Teodosić gledao, Kari "izbombardovao" Kliperse!

Košarkaši Golden Stejta demolirali su Los Anđeles Kliperse u gostima rezultatom 121:105, u utakmici kojom je otvoren subotnji program u NBA ligi.

Košarka 07.01.2018 | 12:00
Teodosić gledao, Kari "izbombardovao" Kliperse!
Voriorsi su odigrali fantastičan meč u 'Stejpls centru' na krilima Stefena Karija i od samog starta nametnuli svoj ritam.

Posebno raspložen Kari vodio je svoju ekipu koja je održavala 5-10 poena prednosti, nije se osetio izostanak Kevina Durenta, pa se na odmor otišlo sa +9.

U međuvremenu je snažan udarac u lice dobio Blejk Grifin koji je odigrao samo devet minuta i potom se nije vraćao u igru. Prilikom jednog prodora se zaleteo i nezgodno udario u lakat Džavala Mekgija, ostavši momentalno da leži na parketu. 

Po povratku sa odmora aktuelni šampion nagazio je papučicu gasa do maksimuma i potpuno demolirao rivala – skoro tri minuta pre kraja pukla je "stotka", a Kari je na 4 minuta i 14 sekundi do kraja na svom kontu imao 43 poena!



U poslednjoj deonici igrali su igrači koji nemaju previše minuta i upravo je to razlog zbog kojeg dvostruki MVP najjače lige sveta nije oborio lični rekord po broju postignutih poena. Meč je završio sa 45 poena (11-21 iz igre, 8-16 trojke, 15-16 penali), uz 6 skokova i po 3 asistencije i ukradene lopte.

Njega su najbolje pratili Mekgi sa 11, Klej Tompson i Dejvid Vest sa po 10 poena, dok je Drejmond Grin opet bio blizu tripl-dabla (9 poena, 12 skokova i 7 asistencija).

U redovima Klipersa najefikasniji je bio Lu Vilijams sa 23 poena, Diandre Džordan dodao je 15 uz 11 uhvaćenih loptu, a ubedljiv poraz svog tima sa klupe je gledao i nedovoljno oporavljeni Miloš Teodosić.

Ekipa Stiva Kera učvrstila se na prvom mestu Zapadne konferencije sa 32 pobede i 8 poraza, dok su Klipersi na devetoj poziciji sa skorom 17-21.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar