Ostavila dijete: Uhapšena žena

Pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo danas su u 14 sati pronašli su i lišili slobode Dž. B. (1979. ) iz Sarajeva zbog postojanja sumnje da je ostavila novorođenče u kontejneru, sapšteno je iz MUP-a KS.

Bosna i Hercegovina 03.01.2018 | 15:43
Ostavila dijete: Uhapšena žena
Podsjećamo, novorođenče je 31. decembra 2017. godine pronađeno u kontejneru u ulici Koševo, opština Centar.

"Radeći na rasvjetljavanju navedenog događaja policijski službenici II PU su pronašli i lišili slobode Dž.B., rođena 1979. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjena, zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo iz člana 220. KZ FBiH (Napuštanje djeteta). Osoba je predata u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici Uprave policije ovog Ministarstva nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju opisanog krivičnog djela", saopšteno je iz MUP-a KS.

O slučaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu.

Pronađeno novorođenče je hospitalizovano na Klinici za pedijatriju, Kliničkog centra u Sarajevu.

Izvor: Klix

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

G

03.01.2018 16:17

smrtna kazna...to fali u nasem zakonu.kakva demokratija..Dusanov zakonik pod hitno..

ODGOVORITE
Name

Mama

03.01.2018 17:35

Slažem se sa Vama!

Name

REAL

04.01.2018 04:01

Najčešći simptomi i znakovi poslijeporođajne depresije su:učestale promjene raspoloženja i nagle oscilacije,pretjerana briga i zabrinutost za dijete,nemar za dijete,oscilacije apetita (od teške inapetence do prejedanja),pretjerana pospanost ili nesanice,hiperaktivnost do kroničnog iscrpljivanja,osjećaj nemogućnosti suočavanja s problemima,razdražljivost,plačljivost, osjećaj slabosti i nemoći,negativne (crne) misli,teškoće pamćenja i koncentracije,gubitak samopouzdanja,osjećaj krivnje i nemoći,osjećaj osamljenosti, tuge i beznađa,emocionalna labilnost,strah od kontakta s ljudima,tjeskoba i napadi panike,gubitak interesa za dijete i okolinu,suicidalna i homicidalna razmišljanja.Vrlo je čest slučaj u takvim stanjima izvršenje infanticida (čedomorstva) i/ili suicida.

Name

Bl

03.01.2018 16:27

hitno sliku objaviti te bolesnice .i postaviti na svakom stablu.pa kad je sretnu ljudi da pljuju..

ODGOVORITE
Name

Ana

03.01.2018 17:35

Bravo!!!!!

Name

Baba

03.01.2018 21:42

takvim poput bolesnice netrebaju djeca njoj treba lijecenje a ne dijete sram je moze biti.

ODGOVORITE
Name

psiholog

04.01.2018 04:04

Poslijeporođajni psihički poremećaji..Mentalni poremećaji i poremećaji ponašanja udruženi s puerperijem (babinjama). Pod tim se poremećajima razumijevaju psihički poremećaji majke u periodu poroda i/ili nakon poroda. U te poremećaje svrstani su:blagi duševni poremećaji koji su u vezi s puerperijem (postpartalna depresija - blaga),teški duševni poremećaji i poremećaji raspoloženja (puerperalna psihoza),ostali duševni poremećaji i poremećaji ponašanja, nespecificirani.Nakon poroda javljaju brojne psihičke promjene kod mnogi majki . Etiologija poslijeporođajnih poremećaja:genetski čimbenici,nagle hormonalne promjene,nespremnost za dijete,nekompletna obitelj,neželjena trudnoća.Psihičke poremećaje nakon poroda obično dijelimo na:psihičke promjene poslije porođaja ("Baby blues"),psihičke poremećaje (obično depresivne ili i anksiozne),postporođajne psihoze,epizode pravih duševnih bolesti (shizofrenije ili bipolarnog poremećaja raspoloženja),

ODGOVORITE
Name

vjesala

04.01.2018 07:33

Nek je boga bude stid i sram...

ODGOVORITE