Murinjo: Lukaku nije povređen!

Menadžer Mančester junajteda Žoze Murinjo rekao je da Romelu Lukaku nije povređen, već da će pauzirati nedelju dana iz predostrožnosti.

Fudbal 02.01.2018 | 16:00
Murinjo: Lukaku nije povređen!
Lukaku je u subotu tokom utakmice sa Sautemptonom na Old Trafordu na nosilima iznet sa terena, nakon što je dobio udarac u glavu posle sudara sa protivničkim igračem Veslijem Hedtom.

"Romelu će pauzirati oko nedelju dana. Nije ništa važno ni ozbiljno, to je iz predostrožnosti, nema problema", rekao je Murinjo britanskim medijima.

On je dodao da će morati da promeni sistem igre zbog nedostatka klasičnog napadača, pošto će uz Lukakua mesec dana odsustvovati i Zlatan Ibrahimović, zbog povrede kolena.

"Ako nemate igrača kakav je Lukaku ili zamenu kao što je Zlatan, morate da igrate sa igračima koje imate na raspolaganju. To znači da moramo da zaboravimo na dosadašnji stil igre. Imamo to što imamo. Verujemo našim igračima, oni žele da daju sve od sebe, kao što u davali od prvog minuta u sezoni", naveo je Portugalac.

Junajted je bez Lukakua i Ibrahimovića savladao u ponedeljak Everton 2:0 u Liverpulu, što je prva pobeda "Crvenih đavola" posle tri uzastopna remija u Premijer ligi.

"Uporno sam govorio da naši remiji nisu bili posledica loše igre. Našim greškama i drugim situacijama smo komplikovali sebi posao, posebno protiv Lestera i Barnlija. Ali igrači. njihv stav, posvećenost, napor, sve je bilo vrhunski, a povrh toga smo i igrali dobro. Nije izgledalo kao igra umorenih momaka, već sveža predstava", istakao je Murinjo.

Lukaku će propustiti utakmicu sa Derbi kauntijem u petak u trećem kolu FA kupa, a na teren bi mogao da se vrati 15. januara, za duel sa Stoukom u Premijer ligi.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar