Najava - Kup: Juve mnogo voli gradski derbi!

Torinu imperativ Evropa, ali pitanje je koliko je to realno u ovom trenutku.

Fudbal 03.01.2018 | 19:00
Najava - Kup: Juve mnogo voli gradski derbi!
Stvari polako dolaze na svoje kada je u pitanju Juventus i napad na trofeje ove sezone.

U prvenstvu je još samo Napoli ispred Stare dame, a u četvrtfinalu nacionalnog kupa navijače crno-belih očekuje poslastica i to već trećeg dana januara u novoj godini. Naime, tada će od 20.45 Juventus i Torino odigrati Derbi dela Mole, a ulogu domaćina preuzeći aktuelni osvajač duple krune. Pobednik će ukrstiti koplja sa Atalantom koja je u utorak bila bolja od Napolija. 

Juventus je u poslednje vreme u boljoj formi od ekipe Siniše Mihajlovića, mada je Torino sve samo ne ekipa koju neko može da potceni. Tradicija i uloga favorita svakako su na strani Juventusa koji je od 1999. godine do danas izgubio samo jedan takmičarski meč od gradskog rivala. Ove sezone Juventus i Torino su već odigrali prvenstveni Derbi dela Mole na stadionu Stare dama i domaćin je bio ubedljiv sa 4:0. Jedina dva poraza na svom terenu ove sezone Stara dama je doživela od istog kluba – Lacija, u Superkupu i prvenstvu Italije. Na gol Juventusa će i ovoga puta Vojčeh Ščensni, dok je dilema da li će uz desnu aut-liniju zaigrati Štefan Lihtštajner ili Stefano Sturaro.Štoperski tandem činiće Danijele Rugani i Andrea Barzalji, a na mestu levog beka zaigraće Kvadvo Asamoa.

S druge strane, Torino nije poražen na prethodnih pet gostovanja na svim takmičenjima, a u osmini finala je napravio iznenađenje trijumfom nad Romom na Olimpiku kada se istakao mladi srpski golman Vanja Milinković Savić koji je odbranio penal Edinu Džeku. Bikovima ne ide najsjajnije u prvenstvu i sigurno će učiniti sve da preko kupa potraže izlaz u Evropu, što je predsednik Granate Urbano Kairo postavio kao cilj pred ovu sezonu. Naravno, neće Torinu biti nimalo lako... Mihajlović može da računa na Danijelea Baselija, dok će Mbaje Nijang igrati lažnu devetku.

Projektovani sastavi:

Juventus (4-3-2-1): Ščensni - Lihtštajner, Rugani, Barzalji, Asamoa - Markizio, Pjanić, Matuidi - Dibala, Daglas Kosta - Iguain.

Torino (4-3-3): Sigiru - De Silvestri, Moreti, N'Kulu, Molinaro - Rinkon, Valdifjori, Baseli - Falke, Nijang, Berenger. 

Četvrtfinale Kupa Italije:

Utorak (26. decembar)

Lacio - Fjorentina 1:0 (1:0)
/Lulić 5/

Sreda (27. decembar)

Milan - Inter 1:0 (0:0, 0:0)
/Kutrone 104/

Utorak, 2. januar:

Napoli - Atalanta 1:2 (0:0)
/Mertens 85 - Kastanj 50, Gomez 81/ 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar