Micić: Serija pogodaka dala Zvezdi vjetar u leđa!

Plejmejker Žalgirisa Vasilije Micić istkao je dobar šut Crvene zvezde početkom poslednjeg perioda kao ključni faktor pobede crveno-belih.

Košarka 06.01.2018 | 10:45
Micić: Serija pogodaka dala Zvezdi vjetar u leđa!
Zvezda je posle velike borbe u Pioniru savladala Žalgiris 77:65, u važnom meču u borbi za plej-of Evrolige.

"Teška utakmica, imali su na početku jedno sedam, osam bacanja što ih je uvelo u ritam. Na kraju su imali nekoliko pogođenih šuteva. što je bilo važno za njih u ovakvoj utakmici, pa su dobili vetar u leđa i pobedili",rekao je Micić.

Njega su navijači Zvezde dočekali aplauzom, a od bivšeg kluba je dobio dres.

"Veliko hvala za to, meni to mnogo znači. Srećan sam jer sam bio deo ekipe koja je napravila izvanredan rezultat i to je sjajna uspomena za mene", rekao je mladi plejmejker.

Crveno-beli su meč prelomili serijom trojki Dejana Davidovca koji je sa tri pogotka u nizu doneo nedostižnih 60:50.

"On je u usponu, ja njega znam jako dugo i dečko je stvarno talentovan. Drago mi je što je dobio šansu kao jedan igrač koji nje bio toliko poznat našoj javnosti i na evropskom nivou. Mislim da je za njega veliki trenutak i da treba to da iskoristi", smatra Micić.

Micić je jedan od ključnih igrača Žalgirisa ove sezone, ali se nije proslavio u Pioniru, promašio je svih šest šuteva iz igre i meč završio sa samo dva poena.

"Zadovoljan sam svojim igrama, za neke veće stvari treba i vremena ali sam zadovoljan, imam dobru ulogu. Evo i ovu utakmicu smo se držali sve vreme od prvog do poslednjeg minuta. Gradimo jedan stil igre, čvrsta odbrana, timska igra", zaključio je srpski reprezentativac.

Žalgiris ima skor 10-6, u gornjem je delu tabele, a u 17. kolu dočekuje špansku Unikahu.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar