ABA: Nema odmora - Zvezda već na parketu!

Košarkaši Crvene zvezde nisu imali ni dan odmora za Novu godinu, već u utorak ih očekuje novi ispit.  Zvezdin prvi test u 2018. i želja: Neka ova godina bude (bar) kao prošla! Na Malom Kalemegdanu sanjaju se veliki snovi, a već drugog dana nove godine imaće priliku da iste pretvore u najlepšu stvarnost. A prvi test na putu dugačkom 365 koraka je - ljubljanska Olimpija.

Košarka 02.01.2018 | 14:15
ABA: Nema odmora - Zvezda već na parketu!
Crveno-beli 2018. otvaraju u "Pioniru", a u Beogradu gostuje ljubljanska Petrol Olimpija od 19 časova.

Zvezda je u seriji od sedam pobeda u ABA, deli prvo mesto sa Budućnošću, a meč sa Olimpijom je predigra za važan duel sa Žalgirisom u Evroligi u petak.

To je ekipa koja se možda nalazi u slabijoj formi nego na početku sezone, ali se radi o timu koji je u prvom delu igrao mnogo dobrih utakmica. Bodovi koje želimo na početku Nove godine zavise od našeg pristupa i ovaj meč može da bude dobar uvod u duel sa Žalgirisom", rekao je trener Zvezde Dušan Alimpijević.

S druge strane, Olimpija je 2017. završila sa tri uzastopna poraza u regionalnom takmičenju, a ako želi da ostane u igri za plej-of, mora početi da pobeđuje što pre. Nema sumnje da bi slavlje u Pioniru vratilo samopouzdanje "Zmajevima".

"Važan meč, za početak Nove godine. Dobro smo završili prethodnu, a tako želimo da počnemo i ovu godinu. Moramo da odigramo čvrsto, dobro u odbrani, da iz toga pravimo lake poene u napadu. Nadam se da će navijači doći da nas podrže pred seriju zaista teških mečeva koji nam slede već narednih dana, Žalgiris, Budućnost, Efes u Istanbulu", rekao je krilni igrač Zvezde Nemanja Dangubić.

Kada u kalendarskoj 2017. skupite čak 82 takmičarske utakmice i kada istu završite kao apsolutni vladar Srbije i Jadranske lige, uz tek 20 izgubljenih i čak četiri puta više dobijenih susreta, budete na pragu četvrtfinala Evrolige u potpuno novom formatu i ostanete i te kako konkurentni posle svih velikih promena tokom leta, onda je logično da na početku nove, 2018. poželite samo da vam godina bude (bar) ista kao i prošla.

Na Malom Kalemegdanu sanjaju se veliki snovi, a već drugog dana nove godine imaće priliku da iste pretvore u najlepšu stvarnost. A prvi test na putu dugačkom 365 koraka je - ljubljanska Olimpija (TV Arenasport, 19.00).

Posle dva vezana neuspeha u Evroligi pretprošle sedmice Crvena zvezda je uz lavovsku borbu ukrotila Mega Bemaks u Sremskoj Mitrovici, a onda godinu zatvorila velikim trijumfom u milanskom Mediolanum Forumu, što je samo pokazalo koliko je jak karakter ekipe vođene Dušanom Alimpijevićem. 

Sada je želja još veća - da se publici u dvorani Aleksandar Nikolić pokloni novogodišnja pobeda, deveta uzastopna u regionalnom takmičenju, kao uvertira za ono pravo, što tek dolazi - Žalgiris u petak. 

"Želimo da nastavimo u dobrom ritmu, a u sklopu priprema za sve što nas očekuje u januaru, stiže i utakmica sa Olimpijom. To je ekipa koja se možda nalazi u slabijoj formi nego na početku sezone, ali se radi o timu koji je u prvom delu igrao mnogo dobrih utakmica. Bodovi koje želimo na početku Nove godine zavise od našeg pristupa i ovaj meč može da bude dobar uvod u duel sa Žalgirisom", rekao je Alimpijević.

Kako stvari stoje, Crvena zvezda bi u meč trebalo da uđe bez i dalje rovitog Ognjena Dobrića, dok su svi ostali u pogonu. 

Olimpija u Beograd stiže razbijena serijom od pet neuspeha, ali i bez pobede u Beogradu više od dve godine. Trener Zmajčeka Gašper Okorn svestan je Zvezdinog kvaliteta, ali se nada da bi Olimpija mogla da napravi novogodišnje čudo i konačno prekine dva nepovoljna niza.

"Crvena zvezda je apsolutni favorit. Svoj kvalitet pokazala je pobedom u Milanu. Želimo da se pokažemo u boljem svetlu, u poređenju s prethodnim utakmicama. Da igramo bez straha i borimo se ceo meč. U koliko želimo da se odupremo protivniku moramo da budemo u fokusu, da igramo našu igru i greške svedemo na minimum. Takođe, potrebno je da dobro gradimo reket i kontrolišemo skokove", jasan je Okorn.

Crvena zvezda je bez poraza u regionalnom takmičenju u dvorani Aleksandar Nikolić pune dve godine. Od tada, do danas nanizala je 29 recki. Olimpija „preti“ da bude 30. 

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar