ŠPA - Kup: Kad je klasa! Prvi kontakt s loptom i gol!

Kosta debitovao golom, Atletiko prejak za Ljeidu! Fudbaleri Atletiko Madrida pobedili su Ljeidu sa 4:0 u osmini finala Kupa Kralja u Španiji.  Kosta čekao pola godine, dovoljno mu pet minuta! Novi-stari napadač Atletika već rešeta. . .  Dijego Kosta se na fenomenalan način vratio u dres Atletika!

Fudbal 03.01.2018 | 21:55
ŠPA - Kup: Kad je klasa! Prvi kontakt s loptom i gol!
"Jorgandžije" su bile vidno kvalitetnija ekipa koja nije dovodila u pitanje ishod meča. Do prvog gola Atletiko dolazi posle prekida kada je Karasko upislio Godina, a ovaj glavom pogodio ugao gola u 33. minutu.

Na 2:0 je povisio Fernando Tores koji je uklizao i udarac po zemlji Gameira pretvorio u gol u 37. minutu.

U strelce se upisao i povratnik Dijego Kosta koji je posle dodavanja Huanfrana postigao vrlo sličan gol kao i Tores. Kosta je pogodio u 69. minutu, a konačan rezultat je iz slobodnog udarca postavio Antoan Grizman.

Ljeida je u nadoknadi ostala sa igračem manje, ali već tada je bilo jasno da će Atletiko pobediti pa isključenje Marku Triljesu nije naročito odmoglo.

Ne tako atraktivan rival za otvaranje 2018. godine, ali i te kako važan meč za Atletiko!

"Jorgandžije" su slavile u prvom meču osmine finala Kupa Kralja protiv Ljeide (4:0) u meču koji je obeležio povratak Dijega Koste.

Sjajni španski napadač u igru je ušao u 65. minutu i već pet minuta kasnije upisao se u strelce na asistenciju Huanfrana. Golove su dali još i Dijego Godin, Fernando Tores i Antoan Grizman, a prvi meč za Atletiko Madrid odigrao je i letošnje pojačanje iz Sevilje - Vitolo.

Zbog zabrane registrovanja pojačanja, Vitolo je prethodnih šest meseci proveo na pozajmici u Las Palmasu, dok je dogovor sa Čelsijem oko Dijega Koste napravljen tek u oktobru.

Sjajni napadač je tako više od pola godine bio van terena, odmarao je i trenirao, a "oštrinu" je pokazao tako već u prvom meču po povratku kod Dijega Simeonea koji je tako dobio veliko pojačanje pred nastavak trke u Kupu, Primeri i Ligi Evrope.

Pogledajte gol povratnika...



Atletiko Madrid ozbiljno računa na trofej u Kupu kralja ove sezone, pa je ekipa Dijega Simeonea punim gasom protutnjala Ljeidom i već u prvoj utakmici osmine finala praktično obezbedila plasman među osam najboljih u ovom takmičenju – 4:0 (2:0).

Značajna stvar za goste bio je sjajan povratak Dijega Koste, koji se na terenu našao u 64. minutu, a onda pet minuta kasnije iz prvog kontakta sa loptom postigao treći pogodak za svoj tim na utakmici utakmice, čiji je revanš zakazan za 11. januar.

Kosta je kao pre samo nekoliko sezona u svom stilu iskoristio odlično dodavanjeHuanfrana, ali se potom požalio na bol u kolenu. Delovalo je kao da neće uspeti da završi meč, ali je ipak uspeo. Ostaje da se vidi da li će ipak biti nekih posledica, što bi bio veliki udarac za Simeoneov tim.

Čolo je na teren izveo najjači sastav, pa je pobeda bila kaparisana već nakon prvih 45 minuta zahvaljujući golovima Godina i Toresa. Madriđani su u istom ritmu nastavili i u nastavku utakmice, a nisu se zadovoljili ni nakon trećeg gola. Konačan rezultat u nadoknadi vremena postavio je Antoan Grizman iz slobodnog udarca.

Alaves Aleksandra Kataija pobedio je u Kupu Formenteru sa 3:1. Katai opet nije igrao, ali jeste Ermedin Demirović . Bosanski internacionalac je pogodio u 36. i 65. minutu. U međuvremenu je na osam minuta uspeo da izjednači Rosa, ali je posle drugog gola Demirovića pečat stavio Munir El Hadadi u 81. minutu meča.

Alaves nije imao nikakvih problema na gostovanju malenoj Formenteri, gde je slavio sa 3:1 uz dva gola Demirovića i jedan El Hadadija. Ni ovoga puta u konkurenciji za tim iz Vitorije nije bio bivši igrač Crvene zvezde Aleksandar Katai.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar