Banjalučanka za Božić u crkvi i u Turskoj!

Reprezentativka Srbije u košarci Saša Čađo priznala je da joj najteže pada što Božić ne provodi u rodnoj Banjaluci sa porodicom već zbog profesionalnih obaveza u Mersinu mora da ostane u Turskoj.

Košarka 07.01.2018 | 21:15
Banjalučanka za Božić u crkvi i u Turskoj!
Najradosniji hrišćanski praznik Banjalučanka Saša Čađo dočekala je u Turskoj.

„Najteže mi pada što Božić ne mogu da proslavim u krugu porodice, ali me ohrabruje što znam da su oni uz mene i kada sam stotinama kilometara daleko“, izjavila je  Saša Čađo banjalučkom listu „EuroBlic“.

Iako se nalazi u Turskoj, košarkaška reprezentativka Srbije za Badnji dan i Božić uvijek posjeti pravoslavnu crkvu i zapali svijeću.

„Nažalost ni ovaj Božić ne provodim u krugu porodice, međutim, kilometri ne mogu da nas razdvoje jer sam toliko vezana za sestre, oca i majku koji mi daju nevjerovatnu podršku i znam da osjećamo jedni druge i da smo na neki način, duhovno povezani. Međutim, iako nisam u Republici Srpskoj ili Srbiji ja obavezno za praznike ali i kada mi to vrijeme dozvoli idem u crkvu zajedno sa saigračicama koje su pravoslavne vjeroispovesti. U Mersinu smo pronašli jednu staru pravoslavnu grčku crkvu u koju često odem, zapalim svijeću i pomolim se Bogu“.

Njen Mersin na pragu je plasmana u osminu finala FIBA Kupa, pošto je turski tim pobijedio Rigu sa 18 poena razlike (88:70), a Čađo je ubacila 15 koševa i bila jedna od najboljih igračica svog tima.

„Odigrali smo dobru utakmicu i što je najbitnije imali smo kontrolu meča tokom svih 40 minuta. Košarkašice Rige u završnice su pokušale sa spoljnih pozicija da dođu do preokreta, mi smo to uspjele iskontrolisati i došle smo do pobjede koja će, nadam se, biti dovoljna za plasman u narednu rundu“.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Ejfs

08.01.2018 07:41

Sta fali gdje si ga docekala vazno je da si ga docekala anadam se u novoj u Istanbulu. crkvi u Predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan i premijer Bugarske Bojko Borisov otvorili su danas pravoslavnu crkvu Svetog Stefana u Istanbulu poslije sedam godina restauracije..

ODGOVORITE