Video: "Stotka" Luke Dončića!

Igrač Real Madrida u sredu će odigrati 100. meč u ACB ligi.  

Košarka 03.01.2018 | 08:30
Video: "Stotka" Luke Dončića!
Poseban – Dončić sa 18 godina igra 100. meč u ACB ligi! Košarkaš Real Madrida Luka Dončić u sredu će protiv Baskonije odigrati 100. meč u Endesa ligi, a ima svega 18 godina.

Real Madrid će u sredu gostovati Baskoniji, a za Luku Dončića to će biti poseban meč.

Mladom Slovencu to će biti 100. duel u španskoj ACB ligi.

Kao uvertiru za meč 13. kola španska liga pripremila je poseban video o Dončiću, koji je već ostavio trag, iako ima samo 18 godina.



Slovenac, u ovom trenutku verovatno i najbolji košarkaš u Evropi, svakog kola u Evroligi i domaćem šampionatu pokazuje da je poseban.

"Debitovao je za klub kada je bio dete. Zakoračio je na teren, šutnuo tri trojke i pogodio ih", rekao je Laso, a potom i dodaje:

"On je poseban momak i veoma je važan za naš tim. Gledamo igrača koji je sa nama od trinaeste godine. Sve što radi svakog dana nas iznenađuje. Ali, uvek smo očekivalo najbolje od njega jer smo gledali koliko naporno trenira".

Aprila 2015, sa samo 16 godina dva meseca i dva dana, Dončić je postao najmlađi igrač koji je odigrao profesionalnu meč za "kraljevski klub". Kao što je rekao Laso, pogodio je tri trojke u pobedi nad Unikoahom.

Ipak, Rubio nije rekorder Endesa lige, pošto je najmlađi debitant i dalje Riki Rubio koji je sa samo 14 godina i 11 meseci odigrao prvi profesionalni meč.

Izvor: mondo.rs/B92

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

luka

03.01.2018 09:46

napred srbine zelimti puno srece u zivotu

ODGOVORITE