Mi plaćamo let, a oni idu na koncert

Kako drugačije objasniti bahato plaćanje helikoptera za Cecu, koja nastupa za 200-tinjak najimućnijih zlatnomladaca Banjaluke, uzme za sve to pare, pa odjezdi natrag našim kerozinom?

Republika Srpska 02.01.2018 | 17:10
Mi plaćamo let, a oni idu na koncert
I ne samo da smo je udomili, blago nama, nego smo je helikopterom koji je kupljen našim parama iz našeg predsjedničkog Servisa dosamaljotili. I vratili nakon (zlo)upotrebe u Beograd. All inclusive.

Uvijek robom

Dobro, reći će mnogi. Nije nam ni prvi, a pogotovo ne posljednji put da plaćamo Cecine i ne samo Cecine letove. Ali, dokle braćo i sestre?

I ako je od nas, mnogo je! Jesmo ljudi, al nas je malo i budale smo za sve pare ovog svijeta. Jer kako drugačije objasniti bahato keširanje helikoptera za Cecu, koja nastupa za 200 najimućnijih zladnomladaca, uzme za sve to pare, pa odjezdi natrag našim kerozinom?

Ima nekih koji vele, pa šta fali, voli narod Cecu. Valjda tako pravdaju svoju glupost. Jer, objektivno, samo one koji su platili ulaznice i bahatili se treba ispoštovati. Oni su gledali i slušali balkanski ratni, postratni i tranzicioni projekat u punom sjaju. Ostali? Malo piva mlakog, malo kućne atmosfere, malo novoplebejske promenade po trgovima, pa kući na rusku. Salatu, da prostite.

Boranija od naroda? Njegovo je da plati tuđe prioritete i tuđu raskalašnost!

Vidite, objašnjavati ljudima da se od njihovih para plaća helikopterisanje Cece u Banjaluku, dok vam oni sve jednako govore, pa to narod voli, istovjetno je kao kada slušate roba koji u svom kavezu izbičevan veli kako je gazda jako dobar prema njemu jer mu jednom godišnje baci komad mesa koji je on svojim robovskim radom odavno zaradio i robovlasniku stostruku korist napravio.

Pa se postavlja ljudsko pitanje, ima li svrhe roblju objašnjavati sve ovo i trubiti mu u otupjele uši da može ustati i potrgati lance?

Samo, ne bi rob bio rob kada ne bi živio u blaženom neznanju svoga robovskog statusa, nit’ bi gospodar bio robovlasnik, kad ne bi Cecu helikopterom doveo na poluprivatnu zabavu.

Ili, prostije, džaba zovete silne humanitarne i ostale telefonske ispomoći za napaćene kolege robove i kolegice ropkinje. Zapravo, nije džaba, to se samo tako figurativno kaže.

To košta i time plaćate i pokrivate pljačkašku državu.

Izbori će, valja im letjeti

I, tek ćete plaćati! Dobro došli u izbornu godinu! A, čemu služe helikopteri u izbornoj godini kad se njima ne vozaju presuđeni ratni zločinci ili ako premijeri ne slijeću u svoju omiljenu kafanu? Pa služe za razvoženje pjevaljki od šatora A do šatora B, e da se ne bi miješale sa drumskim kolegama prašinarima.

I sve o trošku naroda. O, ima li bolje zemlje za politički ološ i mraku narodnu? Dabome da nema. Udari opet grome moj, rekla bi sporedna akterka naše priče, a narod bi mazohistički odgovorio, evo ti duša i telo.

Mada, priličnije je nazvati stvari pravim imenom. Kukavica, ako ćemo se igrati Marininih i Futinih staza semantike i semijotike. Naravski, nije Ražnatovićeva kukavica. Ona je udovica, majka, kraljica.

Narod je kukavica!

Dok gleda onaj grb Republike Srpske na zadnjem sjedištu “Milinog helikoptera” i uredno plaća čitav ovaj džumbus-šou. I ne da plaća, nego je oduševljen ili se pravi malo k’o blesav.

Ovi iz prve regimente još se nisu otrijeznili, a drugi se mamurno češu po glavi gledajući u frižider za dva dana poharan. Kako god, svi zajedno mogu zapjevati “bez duše si lep” dok tankaju skuplje gorivo, e da bi se servisirao, da prostite aparat.

Aparat, koji nije ni za onu stvar, al’ uredno pokriva Cecine leteće prohtjeve. Vidite, narod ima pravo da plaća iz svog džepa Cecin let, ali ne može ući na Cecin koncert.

O, kako je to država sve lijepo ugodila. Malo po malo, markica plus 17 pfeninga i eto nam Cece. Široko aplicirana otimačina niskog i dugotrajnog intenziteta, ili što bi ekonomisti isčivijali porez, PDV i akcize.

A, ti narode klebesi vilicu do zemlje kad gledaš kako je klub krcat i kako zlatna djeca ostavljaju hiljade evra za druženje sa Ražnatovićevom.

Volovi i sinovi u novom celofanu

Jebo sad sve pare! Jebo šampanjce, kavijare, sušije... Gazde su to. I priliči im da se bahate. A, ti narode moj, finansiraj dernek. U ratu je gazda davao volove, a siromah sinove.

U miru, daleko mu ova naša “domaćinska” kuća, gazda daje promaju, a bijednik sve ostalo. Računajući i glasački listić i vlast i svoje pare.

Počinje radna sedmica. Ustaj robe, neće se predizborna kampanja sve zajedno sa Cecama, Jecana i helikopterima sama otplatiti.

O, Bože kako lijepo pjevaju. Nego, narode, jesi li se ti kad vozio onim svojim helikopterom, što si Predsjedniku od svojih para kupio? Znam, ne trebaš odgovarati.

Ili da preformulišem u jedno neretoričko poetsko lirsko pitanje:

"Bruka, pijete

a meni je muka

hajde reci da je voliš

ako ti se ne gadi???" 

Autor: Dragan Bursać/BUKA

Komentari / 28

Ostavite komentar
Name

RAJNA

02.01.2018 16:18

Prva uplata od akcize , zato se onako Baja znoio da prođe akciza , jer će mu onda " proći" i Ceca . I za Moniku Beluči se znoio i nju je vozo i zbog nje srko kafu u Trebinju sa onim Biskupom. E al tad nije bilo akcize, sad je lako , sad od akcize platiš cijeli Grand , ako zatreba. Idu izbori, treba za sve šatore muziku odabrati.

ODGOVORITE
Name

Milokrad

02.01.2018 18:19

Ceca je prvo pjevala za elitu, o narodnom trošku, pa sad pošto je to otkriveno, razgovarao sam da održi jedan manji koncert za narodne mase u centru Banja Luke kako bi oprao svoj ali i njen obraz. Moram nečim ove budaletine zabaviti. Valjaće mi, idu izbori. Ja narodu koncert oni meni glasove. Budale valja šišati.

Name

egal

03.01.2018 17:46

Kakvi gosti, takva pjevacica.

Name

lakrdija

02.01.2018 16:27

Dodik ce sada izaci kao i ranije npr. slucaj njegovog sina i kredita ili naouruzanih policajaca u Skupstini RS, i reci sta je sta hocete ja sam naredio, a svi ostali ukljucujuci i opziciju ce da podviju repine. Zivio Mile sto godina i ne skidaj se sa grbace do sudnjeg dana ovim srbendama

ODGOVORITE
Name

re

02.01.2018 23:08

ironicno a najblize istini

Name

Prle

02.01.2018 16:29

Bravo za tekst Dragane. Ali dzaba, seljacima je vazno samo srpstvo i Mile ce dvije koske da baci i narod ce opet za njega glasati. Nivo mozga ispod nule, sta ces.. nema pomoci.

ODGOVORITE
Name

re

02.01.2018 18:04

Crca je srbkinja ,ona bar ne sjedi sa bakirom u sarajvu i sta fali sto je je dosla helkopterom pjevala je srbima u po banja luke

Name

@re

02.01.2018 19:05

Nepismen si do bola, ne može se od muke do kraja ni pročitati!

Name

Djekna

02.01.2018 23:26

Prle, mislim da grijesis. Vecinom, narod uopste ne mari za srpstvo, ovaj narod voli "farmu", a Mile mu to svakodnevno servira, UZIVO. Zato uporno dobija izbore. Lideri opozicije, nekad Bosic sada Govedarica, Ivanic, Borenovic, Cavic itd, to jednostavno nisu u stanju, to nije njihov teren. A narod, dakle, ostalo ne interesuje.

Name

Turboskara

02.01.2018 16:39

Kako to braca Rumuni ljepo I brzo rjese Ali jbg ipak sure to Rumuni a mi smo samo go k...c od naroda Ali Srbija do tokija Srbije nikad manje Nas I Risa milijarde miliona biliona. A nigdje rusa na vidiku .SAMO PRICAMO I SEREMO najmizerniji naj bjedniji naj siromasniji naj prevareniji dno dna Ali eto to smo ustvari mi.dno dna.

ODGOVORITE
Name

Tag

02.01.2018 23:29

Druze, nema tog dna...

Name

DOXA

02.01.2018 16:52

Dzaba se palite Mile se bori za Srbsku i ima sva prava u njoj kao i ostali Gradzani ni manje ni vise....

ODGOVORITE
Name

Maza

02.01.2018 16:57

Mile samo tako i jos jace!!

ODGOVORITE
Name

folirant

02.01.2018 16:57

Sad ispastajte za koga ste dali svoj glas. Nek vam dere kozu! Mile samo trosi!!!

ODGOVORITE
Name

shadow

02.01.2018 16:59

Bravo autoru Dragan Bursać/BUKA. Svaka cast! Nije se moglo bolje opisati.

ODGOVORITE
Name

ŽUĆO

02.01.2018 17:09

RS JE NAJVEĆI RIJALITI U EVROPI GDJE VLADAJU BAJE, GDJE SU MINISTRI RIJALITI ZVJEZDE I ZA KOJU JE PINK TV MALA MACA. TURBO FOLK ENTITET

ODGOVORITE
Name

Re

02.01.2018 18:48

Rece federalac,,,razguli bolan

Name

re re

03.01.2018 16:57

Sta je covjek pogresno pisao! Sve je u pravu. Razguli bolje ti.

Name

Borac

02.01.2018 17:19

On se samo ponaša onako kako ovaj narod to i zaslužuje. U normalnoj i civilizovanoj zemlji ako sam ne podnese ostavku, narod se diže i protestuje dok on to ne učini. Ovdje će ova poltronska bagra o tome pričati i zaboraviti kao i sve drugo. Pogledajte cijene i radnjama i vidite kako lagano rastu i pripremaju se za uvođenje akciza a onda će ih dodatno povećati. Da ovdje ima iko normalan nešto bi činio da se ovome stane na put. Najčudniji su borci i penzioneri, pa šta više oni mogu izgubiti i čega se dovraga boje.Pa uzeli su im sve osim života a i njega im lagano uzimaju, samo što oni to nevide od neobjašnjivog straha. Zato i nije velika žalost ako lipsaju od neimaštine i gladi. Predao je Brčko, predao je jasenovačku građu, prenio je osamdeset i nešto nadležnosti, potpisao je mapu puta za NATO, potpisao je Prudski sporazum, rekao da je u Srebrenici počinjen genocid, rekao da Čović štiti interese Srba u Sarajevu a nije rekao da taj isti neda konstituivnost Srbima u kantonima gdje su oni u većini, isporučio je Karadžića i Mladića, pokrali i uništili banke, dali sto miliona tona uglja u Stanarima Vuku Hamoviću bez ijedne marke , prodali telekom i pokrali pare, uništili aluminu sa Litvancima i tako u nedogled, a narod kao stoka trpi i još da zlo bude veće kaže da je on najveći Srbin. E moj narode tebi ni bog više nemože pomoći. Ako još imaš čim, pošto vam je ovaj pomoću srpske televizije popio mozak, razmisli do oktobra.

ODGOVORITE
Name

Baba1111

02.01.2018 18:17

Mozemo izgubiti RS

Name

Tik tak

02.01.2018 23:39

Borac, ne radi se tu samo o strahu. Glasanje je tajno. Doduse mozda narodu nije jasno da je glasanje tajno. Dakle radi se o naopako nasadjenim ljudima, njima ovo sve odgovara, oni, em uzivaju da razvaljuju, em su cumur.

Name

Piksi

02.01.2018 17:42

Narod glasa da bi imao elitu koja se bahati...

ODGOVORITE
Name

re

02.01.2018 18:19

Vise mi nikog nije zao a dusa me bolila za narodom a sad sto se mene tice glavna im menza bila " Konteneri "

Name

Па

02.01.2018 18:30

Браво за Цецу и њено возикање херкулесом. Баш си нам уљепшала ову суморну Нову годину

ODGOVORITE
Name

cuj

02.01.2018 19:24

Ceca Srpkinja, koja ne sjedi sa Bakirom, al zato bila u ljubavi sa Harom Samardzicem!!! Toliko o vašoj srpskoj majci....

ODGOVORITE
Name

Jes

02.01.2018 21:48

hareta ni danas ne zaboravlja...ko kauboj konja ....

Name

Haha

02.01.2018 22:06

Primila je osunecenog dok je bila cvetak zanovetak :)

Name

Re Cuj,

03.01.2018 21:32

dali znas ,koje sa tvojom besimom spavo , jel zelis da ti kazem ime"pametnije ti je da ucutis.