Doha: Ćorić i Rubljov u 1/4-finalu! Sjajni Mirza Bašić!

Bašić silan protiv favorita, eliminisao Lopeza! Na ATP turniru u Dohi, bh. teniser slavio je 6:4, 7:6 (7:2) protiv 36. igrača svijeta i plasirao se u četvrtfinale. Borna Ćorić i Andrej Rubljov sastaće se u četvrtfinalu ATP turnira u Dohi, pošto su bili uspešni u rundi pre.  

Tenis 03.01.2018 | 18:15
Doha: Ćorić i Rubljov u 1/4-finalu! Sjajni Mirza Bašić!
Hrvatski teniser lako je izašao na kraj sa Gruzinom Nikolozom Basilašvilijem, prepustivši mu samo četiri gema.

Ćorić je prvi set dobio sa 6:1, drugi sa 6:3 i posle 75 minuta igre prošao među osam najboljih.

Tamo će mu protivnik biti Rus, Andrej Rubljov. U velikom okršaju između njega i Verdaska, Rubljov je uspeo da na kraju izađe kao pobednik.

Meč je trajao dva sata, a po setovima bilo je 6:4, 3:6, 6:4. Rubljov, koji ima 20 godina, polako ulazi u vrh tenisa, pošto se nalazi na 39. mestu.

Sa turnira u Dohi ranije su eliminisani Filip Krajinović i Viktor Troicki.

Bašić silan protiv favorita, eliminisao Lopeza! Na ATP turniru u Dohi, bh. teniser slavio je 6:4, 7:6 (7:2) protiv 36. igrača svijeta i plasirao se u četvrtfinale.

Mirza Bašić plasirao se u četvrtfinale ATP turnira u Dohi, nakon što je danas eliminisao favorizovanog Španca Felisijana Lopeza.

Bh. teniser slavio je 6:4, 7:6 (7:2) protiv 36. igrača svijeta, a rival u narednoj fazi turnira biće mu bolji iz duela Stefano Travalja (Italija) / Gvido Pelja (Argentina).

Sarajliji je jedan brejk bio dovoljan da osvoji prvi set, da bi u drugom viđena velika borba. Bašić je u taj-brejku bio uspješniji od osmog nosioca turnira, čiji nagradni fond je 1.268.675 dolara.

Podsjetimo, Bašić je do glavnog žrijeba stigao kroz kvalifikacije, a u prvom kolu bio je uspješniji od Austrijanca Andreasa Hajdera-Maurera 6:4, 6:3.

Bh. teniser sigurno će nakon turnira u glavnom gradu Katara popraviti renking. Trenutno je na 138. mjestu ATP liste.

ATP turnir u Dohi igra se za nagradni fond 1,3 miliona dolara. Branilac titule je Novak Đoković, koji je zbog povrede morao da odustane od turnira.

Izvor: B92/mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar