Sudar dva aviona u Torontu

Više desetina putnika evakuisano je iz aviona u koji je udarila letjelica koja je vučena ka hangaru aerodroma "Pirson" u Torontu.

Svijet 06.01.2018 | 08:46
Sudar dva aviona u Torontu
U saopštenju administracije aerodroma navodi se da je avion kompanije "Sanving erlajnz" sletio na aerodrom u Torontu i čekao je na parking kada ga je zakačila letjelica "Vestdžet erlajnza". Poslije sudara izbio je manji požar ali nije bilo povrijeđen.

Iz "Vest džet erlajnza" navode da je, prema nepotrvrđenim izvještajima, bilo manjih povreda u incidentu ali da je svih 168 putnika i šest članova posade bezbjedno evakuisano.

Avion "Boing 737-800" sletio je na aerodrom po dolasku iz Kankuna u Meksiku i čekao je da nastavi ka mjestu za parking kada se dogodio sudar.

Kompanija "Sanving" saopštila je da je u vrijeme sudara avion bio prazan i da je letjelicu vukla firma "Svisport internešnel" zadužena za kopnene operacije na aerodromu.

(Srna)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

toronto

06.01.2018 08:07

Sve je dobro da niko nije nastrado.

ODGOVORITE
Name

Re

06.01.2018 08:45

Ja pomisli da nije na trebinjskom aerodromu reko radovi su u punom jeku pa je sve moguce, kad ono nije hvala Bogu vec je tamo negdje daleko od nas.