Hrvati: Srbija - najniža stepenica na EP!

Rukometaši i selektor Hrvatske sa nestrpljenjem očekuju početak Evropskog šampionata u Splitu, gde će se sastati sa "orlovima".

Ostali sportovi 06.01.2018 | 18:45
Hrvati: Srbija - najniža stepenica na EP!
Još devet dana ostalo je do početka Evropskog prvenstva za rukometaše u Hrvatskoj.

Reprezentacija Srbije nastupaće u Splitu zajedno sa selekcijama domaćina, Islanda i Švedske.

Šampionat će otvoriti protiv Hrvata, 12. januara od 20.30 časova u Spaladijum dvorani, što će biti veliki test za izabranike Jovice Cvetkovića.

I Hrvati sa nestrpljenjem očekuju taj duel za koji su karte "planule" prvog dana kada su puštene u prodaju.

"Mi jedva čekamo da počne prvenstvo! Iskreno, ja jedva čekam tu euforiju. Svi znamo da igramo pred našom publikom, pred našim ljudima, koji uvek znaju da izvuku maksimum od nas. Prvo igramo sa Srbijom. Utakmice na početku su uvek najteže, ali ja očekujem pobedu. Srbija je nezgodna, ima odličnu ekipu, a i mi isto", poručio je jedan od najboljih igrača Hrvatske Domagoj Duvnjak za hrvatske medije.

On kaže da veruje da će selektor Lino Červar kao iskusni "vuk" znati i psihološki da ih pripremi za meč sa Srbima.

A za Červara šampionat u Hrvatskoj biće poseban. Pokušaće da pred domaćom publikom Hrvatskoj donese evropski trofej,  jedini koji joj nedostaje u bogatoj kolekciji.

"Moramo da imamo timski duh. Ključ uspeha je odbrana i brza tranzicija, kontre, moramo se boriti za svaki pedalj igrališta. Odbrana mora biti granit, moramo osvajati borbenošću. Ne viču bez veze u NBA ‘defense, defense’, tu se vidi istrajnost”, poručio je Červar i "plastično" objasnio šta očekuje njegov tim na Evropskom šampionatu.

"Ovo prvenstvo je stepenište sa osam stepenica, prva je Srbija kao visoka stepenica, sledi Island kao još viša i onda Švedska kao najviša. Idemo utakmicu po utakmicu, ako osvojimo maksimalan broj bodova, onda smo jako blizu polufinalu", izjavio je selektor Hrvatske.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar