srba onda je to nesto drugo

ODGOVORITE
Name

Ki Mil Sung

11.01.2018 07:31

Jos samo da se povorci pridodaju interkontinentalne rakete za Baju Kim IL Sunga 2 potpun uspjeh njegove politike

ODGOVORITE
Name

Samo

11.01.2018 18:56

RS. Mozemo mi i bez bih !

ODGOVORITE
Name

11.01.2018 20:57

Ha ha pljuje pa lize vredja pa grli Milorad nagradjuje piliticki pobacaj kako rece on to u kampanji Borisa Tadica.

ODGOVORITE
Name

BOBA

13.01.2018 09:36

PROSLAVA PODANIKA SNSDA. TO SAMO BUDALA NEĆE DA VIDI. SRETNO NARODE.

ODGOVORITE
Name

presedniće mi smo.sa kosova jos dećiji nismo primili i dećiji oćega mi da zivimo

22.02.2019 13:10

Nasa deca nemaju hleb da jedu nikakvo primanje nemamo ni dečiji ni socijala

ODGOVORITE