Alimpijević: Ružan meč, navijači zaslužili bolje!

"Ovakav pristup ne bi smeo da nam se ponovi", rekao je posle pobede protiv Olimpije trener Zvezde Dušan Alimpijević.

Košarka 03.01.2018 | 08:15
Alimpijević: Ružan meč, navijači zaslužili bolje!
Crvena zvezda mts namučila se u prvoj utakmici u 2018. godini da bi pobedila Olimpiju pred više od 6.000 gledalaca.

Ekipa Dušana Alimpijevića "prelomila" je meč krajem treće i početkom poslednje četvrtine, a gosti iz Slovenije pretili su sve do pretposlednjeg minuta, kada je Džejms Feldin polaganjem postavio nedostižnih 78:73.

Loš šut za dva poena učinio je da Zvezda pogodi isti broj šuteva i gađajući "dvojke" i "trojke" (po 13), ali se na kraju ipak izborila sa "žilavim" protivnikom.

"Veoma teška utakmica za nas, zadovoljni smo pobedom, ne možemo da budemo zadovoljni igrom. U naredna dva dana trebalo bi da ovo analiziramo i da podignemo nivo igre da bismo spremno ušli u meč protiv Žalgirisa", rekao je posle utakmice Nemanja Dangubić, jedan od igrača sa dvocifrenim učinkom u napadu (13 poena).

Trener Zvezde rekao je da su stvari jasne.

"Nema tu šta mnogo da analiziramo, niti da podižemo igru. Vrlo je jasna situacija", počeo je Alimpijević.

"Odigrali smo utakmicu sa pristupom koji ne sme da se dogodi ekipi kakva smo mi, koja pretenduje na osvajanje ABA lige i koja treba da gradi sebe od prve do poslednje sekunde. Ovo je bila ružna utakmica, a najviše smo mi zaslužni što je bila takva", dodao je on.

Trener crveno-belih rekao je da nije bilo koncentracije u oba smera.

"Izuzetno mi je žao što nismo ispoštovali ovu publiku koja je došla u ovolikom broju i skoro napunila Pionir. Pre svega hoću da im se zahvalim što su došli, a sa druge strane mi je žao što su morali da gledaju ovakvu utakmicu i mislim da to nisu momenti kakve su zaslužili ljudi koji su danas došli", istakao je Alimpijević i brzo se preusmerio na utakmicu protiv Žalgirisa.

"Kad svane sutra dan, biće upisana pobeda, a mi se spremamo za naporan januar".

Izvor: Mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar