Dominacija Lebrona i Janisa, debakl Bulsa!

Prethodne noći u NBA ligi odigrano je osam mečeva, a najuzbudljivije je bilo u Orlandu i Vašingtonu.

Košarka 07.01.2018 | 13:30
Dominacija Lebrona i Janisa, debakl Bulsa!
Klivlend Kavalirsi su predvođeni neverovatnim Lebronom Džejmsom savladali Orlando Medžik u najefikasnijem meču večeri – 131:127.

S druge strane, takođe spektakularnu partiju pružio je Janis Adetokumbo u slavlju Milvoki Baksa nad Vašington Vizardsima – 110:103.

U božićnoj noći imali smo priliku da gledamo i duel naših reprezentativaca Bogdana Bogdanovića i Nikole Jokića, novu odličnu partiju Bobana Marjanovića, ali i još jedno neučinkovito izdanje Nemanje Bjelice. 

U preostalim susretima, Boston Seltiksi su timskom partijom porazili Netse u Bruklinu 87:85, dok su Indijana Pejsersi na svom parketu demolirali Čikago Bulse – 125:86. 

Na otvaranju programa Los Anđeles Klipersi su bez Miloša Teodosića izgubili od Golden Stejt Vorirosa, u meču u kom je Stefen Kari ubacio 45 poena za svega 29 minuta.

Medžik je odigrao veoma dobar meč pred svojim navijačima, ali to nije bilo dovoljno za Lebrona Džejmsa, Kevina Lava, Ajzeu Tomasa i drugove.

'Kralju' je opet nedostajala samo jedna asistencija za tripl-dabl, pored 33 poena, deset uhvaćenih lopti i šest ukradenih lopti.

Sjajan je bio i Kevin Lav sa 27 poena i pet skokova, dok je Ajzea Tomas imao 19 poena i četiri asistencije, za samo 21 minut u igri. Istakao se i Dvejn Vejd sa 16 poena i devet skokova s klupe.

Kod domaćina je odličan meč odigrao i Aron Gordon sa 30 poena i osam uhvaćenih lopti, a najbolje ga je pratio Elfird Pejton sa 20 poena, sedam skokova i pet asistencija. Istakli su se još Evan Furnije sa 18, odnosno Mario Hezona za 16 poena i deset skokova.



Novu spektakularnu partiju pružio je i reprezentativac Grčke, a ovoga puta Vizardsi nisu imali rešenje za njega.

Janis je za 40 minuta zabeležio 34 poena, 12 skokova, sedam asistencija i dve krađe.

Dobre partije pružili su i Erik Bledsou sa 21 poenom, odnosno Kris Midlton sa jednim manje. Džon Henson imao po 11 poena i skokova, dok su Malkom Brogdon i Toni Snel ubacili po deset.

Domaće je ponovo predvodio Bredli Bil sa 20 poena i pet skokova, Džon Vol je pored 16 poena imao i isto toliko uspešnih dodavanja. Marćin Gortat je imao 17 poena i sedam uhvaćenih lopti, a Keli Ubre junior i i Markif Moris po 14 poena.



Seltiksi i Netsi odigrali su nešto manje efikasan meč, ali svakako uzbudljiv. Ključan momenat dogodio se na 45 sekundi do kraja, kada je Džejson Tejtum pogodio trojku.

Najefikasniji je bio Kajri Irving sa 21 poenom, šest skokova i četiri asistencije, dok je Tejtum dodao 14 uz takođe šest uhvaćenih lopti, ali i isto toliko blokada, uz tri krađe.

Markus Smart ubacio je 11 s klupe, a Eron Bejns 10 poena.

Spenser Dinvidi predvodio je Netse sa 20 poena, ali su dvocifren učinak imali samo Džalili Okafor sa 12, odnosno Džo Heris i Demar Kerol sa po 10 poena.



Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar