Odbio da se izjasni o krivici

U Kantonalnom sudu u Sarajevu jutros se u predmetu "Pravda" 26 optuženih, od ukupno 38, izjasnilo da nisu krivi po optužnici Tužilaštva Kantona Sarajevo, koja ih tereti, između ostalog, za nezakonita knjiženja nekretnina u kantonu Sarajevo.

Bosna i Hercegovina 04.01.2018 | 10:23
Odbio da se izjasni o krivici
Prvooptuženi Alija Delimustafić, bivši ministar unutrašnjih poslova RBiH, danas se nije želio izjasniti o krivici. 

Razlog je taj što njegov advokat Vlado Adamović nije prisustvovao današnjem ročištu. No, u obraćanju u sudnici, Delimustafić je kazao da traži da mu se dodijeli najmanje pet do šest advokata po službenoj dužnosti.

Jedanaest optuženih danas se nije pojavilo u sudnici. Zbog pretrpanosti sudnice i prevelikog broja optuženih, novinari su izjašnjenje o krivici pratili u prostoriji ispred sudnice. Danas su negirali krivicu optuženi Zoran Lončar, Emir Karača, Elvira Kreho, Samir Čolak, Zikret Ohranović, Samina Skopak, Nermin Vila, Lejla Eminović, Ismet Hamzić, Halid Drkenda, Milena Rajić, Fatima Kapur, Haris Ibrahimović, Ševala Arnautović, Enver Delimustafić, Džemal Karić, Lejla Ferić, Abid Hodžić, Edina Mutevelić, Džemo Kapur, Samir Musić, Dalibor Macanović, Amirela Lončar, Samira Skorupan, Zaid Pahović, Faruk Telalagić.

Inače, ovo je jedna od najobimnijih optužnica u historiji Tužilaštva KS, u kojoj je najveći broj optuženih u jednom predmetu.

(Avaz)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Pitanje

04.01.2018 10:18

Da li je sud u obzir uzeo i da li ce preisoitati transakcije Delimustafica i njegovog Cenexa sa jaranom Kapidzicem i Centra Profit Bankom. Kako Cenex dodje do bancinih prostorija u centru Sarajeva kod bivse Robne kuce.

ODGOVORITE
Name

Poklon Bolan

04.01.2018 12:16

Prostorije banke u strogom centru Saraveva Alija je dobio na poklon od Central Profit Banke. Provjerite knjige poslovne

Name

POROTNIK

04.01.2018 19:08

Ova ekipa je zlocinacka organizacija, a ima ih jos koji ce im se prudruziti, advokati, sudije, tuzioci, notari, referenti iz grunta i njihov sef , razni mestari i sverceri nekretnina, sve je to u talu. Treba im dozivotnu dati i sve oduzeti, s ove liste, a znaju to srbi dobro , najveci lopovi su, advokati Ismet Hamzic, Esad Hrvacic vehabijski advokat, Semina Skopak , Kemo Kapur, Notar Samir Muslic zvani dzavolji notar, advokat Murisa Makarevic, svercer nekretnina Samir Colan, advokat Nermin Vila i mnogi koji ce se naci kad tad poput Dz.Mutapcica, Vesne Softic,Indire Turkmanovic, Mugdima Brackovica, Ljubise Markovica, Hamidovic Nerminke, Jasmine Selimovic , Pazalje Dzevada, Dzafo Atifa , svi notari iz Sarajeva koji varaju ljude i bave se lopovlucima, ako ima drzave uskro ce i oni biti na optuzenickoj klupi , zna citav svijet cim s bave, jos mnogo advokata.... Srbe sarajevske u crno su zavili i mnoge postene ljude. U ovaj proces s moraju ukljuciti i nasi srpski predstavnici pod hitno, na stotine srpski porodica u crno zavise, g.Mektic se mora umijesati hitno , jer ova mafija otima srpsku imovinu i preprodaju dalje. Mekta boze brani nasu imovinu

Name

MILE

04.01.2018 21:33

Gledaj bagre i ostaplera na srpskom imetku se bogatili, fujjjj. Je li vas boga stid?? Otkud ovaj Delimustafic da zivi u Istocnim Sarajevu i ima firme dole registrovane?

Name

Re

04.01.2018 12:08

To je jarane zastarilo. Alija u zatvoru a Kapidjic u penziji

ODGOVORITE
Name

Лија

06.01.2018 09:40

Од обичног позорника до великог криминалца. Чудна ли животног пута.

ODGOVORITE