Podjela pomoći najsiromašnijima

Na adrese 250 socijalno ugroženih u Bijeljini stigla je pomoć. Povodom novogodišnjih i božićnih praznika Crveni krst i Centar za socijalni rad prikupili su i podijelili poklone.

Republika Srpska 03.01.2018 | 13:14
Podjela pomoći najsiromašnijima
Božić i Nova godina su praznici darivanja, radosti ali i pune trpeze. Četrdesetosmogodišnja Dara Krstić iz bijeljinskog sela Brodac novogodišnje i božićne praznike dočekuje sama i bolesna, a život sa mizernim primanjima više je nego težak.

"Živim sama od socijalne pomoći, od 125 KM. Ovaj poklon mi znači mnogo jer će mi ostati i da ja jedem", kaže Dara.

Put teškog života, bolesti i patnje vodi dalje, do starice Mare Rafajlović. Paketi pomoći stigli su i na njena vrata, ali i do Milice Hercegovac, koja je i sama socijalo ugrožena, ali bezuslovno vodi brigu i nepokretnoj starici.



"Sama živim, u tuđoj kući. Dok platim režije ništa mi ne ostane jer imam 125 KM socijalne pomoći. Ovdje ovu baku pazim i ovi paketi su dobrodošli za Božić", kaže Milica.

Podjela paketa najsiromašnijima, onima koji nisu korisnici javne kuhinje, postala je tradicija Crvenog krsta iCentra za socijalni rad i humanih ljudi.

"Selima smo dali prioritet, jer oni nisu uključeni u javnu kuhinju i neće imati pojačanu trpezu za praznike", kaže Mila Stojanović iz Centra za socijalni rad.

"Prošle godine podijelili smo 150 paketa, ove godine smo skupili sredstva za 250 paketa i 30 božićnih pečenica. Znači 280 korisnika će ove godine dobiti pomoć", kaže Perica Gligić iz Crvenog krsta.

Akcija podjele paketa ugroženima se nastavlja, a uoči najradosnijeg hrišćanskog praznika , 30 porodica dobiće i božićne pečenice.



(BN televizija)

Komentari / 0

Ostavite komentar