Ovo su zvijezde s najvišim koeficijentom inteligencije

Nikol Kidman, Met Dejmon, Šakira, Lisa Kudrou, Šeron Stoun, Džejms Franko i Natali Portman samo su neke od slavnih ličnosti koje imaju koeficijent inteligencije (IQ) iznad 130, prenosi Hollywood. com.

Zabava 08.01.2018 | 14:07
Ovo su zvijezde s najvišim koeficijentom inteligencije
Ešton Kučer - 160
Verovali ili ne, isti koeficijent ima i poznati teorijski fizičar Stiven Hoking.

Met Dejmon - 160
Slavni glumac pohađao je Harvard, iako ga na kraju, zbog glume, nikada nije završio. "Nacrt" za scenario filma "Dobri Vil Hanting" napisao je na času engleskog jezika.

Kventin Tarantino - 160
Srednju školu nikada nije završio jer je shvatio da je školovanje uzaludno, pa je počeo da radi u bioskopu kao osoba koja pokazuje ljudima put do njihovih sedišta. Ipak, slavni režiser navodno ima jednak koeficijent inteligencije kao Albert
Ajnštajn - 160.

Šeron Stoun - 154
Jedna od najlepših glumica Holivuda takođe je jedna od najinteligentnijih na svetu.

Stiv Martin - 142
Pre nego što je postao komičarska legenda, Stiv Martin pohađao je filozofiju na Kalifornijskom državnom univerzitetu (Cal State). Škola ga je očarala, sanjao je da postane profesor, ali sve se promenilo kada se prebacio na Univerzitet u Kaliforniji (UCLA), gde je odabrao smer pozorište.

Natali Portman - 140
Na Harvardu je studirala psihologiju, a njena dva rada objavljena su u naučnim časopisima. Na istom fakultetu je radila i kao istraživač, a tečno govori čak pet jezika.

B 92
foto:internet

Komentari / 0

Ostavite komentar