Nine pleše, Nine lomi, Nine pogađa!

Ninković strelac u rekordu Sidneja! Fudbaleri Sidneja postavili su novi rekord australijske A lige sa 25 uzastopnih utakmica bez poraza kod kuće.  Nova majstorija Miloša Ninkovića u dresu Sidneja. Gleda li Krstajić?

Fudbal 03.01.2018 | 16:45
Nine pleše, Nine lomi, Nine pogađa!
Sidnej je do rekorda stigao remijem 2:2 u derbiju sa Njukasl Džetsima, zahvaljujući golu Brazilca Boboa tri minuta pre kraja utakmice.

Njukasl je dva puta vodio u Sidneju, golovima Nabuta u desetom i Čempnesa u 62. minutu, ali se domaćin oba puta vraća u egal i izbegao poraz.

Prvi gol za Sidnej postigao je srpski fudbaler Miloš Ninković, posle dodavanja Boboa izveo je sjajnu solo akciju, stigao do kaznenog prostora i pogodio mrežu.

Sidnej je zadržao osam bodova prednosti na vrhu A lige upravo ispred Džetsa, posle 14 utakmica.

Miloš Ninković jedan je od izvornih talenata fudbala kojem je samo malo sreće ili želje nedostajalo da bude mnogo poštovaniji i uspešniji. Simpatični Beograđanin koji poslednjih godina karijeru polako privodi kraju igrajući za Sidnej ipak nije "zaboravio fudbal tamo daleko". Šta više!

Vrsni vezista koji je igrao i za Čukarički, Dinamo iz Kijeva, Evijan i Crvenu zvezdu praktično iz kola u kolo australijske A lige oduševljava potezima koji podsećaju na neka romantičnija vremena najvažnije sporedne stvari na svetu. Srpski as, koji u dresu kluba iz najvećeg grada najmanjeg kontinenta juriša ka novoj titulu, pokazao je svu raskoš svog fudbalskog talenta u samo nekoliko koraka. U 16. minutu današnjeg derbi meča sa Njukasl Džetsima, najbližeg pratioca vodećeg Sidneja, Nine je izveo pravu majstoriju nanizavši tri odbrambena igrača protivničke ekipe i potom lobovao golmana. Milina za gledati.

Ne zaboravte da je Ninković nedavno "povukao reč" od pre dve godine kada je rekao da je njegovo vreme igranja za reprezentaciju prošlo. Veliki mešter je istakao kandidaturu za odlazaka na SP u Rusiji, a ovakvim igrama i nadahnućem biće teško Mladenu Krstajićuda ga odbije. Nemamo mi baš talentovane veznjake "na bacanje".

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar