Toronto slavio u Viskonsinu, vanvremenski Manu!

Prethodne noći u NBA ligi odigrano je deset mečeva, najuzbudljivije je bilo u Majamiju, Dalasu i Milvokiju, dok nas je Manu Đinobili podsetio koliki je majstor.

Košarka 06.01.2018 | 12:45
Toronto slavio u Viskonsinu, vanvremenski Manu!
Legendarni četrdesetogodišnji Argentinac predvodio je San Antonio Sparse sa 21 poenom do rutinskog slavlja nad Finiks Sansima – 103:89.

S druge strane, na Floridi smo gledali produžetak i slavlje domaćeg Majami Hita nad Njujork Niksima 107:103, a u Viskonsinu sjajnu timsku igru i pobedu Toronto Reptorsa nad domaćim Milvoki Baksima – 129:110.

Najdramatičnije i najefikasnije bilo je u Teksasu, gde je domaći Dalas poražen od Čikago Bulsa, a ključne poene postigao je Džastin Holidej sa linije za slobodna bacanja na nešo više od dve sekunde do kraja – 127:124. 

Na parketu su se našli i srpski reprezentativci – Nikola Jokić se ispromašivao u pobedi Denver Nagetsa nad Jutom Džez 99:91, Nemanja Bjelica nije imao zapažen učinak u porazu Minesota Timbervulvsa na gostovanju Seltiksima u Bostonu 91:84, kao ni Boban Marjanović u debaklu Detroit Pistonsa protiv 76ersa u Filadelfiji – 114:78. 

U preostalim susretima, Vašington Vizardsi su predvođeni Bredlijem Bilom porazili Grizlise u Memfisu 102:100, Portland Trejlblejzersi nisu imali problema protiv Atlanta Hoksa u Oregonu 110:89, dok su Šarlot Hornetsi produžili seriju očajnih rezultata Los Anđeles Lejkersa – 108:94.

Reptorsi su nastavili sa veoma dobrim partijama sjajnim timskom partijom protiv Baksa.

Najefikasniji je bio Serž Ibaka sa 21 poenom i pet skokova, a odlično su ga pratili Jonas Valančunas sa poenom manje i 13 uhvaćenih lopti, dok je Demar Derouzan imao 20 poena, pet skokova, četiri asistencije i dve ukradene lopte.

Kajl Lauri imao je 15 poena, šest uhvaćenih lopti i četiri dodavanja, dok su dvocifren učinak imali još i rezervisti Delon Rajt sa 12, odnosno Si-Džej Majls sa 11.

Kod domaćina je najbolji bio Janis Adetokumbo sa 24 poena i po pet skokova i asistencija, a Malkom Brogdnon je kao rezervista imao 19 poena.

Istakli su se još Erik Bledsou sa 17 poena, Kris Midlton sa 11 i Ton Mejker i Metju Delavedova sa po deset poena.



Na Floridi je bilo potrebno da se odigra dodatnih pet minuta kako bismo saznali ime pobednika, a domaći su slavili zahvaljujući nešto boljem šutu za tri poena.

I gotovo cela ekipa Hita odigrala je dobar susret, a čak šest igrača imalo je dvocifren učinak.

Najbolji je bio rezervista Vejn Elington sa 24 poena i četiri skoka, dok je Goran Dragić pored 19 poena imao i po šest uhvaćenih lopti i asistencija.

Džoš Ričardson ubacio je 18 poena, a Tajler Džonson dva manje.

Gostima nije pomogla ni odlična partija Kortnija Lija sa 24 poena i tri skoka, kao ni nova sjajna rola Majkla Bizlija koji je sa klupe ubacio 20 poena i uhvatio deset lopti. Kristaps Porzingis ubacio je 15 poena i imao sedam skokova, a Enes Kanter poen manje i skok više.



Iako je ušao u petu deceniju života to ne sprečava Manua da nam iznova pokazuje zašto se smatra jednim od najboljih košarkaša u poslednje dve decenije.

Argentinac je za 19 minuta imao 21 poen, tri asistencije i dve ukradene lopte, uz neverovatnih 70 odsto uspešnosti šuta iz igre (4/6 za dva, 3/4 za tri).

Sve bolje partije pruža i nedavno oporavljeni Kavaj Lenard sa istim brojem poena, ali i po tri skoka, asistencije i blokade, odnosno četiri ukradene lopte.

Brin Forbs imao je 16 poena, a Pau Gasol 15 poena i sedam uhvaćenih lopti.

U redovima tima iz Arizone je po navici najefikasniji bio Devin Buker sa 21 poenom, pet uhvaćenih lopti i četiri dodavanja, a najbolje su ga pratili Markiz Čiks sa 12 poena i sedam skokova i Džoš Džekson sa 11 poena i pet skokova.



Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar