Najava - PL: Rat za London!

Arsenal i Čelsi zatvaraju 22. kolo Premijer lige.

Fudbal 03.01.2018 | 18:45
Najava - PL: Rat za London!
Umorni od božićnih izazova londonski rivali u međusobnom susretu traže bodove za opstanak u trci za Ligu šampiona. Mančester Siti  je odavno obesmislio borbu za titulu, sada je svima ispod Građana cilj plasman od drugog do petog mesta i jasno je da će dueli poput ovog umnogome odlučiti tu trku.

Prethodna dva okršaja Arsenala i Čelsija završena su bez pobednika. Igralo se tvrdo, u Komjuniti šildu je bilo 1:1, pa su Tobdžije slavile na penale, dok je na Stanford Bridžu u Premijer ligi bilo 0:0 u meču koji je obilovao grubostima, žutim kartonima i isključenjima. Ni Antonio Konte, ni Arsen Venger nisu se usudili da napadnu preterano jedan drugog, pa je u takvoj situaciji remi bio neizbežan.

Posmatrajući ukupan utisak dosadašnjeg toka šampionata, Čelsi je u nešto boljoj poziciji od Arsenala, koga su povrede i ove zime poprilično osakatile. Venger se prinudno vratio na nešto defanzivniju formaciju, verovatno zbog povreda Remzija, Monreala i još nekih prvotimaca, pa je primetno da se njegovi igrači još uvek prilagođavaju. Konte ima mnogo bolji zdravstveni bilten, računa na sve raspoložive snage... Jedino što Plavci ne pobeđuju često na Emiratima, a sva je prilika da neće uspeti ni sada, pošto nas čeka - tvrda bitka za London!

Arsenal je pre nekoliko dana ponovo neprijatno iznenadio, odigravši nerešeno na gostovanju Vest Bromvič Albionu (1:1), za razliku od Čelsija koji na megdan gradskom rivalu stiže posle furiozne partije protiv Stouka (5:0). 

Stratega Plavaca može da raduje činjenica da su "petardu" ekipi Marka Hjudžsa kreiraliRidiger, Drinkvoter, Pedro, Vilijan i Zapakosta, kao i da je Eden Azar odmorio i potpuno spreman dočekuje meč sa Arsenalom. "Bolnička soba" na Emiratima je, pored Remzija iMonreala, dobila i dva nova člana - Olivijea Žirua i Santija Kazorlu, a pod znakom pitanja su Sead Kolašinac i Mesut Ozil. Sa druge strane, status Davida Luiza je nepromenjen, pa će Brazilac i ovu utakmicu posmatrati sa tribina.

PROJEKTOVANI SASTAVI

Arsenal (3-4-2-1): Čeh - Čembers, Mertezaker, Koščelni - Beljerin, Džaka, Vilšir, Mejtland-Najls - Sančez, Velbek - Lakazet

Čelsi (3-5-2): Kurtoa - Azpilikueta, Kristensen, Ridiger - Mozes, Kante, Bakajoko, Fabregas, Alonso - Azar, Morata

PREMIJER LIGA - 22. KOLO

Ponedeljak

Brajton - Bornmut 2:2 (1:1)
/Nokart 5, Mari 48 - Kuk 33, Vilson 79/

Barnli - Liverpul 1:2 (0:0
/Gudmundson 87 - Mane 61, Klavan 90+4 /

Lester - Hadersfild 3:0 (0:0)
/Marez 53, Slimani 60, Olbrajton 90+2/

Stouk - Njukasl 0:1 (0:0)
/Perez 73/

Everton - Mančester Junajted 0:2 (0:0)
/Marsijal 66, Lingard 81/

Utorak

Sautempton - Kristal Palas 1:2 (1:0)
/Long 17 - Mekartur 69, Milivojević 80/

Svonsi - Totenhem 0:1 (0:1)
/Ljorente 12/

Vest Hem - VBA 2:1 (0:1)
/Kerol 59, 90+4 - Meklin 30/

Mančester Siti - Votford 3:1 (2:0)
/Sterling 2, Kabasele 13 ag, Aguero 63 - Grej 82/

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar