Vodovod podigao tenzije u Ljubinju

Više stotina građana Ljubinja sinoć je na skupu u sportskoj dvorani od načelnika i odbornika u lokalnoj Skupštini dobili odgovor ko je kriv za nefunkcionisanje te opštine. Povod za okupljanje građana bila je smjena Nadzornog odbora Vodovoda, a stanovnci Ljubinja tvrde da je protekla godina prva nakon više od 20 da nisu imali nijedanu zamjerku na rad tog preduzeća.

 

 

Republika Srpska 03.01.2018 | 09:24
Vodovod podigao tenzije u Ljubinju
Kako je javio dopisnik BN televizije, predstavanici sedam od osam ljubinskih mjesnih zajdnica održali su javnu debatu na kojoj su bili i lokalni funkcioneri od kojih su tražili odgovore na pitanja zbog čega je na posljednjoj sjednici lokalne skupštine, održane krejem prošle godine smjenjen Nadzorni odbor Vodovoda i zašto nije usvojen budžet za ovu godinu.

Tražili su i odgovor ko je kriv za zastoj svih najvaljenih projekata u toj opštini. 

Sedam mjesnih zajdnica od ukupno osam su saglasni u zahtjevu da više neće dozvoliti da opštine ne napredaju zbog pojedinaca i traže da se hitno održi sjednica Skupštine opštine Ljubinej i da se stsvi van snage odluka o smjeni Nadzornog odbora, kao I imenovanje novih članova u rukovodne strukture Vovovoda.

Ovom skupu nisu se odazvali odbornici DNS-a, i  SNSD-a, Snage Hercegovine i PDP-a koji su podržali smjenu u Vodovodu, ali ne i nacrt budžeta za ovu godinu.

Zahtjev za smjenu u ljubinskom Vodovodu  prouzrokovao je političku krizu u ovom gradu zbog čega se i raspala skupštinska većina. DNS-ov načelnik ostao je bez podrške svoja četiri odbornika, SNSD-ov predsjdnik skupštine Persa Klimenta je napustila tu stranku i otišla u nezavisne odbornike.

Načelnik Darko Krunić (DNS) kaže da sa polaganjem računa građanima nema nikavih problema. "Neka se oni koji se nisu pojavaili na ovom skupu građana zapitaju u čijem interesu rade", kazao je Krunić, dodajući da on kao načelnik opštine je spreman da razgovara sa svima i da odgovara na pitanja građana.

Pet odbornika SDS-a i jedan SP-a smatraju da je politička kriza prouzrokavana samo zbog interesa pojedinaca .

(BN televizija)
(Foto: Moja Hervegovina)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

hmmmmm

03.01.2018 08:38

Porodica Krulj,njih četvero u četri partije kuku Ljubinju sa njima nesposobnjakovićima...

ODGOVORITE