Nema planova za uvođenje sankcija

U pojedinim medijima objavljeno je da BiH prijete sankcije zbog neprovođenja Odluke Sejdić - Finci.

Bosna i Hercegovina 03.01.2018 | 18:20
Nema planova za uvođenje sankcija
Povodom objave da BiH prijete sankcije, Daniel Holtgen, portparol generalnog sekretara Savjeta Evrope, izjavio je za Fenu da "ne postoje planovi za uvođenje sankcija Bosni i Hercegovini".



Na mogućnost uvođenja sankcija BiH,  upozorila je u intervjuu za Anadolu Agency (AA) Nermina Kapetanović, zamjenica predsjedavajućeg Zajedničke komisije za evropske integracije Parlamentarne skupštine BiH i zamjenica predsjedavajuće Komisije za spoljne poslove Predstavničkog doma PS BiH.



"S obzirom da nije izvršeno obećanje iz 2013. godine da će presuda Evropskog suda za ljudska prava iz Strasbourga u slučaju Sejdić- Finci bili implementirana mislim da se vrlo lako može dogoditi da u januaru ove godine Savjet Evrope odluči da zbog toga sankcioniše Bosnu i Hercegovinu", izjavila je poslanica Kapetanović.

“Koji će to način biti, odnosno da li će biti ponovno riječi o isključenju iz Savjeta Evrope ili će biti jedan od mnogobrojnih mehanizama kojim nas EU može sankcionisati ne mogu sada u ovom trenutku nagađati. Ali, koliko znam mislim da su izvjestioci koji će izlagati svoju rezoluciju i podnijeti svoj izvještaj neće imati baš puno komplimenata kada je BiH u pitanju”, navela je Kapetanovićeva, ne navodeći izvor, te ispostavilo se lažne informacije. 

(BN/Fena)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Svašta

03.01.2018 18:32

Sankcije ne treba uvoditi BiH i samim time i narodu, nego njenim čelnicima koji ništa ne rade, samo neka im zabrane ulazak u EU i rezultat će biti zuapanjujući, mada i narod ima svoje krivice birajući ovakve vođe.

ODGOVORITE
Name

007

03.01.2018 18:41

PO STAROM.DRUGI BIRAJU.

ODGOVORITE
Name

lemilica

03.01.2018 18:55

Oni jedino reaguju kad se desi šta na nacionalnoj osnovi,između ova tri"važna"naroda...a ovi ostali "polunarodi"su nebitni! Međutim,za ove ekonomske tenzije kod nas,svjet se ne sekira,jer oni to i podgrijavaju da se narod digne na one svoje što su ih sami birali,ali pošto će pojedinac prije dići ruku na svoju porodicu i sebe,a ne zamjeriti se svom "vođi",onda i nema potrebe da svjet reaguje!

ODGOVORITE