Snijeg blokirao turiste u Alpama

Više od četiri hiljade turista je blokirano u francuskim Alpama zbog velikih snježnih padavina, a jedan skijaš je poginuo u lavini, javlja AFP, pozivajući se na izjave lokalnih vlasti.

  • Vijesti
  • Svijet


Lokala uprava Savoje je saopštila da je više od 3.500 vozača provelo noć u skloništima, nakon što su im vozila ostala blokirana na snijegom pokrivenim cestama.

Još nekoliko stotina osoba, uglavnom, turista koji su namjeravali slaviti Novu godinu u alpskim zimskim centrima je ostalo na aerodromu u Šamberiju.

Upozorenje na opasnost lavina je na najvišem nivou. Uprkos tome, 22-godišnji skijaš je pronađen mrtav, nakon što ga je lavina odnijela sa staze.

(N1/Fena)

KOMENTARI1
POŠALJITE PORUKU

tete

03.01.2018 12:29

LJudi,ovo se mora prokomentarisati.Znaju gdje idu i kolika je opasnost po život ali dzaba.Treba se hvaliti gdje si bio na skijanju i praviti selfije radi statusa u društvu.Uopšte ne treba ih žaliti jer im LOVA ne da mira.Zamisli da ideš ( neki sa dijecom ) smrti u susret.Nevjerovatno je koliko se ljudi u parama izgube.Tim ljudima bi trebalo nakon evakuacije ispostaviti račun usluga ( njima ili agenciji ).

Razvoj: NEST

© Aleksandar Kamenjašević 2018.
Sva prava zadržana.