Policajci: Hrabra beba nije plakala

Dok je prilazio kontejneru u sarajevskoj ulici Koševo u kojem je pronašao tek rođenu bebu, iz grudi mladog policajca Adnana Turčala oteo se dubok uzdah. Trenutak kada je maleno lice izvirilo zauvijek će mu ostati urezan u sjećanje, kao i nevini pogled koji ga je obasjao kada ju je promrzlu izvadio iz kontejnera.

Bosna i Hercegovina 03.01.2018 | 19:00
Policajci: Hrabra beba nije plakala
Ovaj policajac, kada je stigla dojava, strepio je hoće li beba preživjeti, ali, srećom, on i kolega Midhat Hodžić stigli su na vrijeme. Kada ju je uzeo u ruke, vidio je da na glavi ima kapicu te da je bila u benkici umotana u peškir. Još pod utiscima zbog onoga što je doživio u novogodišnjoj noći, Turčalo kaže da od silnog uzbuđenja jedva može i pričati, piše Avaz.ba.

S kolegom iz Policijske stanice Centar Midhatom Hodžićem patrolirao 31. decembra prošle godine kod stadiona "Asim Ferhatović Hase" na Koševu. Ni slutio nije da će za nekoliko trenutaka doživjeti nešto što će mu možda obilježiti karijeru.

''Zaprimili smo dojavu da iz kontejnera u ulici Koševo dopiru čudni zvukovi. Za 40 sekundi našli smo se na licu mjesta. Prošli smo kroz sva moguća crvena svjetla na semaforima… Sreća da smo živi ostali koliko sam brzo vozio. Kolega Midhat i ja izvadili smo baterije i nagnuli se preko kontejnera. Smeće kao smeće... Pogledamo bolje, kad tamo beba! Živa beba, čista, lijepo obučena… Hrabra mrvica nije plakala, a bačena je u kontejner! Nisam mogao vjerovati šta vidim svojim očima. Ne sjećam se više ni šta sam pomislio tada. Samo sam je čvrsto zgrabio da je izvučem iz smeća'', priča Turčalo.

Desetak sekundi kasnije lice mjesta vrvjelo je od policije, kaže Turčalo. Dvadesetak policajaca, sigurno, pridružilo im se na terenu. Njegov kolega Midhat žuri da uđe u toplo vozilo da ugrije promrzlu bebu.

''Upaljeno grijanje u autu. Držim je na krilu... Ne plače, ne guče, ništa... Obgrlio sam je rukama, a onda sam uzeo dekicu i umotao je da je još više zagrijem. Hitnu smo pozvali, koja je odmah bebu prebacila na Pedijatriju. Kolega Turčalo krenuo je s njima, a ja sam ostao na uviđaju s ostalima'', kaže policajac Midhat Hodžić.

Izvor: Avaz

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

boro

03.01.2018 18:06

kakav je to bolestan um da baci dijete , pozzz policiji

ODGOVORITE
Name

Pantic

03.01.2018 18:14

Vama ljudi svaka čast ali ne mogu da vjerujem da neko ima takvu dusu da bebu baci u kontejner i tako je ostavi da polako umire , boze me sačuvaj od takvih neljudi

ODGOVORITE
Name

Milos

03.01.2018 18:57

Momci ..svaka vam čast i Bog vas čuvao.Pozz iz Banja Luke

ODGOVORITE
Name

Tuzlak

03.01.2018 19:01

Kakav užas, "majku" na prinudni rad i nedozvolit da ikada poljubi muškarca.

ODGOVORITE
Name

Geni

03.01.2018 20:36

U Bosni se place zbog emocija i vrlo rijetko zbog bola. Kogod da je bebu ostavio u kontejneru zelio je da zivi. Kontejner smrdi, ali drzi vecu temperaturu nego sto je vani.

ODGOVORITE
Name

Mima

04.01.2018 16:35

Ako je zelio da zivi, zasto ne ostavi dijete na vratima bolnice ili necijeg stana. U kontejner sa smecem bebu moze da baci bolestan um!!!