Nije dobro: Mari odustao od Brizbejna!

Ni on nije spreman – Mari odustao od Brizbejna! Ni Endi Mari nije još dovoljno spreman za vrhunski tenis u novoj sezoni.  Škot i dalje ima problema sa kukom.

Tenis 02.01.2018 | 17:30
Nije dobro: Mari odustao od Brizbejna!
Britanac se povukao sa ATP turnira u Brizbejnu zbog problema sa kukom koji ga muči od prošle godine.

Mari nije igrao od jula, zbog čega je pao na 16. mesto na ATP listi.

U utorak je trebalo da nastupi u Brizbejnu protiv Amerikanca Rajana Herisona, ali je saopštio da njegov kuk nije spreman za velike napore.

Australijan open počinje 15. januara, a trojica igrača iz "velike" četvrotke za sada nisu spremni za igru.

Britanski teniser Endi Mari odustao je od nastupa na turniru u Brizbejnu jer i dalje ima problema sa desnim kukom.

Nekada najbolji teniser svijeta trebalo je u četvrtak da igra meč u Brizbejnu, ali je danas obavijestio organizatore turnira da se povlači.

"Veoma sam razočaran. Došao sam ovdje s namjerom da u jakom ritmu započnem sezonu, ali nažalost ne osjećam da sam tamo gdje bi trebalo da budem. Nisam spreman da se takmičim na najvišem nivou", saopštio je trenutno 16. igrač na ATP listi.

Mari je u drugom kolu turnira u Brizbejnu trebalo da igra protiv Amerikanca Rajana Harisona.

On se tako pridružio Špancu Rafaelu Nadalu koji se ranije povukao sa tog turnira, a i Bernard Tomić odustao je od nastupa u kvalifikacijama.

Britanac planira da ostane u Brizbejnu kako bi se pripremio za Australijan Open, koji počinje 15. januara.

"Razočaravajuća je vijest da Endi neće nastupiti ove godine u Brizbejnu. Posebno je teško za njega, jer znam koliko je želio da igra na ovom turniru. Učinio je sve da nastupi, ali je ipak odlučio da je bolje da napravi pauzu. Razgovarali smo dugo i smatra da je to bolja odluka i čini sve kako bi bio spreman za početak prvog grend slema sezone", izjavio je Kameron Pirson, direktor turnira u Brizbejnu.

Endi Mari je zbog povrede kuka morao da napravi dugu pauzu. On je van terena od jula, a jedini meč koji je odigrao u posljednjih šest mjeseci je humanitarni duel protiv Rodžera Federera u Glazgovu početkom novembra.

Turnir u Brizbejnu iz serije ATP 250, traje do 7. januara i igra se za ukupni nagradni fond od 528.910 dolara.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar