Alimpijević: Bili smo familija na terenu!

„Snaga ovog tima je što u svakoj utakmici izbacujemo nekog velikog ili malog heroja. Večeras je taj mali heroj bio tim“, rekao je strateg crveno-beli.

Košarka 06.01.2018 | 10:15
Alimpijević: Bili smo familija na terenu!
Trener Crvene zvezde Dušan Alimpijević bio je izuzetno zadovoljan zbog pobede svog tima u izuzetno čvrstoj i borbenoj utakmici sa Žalgirisom u dvorani Aleksandar Nikolić.

Crveno-beli su meč prelomili u poslednjoj deonici, kada se potezima izdvojio Dejan Davidovac, ali mladi stručnjak izdvaja kompletan tim u prvi plan.

„Odigrali smo tvrdu utakmicu protiv ekipe koja čitavu sezonu igra na vrhunskom nivou. Mislim da smo se upravo za tu čvrstinu dobro spremili. Mi smo večeras bili familija na terenu, to se ne vidi u statističkim parametrima. Ona strartna postava koju smo izveli je uspela da svede njihove najbolje igrače na nizak novo. Po ko zna koji put pokazujemo da kada krenu stvari nizbrdo ovaj tim ne gubi glavu i pokazuje pobednički mentalitet. Mi igramo bez Dobrića i sa rovitim Feldinom. Zbog toga mi je još značajnoja pobeda, zato što u svakoj utakmici iznova izbacimo novog malog ili velikog heroja. Za mene je taj mali heroj bio tim“, rekao je Alimpijević.

Čini se da je Zvezdin trener dobio taktičku bitku sa legendarnim Jasikevičijusom.

„Za svaku utakmicu se pripremamo. Mi na svakoj utakmici želimo da zaustavimo najbolje igrače protivničkog tima. Odigrali smo dobru odbranu i u nekoliko prethodnih utakmica, ali je za pobedu potrebno još nešto više“.

Davidovac je odigrao ključnu ulogu, ali Alimpijević ne zapostavlja ni ostale igrače.

„Zato i on tu gde jeste, ali mene oduševljavajuz Lazićeva prva tri faula, Perino iskakanje na piku, gde natera igrča na faul u napadu. Situacija gde Bjelica pametno iznudi protivničkefaulove. Kad je kod Ročestija lopta imate veliku sigurnost...“.

Sledi utakmica dosadašnjeg toka sezone u ABA ligi protiv Budućnosti u Podgorici (ponedeljak, 17.00).

„Ne mislim da je ključna utakmica, ima još mnogo da se igra. Evidentno je da smo među četiri, tamo se igra na dve pobede. Nadamo se dobroj utakmica, oni su takođe u dobroj formi. Pobedom ili porazom se ne rešava ništa. Imamo i jedni i druge utakmicu sa Cedevitom. Ne rešava sa ništa“, jasan je Alimpijević.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar