Čempionšip: Buđenje davljenika!

Ne daju se Barton, Bolton i Barnsli. . . Kardif u haosu, Midlzbro lavovski do pobede! Lids i Notingem Forest previše hteli, a premalo radili. . .

Fudbal 01.01.2018 | 18:45
Čempionšip: Buđenje davljenika!
Za davljenike u Čempionšipu nema predaje! Čini se da je prvi dan 2018. u „donjem domu“ drugorazrednog društva probudio određenu nadu da bi bolji dani mogli da dođu. A, pre svega, da je vreme za pozitivne promene! S druge strane, Kardif je upao u crnu rupu iz koje nikako da se izvuče...

Pobednik dana je KPR, koji je baš dobro iskoristio Kardifov haos kako bi stigao do tri gigantska boda posle velikog preokreta za manje od 20 minuta i tako uplivao u sigurne vode - 2:1 (0:0).

Činilo se da bi Kardif mogao da crnu seriju (tri vezana poraza) ostavi u 2017. godini, a iskru nade zapao je Rols sa bele tačke na početku drugog poluvremena. Ali, onda se dogodio sada već karakteristični pad, koji je Rendžerima doneo profit.

A za sve su krivi dvojica momaka sa sličnim prezimenom. Met Smit i Pol Smajt izrežirali su veliki preokret za ravno 18 minuta otkako je njihov golman Aleks Smitiz bio primoran da izvadi loptu iz mreže. Kardif nije imao apsolutno nikakav odgovor.

Svaka čast KPR na važnoj pobedi, prvoj posle tri uzastopne utakmice bez tog slatkog osećaja, ali kapu treba skinuti igračima Bartona. Imaju drugu najlošiju odbranu Čempionšipa, takav im je i napad, ali kako vreme prolazi sve jače pokazuju da imaju srce i želju da klub zadrže u istom takmičenju i naredne sezone. A sada se nalaze na samo bod od sigurne zone, i to iza Hala.

Barton je kao gost bio bolji od užasnog Šefild Venzdeja, kome je ovo peti poraz u poslednjih šest rundi, odnosno deveta utakmica u poslednjih deset bez trijumfa - 3:0.

Fudbaleri Bartona su sebi čak priuštili i luksuz da u 7. minutu ne iskoriste penal. Tačnije, to nije učinio Lukas Ejkins, s tim da je tačno pola časa kasnije Tom Flanagan ipak našao put do mreže.

Njega je odlično na startu drugog dela ispratio Lojd Dajer, što je zapravo bio momenat kada je Šefild ostao bez ravnopravne šanse da se bori za bodove. Tačku na pobedu stavio je Tom Nejlor u poslednjim trenucima...

Minimalne, ali opet velike pobede ostvarili su Bolton i Barnsli protiv Hala, odnosno Sanderlenda, što je dojučerašnjim premijerligašima dodatno ugrozilo mogućnost opstanka!

Jedini gol na Makron stadionu viđen je u 20. minutu, kada je Geri Medin bio strelac, dok je Itan Pinok doneo Barnsliju tri boda sigurnom realizacijom u 48. minutu utakmice sa razbijenim Crnim mačkama. 

Midlzbro je napravio strašan posao na gostovanju Prestonu, pošto su u prazničnom spektaklu na Dipdejlu bili bolji od Prestona - 3:2 (1:2).

Kakva je to utakmica bila - Midlzbro je stigao do vođstva već u 13. minutu golomDanijela Ajale, da bi već u sledećem napadu Kalum Robinson to poništio, a Džordan Hajdžil okrenuo rezultat neposredno pre odlaska na odmor.

U drugom delu Lavovi su dodali gas i uspeli da naprave još jedan preokret. Prvo jeDžonatan Houson poravnao rezultat, da bi Ajala postavio stvari na svoje u 73. minutu za konačnih 3:2. 

Derbijevom remiju sa Šefild junajtedom (1:1) najviše su se obradovali fudbaleri Vulverhemptona, onda i Bristol Sitija, jer Vukovi imaju priliku da dodatno uvećaju prednost na vrhu tabele, dok drugi može da iskoristi Kardifov novi kiks, kao i Derbijevo spoticanje i preuzme drugo mesto na tabeli. Koje, jasno je, vodi direktno u Premijer ligu! 

U meču gde se možda i najviše očekivalo, između Lidsa i Notingem Foresta, viđeno je mnogo želje, ali premalo konkretnih dela. Osim jedne prečke i jedne lopte tik iznad vodoravnog dela okvira gola. Zbog čega je u Jorkširu na kraju bilo 0:0. 

ČEMPIONŠIP - 26. kolo

Ponedeljak

Bolton - Hal 1:0 (1:0)
/Madin 20/

Derbi - Šefild Junajted 1:1 (1:0)
/Vidra 24 penal - Klark 58/

Lids - Notingem 0:0

Norič - Milvol 2:1 (0:1)
/Trajbul 52, Medison 77 - Morison 44/

Preston - Midlzbro 2:3 (2:1)
/Robinson 14, Hjudžilč 40 - Ajala 13, 73, Hauson 65/

KPR - Kardif 2:1 (0:0)
/Smit 62, Smajt 72 - Rels 54 penal/

Šefild Venzdej - Barton 0:3 (0:1)
/Flanagan 37, Dajer 50, Nejlor 89/

Sanderlend - Barnsli 0:1 (0:0)
/Pinok 48/

18.30: Aston Vila - Bristol Siti 

Utorak

20.45: Fulam - Ipsvič 
20.45: Vulverhempton - Brentford 
21.00: Reding - Birmingem

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar