Video - NOVI SNIMAK HULIGANA: "Odakle ste, bre, vi?!"

Zagrebački "Jutarnji list" objavio novi snimak prebijenih huligana na "večitom derbiju". Snimak je očigledno policijski.

Fudbal 03.01.2018 | 21:45
Video - NOVI SNIMAK HULIGANA: "Odakle ste, bre, vi?!"
Dok se čeka kraj istražnog postupka o brutalnoj tuči na "večitom derbiju" odigranom sredinom decembra, pojavio se novi snimak prebijenih huligana, koji su učestvovali u sukobima na južnoj tribini stadiona Partizana.

Na snimku koji je objavio zagrebački "Jutarnji list", a koji je, vrlo verovatno, policijski, čuje se kako neko pita prebijene huligane odakle su.

"Koji ste, bre, vi? Odakle si ti legendo?", čuje se muški glas koji pita momka krvavog lica.

Odgovor: "Iz Karlovaca".

"Šta ste vi, 'cigani' (navijači Crvene zvezde)?", čuje se novo pitanje i konstatacija: "Ma, doveo ih neko".

Potom se čuje: "Ma, Grobari smo".

Na snimku se čuje i kako jedan od prebijenih jauče od bolova.



Pozadina brutalnog sukoba na južnoj tribini stadiona Partizana i dalje je nejasna. Jedna od verzija je da su se frakcije Grobara potukle zarad prevlasti na tribini i moći koja se time dobija. Ono što je u celoj priči najveća misterija je - šta je radila grupa Hrvata na tribini i ko ih je angažovao i poslao?

Više javno tužilaštvo u Beogradu vodi istražni postupak protiv šestorice Hrvata koji su učestvovali u velikoj tuči. Prema raznim neproverenim i nezvaničnim informacijama, oni su bili unajmljeni (ne zna se još ko ih je "rentirao") da učestvuju u tuči.

Pred pravosudnim organima oni se brane ćutanjem. Supruga jednog od uhapšenih Hrvata negirala je saznanja beogradskih medija da su svi oni "dobili po 10.000 evra" da učestvuju u celom ovom događaju, ustvrdivši da je njen muž u Beograd išao "turistički".

Ali, na raznim snimcima sa derbija, odnosno sa južne tribine, jasno se vidi da je u tuči učestvovalo više desetina ljudi.

Pojedini mediji su dan kasnije objavili nezvanična saznanja da su u ceo haos bile uključene i pojedine "inostrasne obaveštajne službe".

"Sve indicije govore da nije reč samo o sukobu navijačkih frakcija i da su pojedine grupe huligana upotrebljene kao oruđe stranih obaveštajaca, koji su od početka godine značajno pojačali prisustvo u našoj zemlji. Neko je očigledno imao nameru da se neredi sa stadiona preliju i na ulice Beograda i da se na taj način naruši bezbednost i stabilnost ne samo glavnog grada. Uostalom, ružne slike sa stadiona Partizana već su obišle svet, tako da je ukaljano lice ne samo srpskog fudbala već i naše države", citirale su "Večernje novosti" svoje neimenovane izvore.

"Hrvatska nije imala nikakve zahteve tim povodom prema Srbiji, osim "molbe da se dostavi obaveštenje u kojoj fazi postupka se nalazi konkretan slučaj", preneo je "Jutarnji list".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar