Pripreme za AO - Nadal potvrdio učešće u Kujongu!

Španski teniser Rafael Nadal potvrdio je učešće na egzibicionom turniru u Kujongu.  Nadal i Đoković na zajedničkom testu.  Španac je odlučio da učestvuje na egzibiciji Kujong klasik i spremi se za Australijan Open. "Svi će samo gledati u Novakovu ruku i Rafinu nogu", poručio je Pet Keš.

Tenis 08.01.2018 | 15:15
Pripreme za AO - Nadal potvrdio učešće u Kujongu!
Na turniru će učestvovati i srpski teniser Novak Đoković, a to će biti priprema za Australijan Open.

Iako je postojala sumnja da će 'Bik sa Maljorke' zbog otkazivanja učešća u Abu Dabiju i Brizbejnu, da otkaže i ovaj turnir u nedelju je stigla i zvanična potvrda.

"Rafi su potrebni mečevi i naravno da smo mu izašli u susret. Promene rasporeda zbog Novaka i Rafe predstavljaju ono što Kujong suštinski i predstavlja, jer želimo da pomognemo igračima da se spreme za Australian Open", rekao je direktor Kujong Klasika Piter Džonson.

Novak Đoković i Rafael Nadal će se naći jedan naspram drugog pre početka Australijan Opena.

Španac je u poslednjem trenutku odlučio da se prijavi za egzibicioni turnir Kujong klasik, na kojem je Srbin još ranije potvrdio učešće.

"Prijava Novaka i Rafe utiče na promenu našeg rasporeda, ali to nije čudno za naš turnir. Mi ćemo im izaći u susret, jer želimo da im pomognemo da se spreme za Australijan Open", izjavio je Piter Džonson, direktor turnira koji će se održati od 9. do 12. januara.

Za Đokovića i Nadala prvi turnir u sezoni neće samo biti zagrevanje za grend slem, već i test koliko su njihove povrede zalečene.

Srpski teniser je zbog problema sa laktom i pauze od gotovo šest meseci, pred Novu godinu otkazao nastup u Abu Dabiju i Dohi zbog bolova koje je osetio, dok je prvi reket sveta propustio nastup u Ujedinjenim Arapaskim Emiratima i Brizbejnu zbog problema sa kolenom.

U 30. izdanju Kujonga, koji se održava u Melburnu, nastupaće i dvostruki pobednik David Gofan, Hrvat Marin Čilić, peti igrač sveta Dominik Tim iz Austrije, Kevin Anderson, Rišar Gaske i Španac Pablo Karenjo Busta.

Nadalov prvi rival biće Rišar Gaske, dok će Novak prvo odmeriti snage sa Dominikom Timom.

"Svi će samo gledati u Novakovu ruku i Rafinu nogu", poručio je Pet Keš, bivši osvajač Australijan Opena.

"Biće to zanimljiva teniska nedelja. Obojica su odradili dobre pripreme za novu sezonu, ali su i doživeli pehove. To što su stigli gotovo neposredno pred Australijan Open u Melburn može biti zabrinjavajuće. Oni moraju biti potpuno spremni za novu sezonu, jer u suprotnom to bi moglo da utiče na njih", poručio je Keš, ambasador turnira Kujong klasik.

Na egzibicionom turniru u Kujongu, koji se igra od 10. do 12. januara nastupiće i Marin Čilić David Gofan i Pablo Karenjo Busta, Dominik Tim.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar