PL: Bodovi, ipak, odoše na Enfild!

Van Dajk efekat – štoperi junaci Liverpula u 94'! Fudbaleri Liverpula savladali su Barnli 2:1 (0:0), golom Ragnara Klavana u 94. minutu utakmice 22. kola Premijer lige.  Liverpul u šokantnoj završnici pobedio Barnli na "Turf Muru'' - 2:1.  Kakve štopere ima Liverpul: Ovo nije dobro za srce! Prvi gol Klavana u Premijer ligi, za pobedu Crvenih na Turf Muru, u 94. minutu - 2:1.

Fudbal 01.01.2018 | 18:30
PL: Bodovi, ipak, odoše na Enfild!
Barnli je zamalo odoleo "redsima", Gudmundson je tri minuta pre kraja "poništio" vodeći gol Sadija Manea iz 61.

Međutim, u četvrtom minute nadoknade vremena, štoperi spasavaju goste.

Nakon centaršuta iz slobodnog udarca na sredini terena, Dejan Lovren sjajno reaguje na desnoj strani kaznenog, šalje glavom loptu na drugu stativu do partnera iz odbrane Klavana koji glavom trese mrežu domaćina.

Slučajnost ili ne, štoperski tandem Liverpula je doneo velika tri boda "redsima" na dan kad je klub predstavio najskupljeg defanzivca u istoriji fudbala Virdžila van Dajka, kao najnovije pojačanje.

Sat vremena bez golova, a onda...

Barnli i Liverpul odigrali su meč za infarkt, a tugovali su na kraju domaći navijači, čiji je tim izjednačio u 88. minutu, a izgubio u četvrtom sudijske nadoknade.

Posle Totenhema, koji je pre devet dana pobedio na "Tarf Muru" 3:0, čitav plen odneo je i Liverpul. "Redsi" već 13 utakmica zaredom u Premijer ligi ne znaju za poraz. U 22. kolu četa Jirgena Klopa "pregazila" je "Tarf Mur" i na kolena bacila sjajni Barnli, koji u poslednje vreme posrće upravo na svom terenu, ali protiv ekipa iz gornjeg dela tabele.

Pošto je Barnli odneo po bod sa Old Traforda, gde je imao i 2:0 protiv Mančester junajteda, i iz Hadersfilda (0:0), usledio je poraz.

A, bio je blizu osvajanja jednog.

Senegalac Sadio Mane je podigao stadion na noge u 61. minutu, kada je prvo prihvatio odbijenu loptu na ivici kaznenog prostora, a onda iz okreta pogodio mrežu.

U 88. minutu napad domaćina izigrao je odbranu Liverpula. Johan Gudmundson je glavom iz blizine ugurao loptu u gol nakon što mu je savršeno, takođe, glavom asistirao Sam Voks.

Međutim...

Tekao je već poslednji četvrti minut sudijske nadoknade kada je Dejan Lovren zahvatio loptu glavom posle slobodnog udarca, a Ragnar Klavan je samo skrenuo u mrežu - 2:1

Liverpul je sada izjednačen na trećem mestu na Mančester junajtedom, koji ima meč manje.

Kad igra Liverpul jedna stvar je sigurna - drama! Ova na Turf Muru imala je srećan kraj za navijače Crvenih, dočekali su da kliču fudbalerima koje su ne tako davno hteli na krst da razapnu zbog ogromnih propusta u defanzivi. Danas, u 22. kolu Premijer lige, bili su gospodari tuđeg šesnaetserca, jer je Dejan Lovren asistirao, a Ragnar Klavan glavom, u padu, rešio triler protiv Barnlija - 2:1.

Bio je to prvi gol Estonca otkako je stigao u Englesku. I to četvrtom minutu nadoknade vremena meča koji je pretio da bude dosadan, a pretvorio se u pravu prazničnu poslasticu.

Bio je to gol iz poslednje Liverpulove akcije na utakmici koja je pretila da bude tako „liverpulska“. Aleks Okslejd Čembrlejn je izveo prekid, Dejan Lovren nadvisio odbranu Barnlija i produžio do Ragnara Klavana, Estonac pobegao čuvarima na drugoj stativi i razglaio Jirgena Klopa. Za nastavak serije bez poraza (sad iznosi 13. prvenstvenih utakmica) i za saznanje da čak i kad (pre)kombinuje Nemac ima dovoljno resursa da izvuče bodove. Makar i na ovakav način.

Klop je napravioo čak sedam promena u odnosu na duel sa Lesterom. Tri su bile upečatljive, počeo je bezu udarnog triligna Salah (prpeone) - Kutinjo (zvanično butni mišić, nezvanično „Barselona“) - Firmino (dobio šansu tek u drugom poluvremenu), pa se u napadu oslonio na mladog Solankea i Sadija Manea. Dugo je trebalo gostima da dođui do daha, da se naviknu da na terenu nema igrača koji su zbirno postigli 33 prvenstvena gola ove sezone i čim su pojačali ritam u nastavku za to su nagrađeni pogotkom. Mane je u 61. minutu pokazao odličnu tehniku posle centaršuta s boka, školski primio loptu, okrenuo se, nanišanio i pogodio ispod prečke.

Činilo se da će samo to biti dovoljuno da slavni klub slomi otpor ove sezoner žilavog Barnlija, ali sastav Šona Dajša redovno maltretira velike, tako da je svaka slučajnost u njihovim rezultatima isključena. Na početku su savladali Čelsi, odoleli Totenhemu u Londonu, nedavno uzeli bod Mančester junajtedu na Old Trafordu i bili na pragu da, kao i u septembru, sapletu Liverpul. , istim Zaslužili su izjednačenje posle nekoliko opasnih napada, pa se islandski vezista Johan Berg Gudundson u 87. minutu iskrao na drugoj stativi i pošto mu je rezervista Sem Vouks „preglavio“ loptu, uterao je iza leđa Simonea Minjolea, a isti taj recpet u nadoknadi prepisali Dejan Lovren i Ragnar Klavan u završnim sekundama.

Bitne pobede prvog dana nove 2018. godine zabeležili su Lester i Njukasl. "Lisice" su pogocima Mahreza, Slimanija i Olbrajtona slomili u drugom poluvremenu Hadersfild za 3:0 i kraj serije od četiri meča bez trijumfa.

S druge strane, Ajose Peres je 17 minuta pre kraja utakmice doneo Njukaslu minimalac u Stouku, za drugu pobedu u poslednja četiri kola i beg na četiri boda od zone ispadanja.

Fudbaleri Brajtona i Bornmuta remizirali su 2:2 (1:1) na premijeri kola i 2018. godine u Premijeršipu. Domaćin je dva puta vodio, golovima Nokerta u petom i Mareja u 48. minutu, oba na asistenciju Iskvijerda.

Međutim, Kuk i Vilson su oba puta vraćali Bornmut u egal i na kraju doneli bod "trašnjicama". Dva tima su tako ostala u sredini tabele, Brajton je 12. sa 23, a Bornmut poziciju ispod sa 21 bodom.

Srpski fudbaleri opet nisu nastupili za Liverpul i Njukasl. Marka Grujića nije bilo u protokolu "redsa" zbog povrede šake", dok je Aleksandar Mitrović van tim "svraka" zbog povrede leđa.

Premijer liga, 22. kolo:

Barnli – Liverpul 1:2 (0:0)
Gudmundson 87 – Mane 62, Klavan 90+4

Lester – Hadersfild 3:0 (0:0)
Mahrez 53, Slimani 60, Olbrajton 90+2

Stouk – Njukasl 0:1 (0:0)
Peres 73

Brajton – Bornmut 2:2 (1:1)
Nokert 5, Marej 48 – Kuk 33, Vilson 79

18:30 Everton – M. Junajted

Utorak:

20:45 Sautempton – K. Palas
20:45 Svonsi – Totenhem
20:45 Vest Hem – Vest Bromvič
21:00 M. Siti – Votford

Sreda:

20:45 Arsenal – Čelsi

TABELA: Mančester siti 59, Čelsi 45, Mančester junajted 44, Liverpul (+1) 44, Arsenal 38, Totenhem (-1) 37, Barnli (+1) 34, Lester (+1) 30, Everton 27, Votford 25, Hadersfild (+1) 24, Brajton (-1) 23, Njukasl (+1) 22, Bornmut (+1) 21, Sautempton 20, Stouk (+1) 20, Kristal Palas 19, Vest Hem (-1) 18, VBA 16, Svonsi 16.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar